Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Paul Craig Roberts – Στο χείλος ενός πολέμου και μιας οικονομικής κατάρρευσης.



Αρθρο του Paul Craig Roberts Περιστασιακά αναγνώστες ρωτάνε αν μπορώ να σας πω κάποιες καλές ειδήσεις.

Η απάντηση είναι ΟΧΙ εκτός κι αν αρχίσω να λέω ψέμματα σαν την κυβέρνηση σας και τα μεγάλα ΜΜΕ. Αν θέλετε καλές ειδήσεις απευθυνθείτε σε αυτούς και σαν αντάλλαγμα θα σας δώσουν την οικονομική καταστροφή και πιθανόν έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Αν θέλετε να προετοιμαστείτε για αυτό που η κυβέρνηση σας , σας ετοιμάζει και θέλετε να αλλάξετε λίγο την ροή των γεγονότων να επισκέπτεσθε και να διαβάζετε αυτόν τον ιστότοπο γιατί είναι ο ιστότοπος σας. Γνωρίζω ήδη κάποια πράγματα και γιαυτό γράφω.
Οι νεοσυντηρητικοί που είναι μια μικρή παρέα πολεμοχαρών ανθρώπων είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα μεγάλα αμυντικά και βιομηχανικά συγκροτήματα αλλά και το Ισραήλ , μας έδωσαν την υπόθεση Granada και Contras στην Νικαράγουα. Ο πρόεδρος Ρίγκαν τους απέλυσε και εκδιώχθηκαν αλλά σιγά σιγά “συγχωρήθηκαν” απο τον διάδοχο του George H.W. Bush.
Κρυμμένοι μέσα σε think tanks υπό την προστασία του Ισραήλ και του χρήματος απο μεγάλα συγκροτήματα άμυνας και ασφαλείας οι νεοσυντηρητικοί αναδύθηκαν πάλι επί προεδρίας Κλίντον και σχεδίασαν την διχοτόμηση της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο εναντίον της Σερβίας και την επέκταση του NATO στα σύνορα της Ρωσίας.
Οι νεοσυντηρητικοί κυριαρχούσαν επί προεδρίας George W.Bush. Έλεγχαν το Πεντάγωνο ,το συμβούλιο ασφαλείας, το γραφείο του προέδρου και πολλά άλλα. Οι νεοσυντηρητικοί σχεδίασαν τα γεγονότα της 9/11 και την συγκάλυψη τους, την εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ , την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν και της Υεμένης ,το US Africa Command , την εισβολή στην Νότια Οσετία απο την Γεωργία ,την κατάργηση της Αντιβαλλιστικής συμφωνίας, την αντισυνταγματική και παράνομη παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών χωρίς εντάλματα , την απώλεια συνταγματικής προστασίας, βασανισμούς και την αλόγιστη παραβίαση των νόμων. Με λίγα λόγια οι νεοσυντηρητικοί έβαλαν τα θεμέλια για μια δικτατορία και έναν Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Η προεδρία Ομπάμα δεν έκρινε κανέναν ένοχο απο την προεδρία Bush δημιουργώντας έτσι το προ τετελεσμένο γεγονός ότι η εκτελεστική εξουσία είναι υπεράνω του νόμου.
Αντ’αυτού η προεδρία Ομπάμα καταδίκασε πληροφοριοδότες που λέγαν την αλήθεια για εγκλήματα της κυβέρνησης.

Οι νεοσυντηρητικοί έχουν ακόμα μεγάλη επιρροή στην προεδρία Ομπάμα. Μερικά παραδείγματα είναι ο διορισμός της νεοσυντηρητικής Susan Rice σαν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, ο διορισμός της νεοσυντηρητικής Samantha Power ως Πρέσβη της Αμερικής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών , ο διορισμός της Victoria Nuland ως Assistant Secretary of the State.Το γραφείο της Nuland σε συνεργασία με την CIA και μη Κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται απο την Washington , οργάνωσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Ο νεοσυντηρητισμός είναι μια ξεπερασμένη πολιτική ιδεολογία. Είναι η ιδεολογία τύπου “ America uber alles” η Αμερική πάνω απο όλους.
Οι νεοσυντηρητικοί πιστεύουν ότι η ιστορία έχει διαλέξει την Αμερική ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΜΟΝΑ και γιαυτό τον λόγο είναι “εξαιρετική” και “απαραίτητη”.Ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα το έχει δηλώσει πολλές φορές. Αυτή η ιδεολογία δίνει στους νεοσυντηρητικούς τεράστια δύναμη και επιρροή ,όπως συμπεραίνει και ο Καρλ Μαρξ η ιστορία έχει διαλέξει την εργατική δύναμη σαν κυρίαρχη δύναμη και αυτό ήταν που οδήγησε τους κομμουνιστές στην άνοδο τους.

