Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας έχει αμφιβολίες για την... ύπαρξη του Θεού

σχόλιο Γ.Θ : Αν δεν είναι οι μέρες που ζούμε οι περιγραφόμενες από την Αποκάλυψη "μέρες της Αποστασίας", τότε πόσο πιο αντίχριστα μπορεί να γίνουν τα πράγματα;

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι παραδέχθηκε, σε συνέντευξή του, ότι έχει αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεού.

Πρόκειται για τον επίσκοπο - επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας (της οποίας τυπικά ηγείται ο βασιλιάς της Αγγλίας) και των απανταχού Αγγλικανών ανά τον πλανήτη.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι παραδέχεται ότι σε μία πρωινή βόλτα με τον σκύλο του προβληματίστηκε για το γιατί ο Θεός αποτυγχάνει να παρέμβει για να αποτρέψει την αδικία στον κόσμο.
«Την άλλη φορά προσευχόμουν για κάτι ενώ έτρεχα και κατέληξα να πω στο Θεό ‘Δες τα όλα αυτά πολύ καλά, μήπως ήλθε η ώρα να κάνεις κάτι; Εάν είσαι εκεί’».
Σε έτερη ερώτηση, σε σχέση με το εάν έχει αμφιβολίες θρησκευτικού χαρακτήρα, ο αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι απάντησε: «Ναι, με διάφορους τρόπους».
«Υπάρχουν στιγμές, σίγουρα, όπου αναρωτιέσαι εάν υπάρχει Θεός ή πού είναι ο Θεός», πρόσθεσε.
Παραδέχθηκε δε ότι, σαν επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, το πιθανότερο είναι ότι «δεν θα έπρεπε να λέει αυτά τα πράγματα».
Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία θεωρεί τον εαυτό του μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ενώ 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν κάθε μήνα σε λατρευτικές τελετές της συγκεκριμένης Εκκλησίας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...