Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα Γκιουλέν σε Ερντογάν μέσω άρθρου: «Φέρσου στον Πατριάρχη όπως στον Πάπα»

Με άρθρο γνώμης Τούρκου αρθρογράφου για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Γκιουλενική εφημερίδα Today’s Zamam, στέλνει μήνυμα στον Ερντογάν, να φερθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως στον Πάπα, να φερθεί στους Ορθόδοξους όπως στους Καθολικούς!!

Με τίτλο «Who is the pope, who is the ecumenical patriarch?», η αγγλόγλωσση εφημερίδα που πρόσκειται στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Γκιουλέν, καταχωρίζει άρθρο του κ. Ορχάν Κεμάλ Τζενκίζ, το οποίο αναφέρεται με θετικό τρόπο στο Πατριαρχείο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πάπας Αρχηγό κράτους, ο Πατριάρχης …νομάρχης…

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους Καθολικούς και στους Ορθόδοξους. Την θέση του αυτή την δικαιολογεί με το γεγονός ότι η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο ήταν ιδιαίτερα θερμή και ο ίδιος αντιμετωπίστηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς Αρχηγούς κρατών, ενώ αντιθέτως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αντιμετωπίζεται στην Τουρκία ως »ομόλογος με τον νομάρχη της επαρχίας Eyup»…

Ο Κ. Τζενκίζ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου και αρνείται την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Θεωρεί ότι η αρχή της αμοιβαιότητας που επικαλείται ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν προκειμένου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, δεν έχει βάση καθώς εξισώνει ανόμοια πράγματα όπως είναι το Τέμενος και η Σχολή.

Λείπει αυτοπεποίθηση!

Υποστηρίζει ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του κ Ερντογάν επιδεικνύει την νοοτροπία παλαιών καθεστώτων, που θεωρούσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τις θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας ως απειλή.Και εκφράζει την ελπίδα ότι, όταν η Τουρκία αποχτήσει αυτοπεποίθηση και πραγματική ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης, να συμπεριφερθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκε και τον Πάπα.

http://www.onalert.gr/stories/mynima
http://national-pride.org/2014/12/03/



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...