Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Eμπλοκή μαχητικών βόρεια της ν.Λέσβου …Αντέδρασαν τα οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά !

Σκληραίνει η κόντρα στο Αιγαίο... και όποιος έχει σκοπό να το διακινδυνεύσει μάλλον πρέπει να το σκεφτεί σοβαρότερα …Τούρκικος σχηματισμός αποτελούμενος απο έξι (6) μαχητικά πέταξε σήμερα βορειανατολικά της νήσους Λέσβου και εντός του FIR  Αθηνών ! Αποτέλεσμα   το  ΑΤΑ να απογειώσει  τα Μαχητικά της Ετοιμότητας που κυνήγησαν τα Τούρκικα !

Από τα έξι μαχητικά το ένα  Ζεύγος που ήταν οπλισμένο και συνήθως είναι οι Βετεράνοι που εκπαιδεύουν τους νέους Χειριστές των Τούρκων αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές των Ελληνικών Μαχητικών  και  πέταξαν κερδίζοντας ύψος !
 Στη μάχη όμως μπήκαν τα πανίσχυρα και ιδανικά για αερομαχίες στο Αιγαίο τα Ελληνικά Μιράζ που έφτασαν στην περιοχή και ενεπλάκησαν σε εμπλοκή !
 Τα τούρκικα μαχητικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν απο την περιοχή όταν η αερομαχία κατέληξε σε κλειστή εμπλοκή όπου τα ελληνικά Μιράζ νίκησαν κατά κράτος τα Τούρκικα παίρνοντάς την ουρά !
Να σημειώσουμε ότι πριν την εμπλοκή οι Τούρκοι έστειλαν στην οριογραμμή το γνωστό Τούρκικο CN-235 που πραγματοποίησε πάνω από 20 Παραβιάσεις-Παραβάσεις !
Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό οτι ο κατευνασμός του θηρίου το αποθρασύνει και πρέπει να έιμαστε έτοιμοι για όλα …. Απο τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την ΑΟΖ της Κύπρου !
Για την Ιστορία καταγράφουμε την εμπλοκή που έιχε να σημειωθεί αρκετό καιρό και είναι εδεικτικό το πόσο οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί και βεβαίως δεν βοήθησαν οι εντολές περί «μή εμπλοκής των Ελληνικών Μαχητικών  «

Παραβιάσεις  -παραβάσεις την 19/12/2014 όπου σημειώθηκε η εμπλοκή !

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       :  1  (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :  1 (CN-235) 
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :  7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :  2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :  2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 22
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :   1
ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

http://www.efenpress.gr/2014/12/e_19.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...