Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο νέος βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος «Sarmat» θα είναι έτοιμος έως το 2020

Ο νέος ρωσικός διηπειρωτικός πύραυλος «Sarmat», υγρών καυσίμων, θα είναι έτοιμος μέχρι το 2020,
δήλωσε ο διοικητής των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων (RVSN), αντιστράτηγος Σεργκέι Καρακάγιεφ, αναφέρει το αμυντικό πόρταλ, militaryrussia.ru .

«Η ανάπτυξη του βαλλιστικού πυραυλικού συγκροτήματος « Sarmat» , υγρού καυσίμων, ακολουθεί αυστηρό και εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει μια συνεχής δοκιμή των επιμέρους εξαρτημάτων και συστημάτων , σε ειδικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις δοκιμών. Έτσι, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο νέος πύραυλος θα δημιουργηθεί πριν από το τέλος της δεκαετίας », δήλωσε ο Karakayev, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων itar Tass.


Μιλώντας για την ανάπτυξη των πυραύλων της στρατηγικής διοίκησης πυραύλων, ο ρώσος στρατηγός τόνισε ότι, από το 1993, όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις πραγματοποιούνται μόνο από τις ρωσικές εταιρείες. Ένα από τα σημαντικότερα ινστιτούτα που ασχολούνται με την ανάπτυξη προωθητικών καυσίμων των πυραύλων , είναι επί του παρόντος το «κρατικό πυραυλικό κέντρο Μακέγεφ».


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε για τον απροειδοποίητο έλεγχο πολεμικής ετοιμότητας της εν λόγω διοίκησης στρατηγικών πυραύλων , που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο ότι, είναι «απολύτως αξιόπιστη». Υπενθύμισε ότι κύριος χώρος δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί η πλέον χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ρωσική Άπω Ανατολή.


Ο νέος ρωσικός πύραυλος «Sarmat» διαθέτει το εξωφρενικό βεληνεκές μάχης των 11.000 χλμ., και θα αποτελέσει το απόλυτο όπλο στο ρωσικό πυραυλικό οπλοστάσιο.


Οι πύραυλοι αυτοί σύμφωνα και με παλαιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, θα αντικαταστήσουν τους SS – 20 και θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία πιθανόν το 2018, αναφέρει η ανώτατη ηγεσία των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...