Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ο Κιγιοσάκι βλέπει οικονομική κατάρρευση: «Ο Σβαμπ έχει πάρει την ψυχή του Μπάιντεν»!

Την απόλυτη αντίθεση του στην αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε η FEDπροκειμένου να σώσει τις τράπεζες, εκφράζει ο πασίγνωστος αναλυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι. Δεν μιλάει μάλιστα για μία κατάρρευση ελεγχόμενη και εντός ορίων. Κάνει λόγο για ολοκληρωτικό κραχ,

το οποίο αποτιμά σε 1 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο ποσό δεν φαίνεται να είναι τυχαίο, αλλά αναφέρεται στην παγκόσμια αγορά παραγώγων η οποία έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη φούσκα. Η Deutsche Bank μάλιστα, η οποία κλυδωνίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και έχει τεράστια έκθεση στα παράγωγα, θεωρείται ο «πυροκροτητής» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα παράγωγα είναι χρηματοοικονομικά προϊόντα των οποίων η αξία καθορίζεται βάσει της «συμπεριφοράς» ενός άλλου στοιχείου, το οποίο μπορεί να είναι από πετρέλαιο, χρηματιστηριακός δείκτης και επιτόκια μέχρι και ο ίδιος ο καιρός. Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (futures), τα δικαιώματα αγοράς ή πώλησης (options/put/calls), τα ασφάλιστρα έναντι ρίσκου αθέτησης χρέους (τα περίφημα Credit Default Swaps ή CDS), τα δομημένα ομόλογα, τα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης και δεκάδες άλλα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υποπροϊόντα στο όνομα της κερδοσκοπίας “τζογάρουν” τρισ. δολάρια.

Για την ακρίβεια, «τζογάρουν» ποσά τα οποία είναι πολλαπλάσια ακόμα και από το παγκόσμιο Α.Ε.Π.

Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που ο Κιγιοσάκι θεωρεί ότι ο Powell της FED, η Yellin και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχουν παραδώσει την ψυχή τους στον Κλάους Σβαμπ, τον συγγραφέα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης»!

Δείτε την ανάρτηση:

Ο Πάουελ της FED ξέκανε τους πάντες. Η αύξηση των επιτοκίων θα συντρίψει τις μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα και το δολάριο των ΗΠΑ. ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΡΑΧ: 1 τετράκις εκατομμύριο δολάρια στην αγορά παραγώγων. 1 τετρακις εκατομμύριο δολάρια είναι 1 χιλιάδα τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Θεός να ελεήσει τον κόσμο μας. Ο Klaus Schwab είναι ο ιδιοκτήτης των ψυχών του Powell, της Yellin και του Biden.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...