Αυτή η εμπιστοσύνη και δύναμη καθιστά τους νεοσυντηρητικούς ριψοκίνδυνους.
Για να επιτύχουν την ατζέντα τους οι νεοσυντηρητικοί προπαγανδίζουν τον Αμερικανικό πληθυσμό και τα συμμαχικά τους κράτη. Οι “πόρνες” τους συστήματος μεταφέρουν τα ψέμματα των νεοσυντηρητικών στο ανυποψίαστο κοινό. Μερικά παραδείγματα : Η ΡΩΣΊΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΈΛΑΒΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑΣ ,Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΚΟΠΕΎΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ , Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΛΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ.
Η Κίνα η οποία είναι συμμαχος της Ρωσίας πρέπει να περικυκλωθεί απο Αμερικανικές βάσεις που θα ελέγχουν τις θαλάσσιες οδούς.

Οι νεοσυντηρητικοί και ο πρόεδρος Ομπάμα έκαναν σαφές ότι η Αμερική δεν θα δεχθεί την Ρωσία και την Κίνα ως κυρίαρχες χώρες με οικονομική και εξωτερική πολιτική ανεξάρτητη από τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Η Ρωσία και η Κίνα είναι δεκτές ως υποτελή κράτη. Οπως η Αγγλία,Ευρώπη,Ιαπωνία Καναδάς και Αυστραλία.
Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική των νεοσυντηρητικών είναι μια πολιτική ενός τελικού πολέμου.
Ολόκληρη η ανθρωπότητα κρέμεται στα χέρια λίγων παραφρόνων ανδρών και γυναικών που βρίσκονται σε θέσεις ισχύος στην Ουάσιγκτον.
Η αντί-Ρωσική προπαγάνδα είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ο Πούτιν είναι ο νέος “Χίτλερ” αναφέρει ο Daniel Zubov σε ενα κοινό συνέδριο τριών Αμερικανικών Think Tanks (Δεξαμενών Σκέψεων).
Το συνέδριο κατηγόρησε την Ρωσία για τις αποτυχίες της Ουάσιγκτον στην εξωτερική πολιτική.
Δείτε και αυτό το άρθρο

http://sputniknews.com/columnists/20141205/1015538604.html
για να καταλάβετε πως οι νεοσυντηρητικοί λειτουργούν. Επιτίθενται ακόμα και στον Henry Kissinger γιατί είπε την αυτονόητη αλήθεια , ότι ή Ρωσία έχει νόμιμο συμφέρον στην Ουκρανία που ήταν για πολλά χρόνια κομμάτι της και ότι ανήκει στην νόμιμη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.
Απο την προεδρία Κλίντον η Ουάσιγκτον δρα εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας. Στο βιβλίο του “Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου : Ο πόλεμος μακράς διαρκείας της Αμερικής εναντίον της ανθρωπότητας “ o καθηγητής Michel Chossudovsky παρουσιάζει πόσο κοντά έχει φέρει η πολιτική της Ουάσιγκτον την ανθρωπότητα σε έναν πυρηνικό όλεθρο. Σας παραθέτω ένα μικρό κομμάτι απο το βιβλίο :
“Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου είναι ένα ηγεμονικό σχέδιο. Μεγάλες στρατιωτικές και μυστικές δραστηριότητες εξελίσσονται ταυτόχρονα στην Μέση Ανατολή, Ανατολική Ευρώπη ,στην υποσαχάρια Αφρική στην κεντρική Ασία και στην Άπω Ανατολή. Η στρατιωτική ατζέντα της Αμερικής συνδυάζει θεατρικά ενορχηστρωμένα γεγονότα καθώς και υπόγεια κεκαλυμμένα γεγονότα για να αποσταθεροποιήσει την ενότητα διαφόρων κρατών.”
“Υπο το πλαίσιο της παγκόσμιας στρατιωτικής ατζέντας,αυτές οι πράξεις γίνονται με την βοήθεια των Δυτικών συμμάχων (Αμερική,ΝΑΤΟ,Ισραηλ) σε Αφγανιστάν ,Πακιστάν ,Παλαιστίνη,Ουκρανία ,Συρία και Ιράκ αλλα και συντονίζονται απο τα υψηλότερα στρατιωτικά κλιμάκια. Δεν έχουμε να κάνουμε με
αποσπασματικές στρατιωτικές και κατασκοπευτικές επιχειρήσεις. Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2014 στην Γάζα απο τις Ισραηλινές δυνάμεις έγιναν σε άμεση συνεννόηση με την Αμερική και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα στην Ουκρανία συνέπεσαν διάφορα συμβάντα.”

