Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Διαστάσεις θριάμβου παίρνει η νίκη του εθνικού "ΟΧΙ": 61,08% "ΝΑΙ" στην εθνική κυριαρχία επί του 40,5% των ψήφων! (UPD)

Πολύ μεγάλη τελικά θα είναι η διαφορά στην επιλογή του "ΟΧΙ" και του "ΝΑΙ' με κάπου 20 μονάδες να προηγείται η άρνηση εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας! Συγκεκριμένα στο 40,5% των ψήφων η ομάδα του "OXI"...
(ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκός Σύνδσμος και ΑΝΕΛ) κερδίζει το 61,08% των ψήφων, έναντι του 38,92 του "ΝΑΙ"!

Μάλιστα πριν από λίγο η Singular Logic ανακοίνωσε την εκτίμησή της για 61% ως το τελικό ποσοστό της επικράτησης του "ΌΧΙ".
Κάτι που δεν είχε προβλέψει καμία δημοσκόπηση και επιβεβαιώνεται η ανάλυση του defencenet.gr της περασμένης Παρασκευής για την "κρυφή" ψήφο των ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου και την "απείθαρχη ψήφο του ΚΚΕ που θα έκρινε το αποτέλεσμα.

Γράφαμε συγκεκριμένα για τον ρόλο που πιθανόν να διαδραματίσει η "κρυφή" - με την έννοια της μη δημοσιοποίησης στις δημοσκοπήσεις, ψήφος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και της "απείθαρχης" ψήφου του ΚΚΕ που επίσης δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις: και παραθέταμε την μαρτυρία του επικοινωνιολόγου Δ.Μπασαντή.

Γράφαμε συγκεκριμένα: "Διακρίνουμε μια χαμηλή συσπείρωση στις σημερινές μετρήσεις στους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου ακροδεξιού κόμματος. Είναι η ίδια η εικόνα που υπήρχε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά στην κάλπη έφτανε το 90% η συσπείρωσή τους.
Τι θέλω να πώ: Οι ψηφόροι τους δεν δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις σε ποσοστό 40% τι ψηφίζουν. Ετσι άλλα εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις και άλλα στις εκλογές.
Πιθανόν εδώ λοιπόν να υπάρχει μια "κρυφή" δεξαμενή ψήφων υπέρ του "ΟΧΙ" που είναι αδύνατον να καταγραφεί.
Από την άλλη πλευρά έχουμε το ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι το 50% των ψηφοφόρων του δεν πειθαρχεί στην γραμμή της αποχής που έδωσε η ηγεσία του κόμματος, ενώ έχει έντονα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά το ίδιο το εκλογικο σώμα του ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι το "ΟΧΙ" ενισχύεται από τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.
Οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ εμφανίζονται να μην ακολουθούν τη γραμμή του άκυρου ή της αποχής που πρότεινε η ηγεσία του κόμματος και στρέφονται κατά 39% προς το «Όχι» και κατά 13% προς το «Ναι»".

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...