Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Το 2014 θα είναι η πιο ζεστή χρονιά στην Ιστορία της Γης;

Πρέπει να γίνεται κάποια "Διάσκεψη για το Κλίμα" και έχει γεμίσει ο πολιτισμένος κόσμος "ειδήσεις" ότι το 2014 είναι η πιο ζεστή χρονιά στην ...Ιστορία.


Το 2014 είναι η πιο ζεστή χρονιά στην Ιστορία, εάν αγνοήσουμε τις ...προηγούμενες!


Και σίγουρα είναι η πιο ζεστή χρονιά από τον ...Σεπτέμβριο του 2013 και μετά!

Δεν έχω ιδέα (και δεν με νοιάζει) εάν το 2014 ήταν ζεστή η κρύα χρονιά. Ούτε έχει η Γη μία μοναδική τρύπα να της βάλουμε ένα θερμόμετρο να δούμε την θερμοκρασία της τώρα, και όποτε δεν μετριέται ζέστη από συμβατικά μέσα, αρχίζουν οι παπαγάλοι να λένε ότι κρύφτηκε στην θάλασσα, ή φταίνε τα ηφαίστεια.

Εν τω μεταξύ:


οι πάγοι που θα είχαν εξαφανιστεί μέχρι το 2013 είναι στη θέση τους,


οι παπαγάλοι ψάχνουν πώς θα μετονομάσουν το κρύο σε ζέστη,

και αναρωτιέμαι εάν τελικά η Δύση θέλει το Καταστροφικό Θερμοκήπιο για να ρίξει την ζήτηση γενικά (και επομένως και για πετρέλαιο) και η Ανατολή την θέλει για να πουλάει αέριο... Ή την θέλει μόνο η Ευρώπη για λόγους ...δικούς της. Και μέσα στην γεωπολιτική σύγχυση κάπου χάνεται και η όποια επίφαση Επιστήμης.

Να απολαμβάνετε την ευχάριστη και εύκρατη μεσοπαγετώδη, για όσο κρατήσει ακόμα, και να θυμάστε, το κρύο σκοτώνει και όχι η ζέστη, και οι περίοδοι τα τελευταία 11.000 χρόνια (στην τωρινή μεσοπαγετώδη) που έκανε ζέστη, περισσότερη ζέστη από όσο σήμερα, ήταν μάλλον "καλές" για τον άνθρωπο.



archaeopteryxgr.blogspot.gr
http://proslalia.blogspot.gr/2014/12/2014-2013.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...