“Επίσης γίνονται συνδυασμένες προσπάθειες οικονομικού πολέμου που δεν έχουν μόνο στόχο τις κυρώσεις εναντίον κρατών αλλά και την αποσταθεροποίηση των χρηματιστηριακών και νομισματικών αγορών .»
«Η Αμερική και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν μια στρατιωτική περιπέτεια που απειλεί το μέλλον όλης της ανθρωπότητας. Οσο εμείς εργαζόμαστε για την έκδοση του βιβλίου οι Αμερικανικές και οι ΝΑΤΟΙΚΕΣ δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Ευρώπη. Η Αμερικανική εισβολή συνεχίζεται στην υποσαχάρια Αφρική με την δικαιολογία της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Αμερική και οι σύμμαχοί της απειλούν την Κίνα με τον πρόεδρο Ομπάμα και την λεγόμενη “Στροφή στην Ασία”.
«Ταυτόχρονα στρατιωτικοί ελιγμοί γίνονται στα σύνορα της Ρωσίας που μπορούν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση.»
«Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές τον Σεπτέμβριο του 2014 σε Συρία και Ιράκ με δικαιολογία την εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους ISIS είναι μέρος ενός σεναρίου που θέλει την στρατιωτική κλιμάκωση ξεκινώντας απο την Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο την Κεντρική Ασία και τελειώνοντας στην Νότια Ασία.
Η δυτική στρατιωτική μηχανή είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.»

«Και η Ρωσία επίσης.”
Όπως έχω τονίσει συχνά οι Αμερικανοί πολίτες έχουν πλήρη άγνοια και απλά δεν γνωρίζουν.
Και αν όμως γνώριζαν κι αν ο λαός ξύπναγε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι σε αυτό το αστυνομοκρατούμενο κράτος που η Ουάσιγκτον δημιούργησε ;

Δεν νομίζω ότι ο Αμερικανικός λαός έχει πολλές ελπίδες. Ο Αμερικανικός λαός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους ψεύτικους ηγέτες απο τους πραγματικούς και οι εξέχουσες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ δεν θα επιτρέψουν τέτοιους ηγέτες να αναδυθούν.
Και σαν να μην φτάνει αυτό δεν υπάρχει και κάποια οργανωμένη κίνηση εναντίον των νεοσυντηρητικών.

Η ελπίδα θα έρθει εκτός πολιτικού συστήματος. Η ελπίδα είναι να αλλάξει η τράπουλα και οι αγορές που δρούνε μέσω των πολιτικών και αποτελούν το 1% της οικονομίας να καταρρεύσουν.
Ο David Stockman θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Η κατάρρευση για την οποία μιλάει ο Stockman και βλέπει να έρχεται είναι ίδια με αυτή που έχω προειδοποιήσει και εγώ πολλές φορές.
Μερικοί χρηματιστηριακοί κολοσσοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έλλειψη ρευστότητας σταθερού εισοδήματος (ομόλογα) αλλά και των αγορών παραγώγων.Η αντιπρόεδρος της Black Rock πιέζει σκληρά για έναν μηχανισμό διάσωσης των παραγώγων (derivatives)

Το άρθρο του David Stockman είναι πολύ σημαντικό.
http://www.lewrockwell.com/2014/12/david-stockman/duck-and-cover%E2%80%A8/
Διαβάστε το μέχρι να το καταλάβετε εντελώς και όταν αυτό συμβεί θα ξέρετε πολλά περισσότερα απο τους γύρω σας.
Πολλοί απο σάς θα ρωτήσουν : Αν ο πλούτος που ανήκει στο 1% είναι ευάλωτος σε μια οικονομική κατάρρευση ,θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας πόλεμος για την προστασία αυτού του 1% που θα κατηγορούσε την Κίνα η την Ρωσία για το κακό που θα συνέβαινε στον Αμερικανικό λαό ;
Η απάντηση μου αλλά και πολλών άλλων και του David Stockman είναι ότι η κατάρρευση που περιμένουμε θα είναι οτι η ανασφάλεια σε κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θα είναι τέτοια που θα είναι αδύνατο να οργανώσει έναν νέο πόλεμο.

http://gr-news.net/paul-craig-roberts-stp-xeilos-enos-polemou-kai-oikonomikis-katareusis/
Όσο η πολιτική ανικανότητα του Αμερικανικού λαού και η υποτέλεια του δυτικού κόσμου δεν επιβάλλουν περιορισμούς στην Ουάσιγκτον η οικονομική κατάρρευση θα φέρει επαναστάσεις και την διάλυση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.
Όπως και να έχει οι πιθανότητες επιβίωσης απο μια οικονομική κατάρρευση είναι πολύ περισσότερες απο έναν πυρηνικό πόλεμο.


http://olympia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...