Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Όταν ο Mel Gibson πρότεινε στον Jim Caviezel να πάρει τον ρόλο του Ιησού στην ταινία "The Passion of the Christ", εκείνος τον προειδοποίησε ότι ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος ρόλος και ότι αν τον δεχόταν, θα περιθωριοποιηθεί ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ

Όταν ο Mel Gibson πρότεινε στον Jim Caviezel να πάρει τον ρόλο του Ιησού στην ταινία "The Passion of the Christ", εκείνος τον προειδοποίησε ότι ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος ρόλος και ότι αν τον δεχόταν, θα περιθωριοποιηθεί ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ.

 Ο Τζιμ του ζήτησε μια μέρα για να σκεφτεί.

 Η απάντησή του ήταν: Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε αυτή την ταινία ακόμα κι αν είναι δύσκολη.  Μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαι 33 ετών, την ηλικία του Χριστού όταν σταυρώθηκε και τα αρχικά μου είναι ίδια με τα δικά του: J.C.

 Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Jim Caviezel έχασε 23 κιλά.  Τον χτύπησε κεραυνός, χτυπήθηκε με το μαστίγιο κατά λάθος 2 φορές που άφησε πληγή 35 εκατοστών και εξάρθρωσε τον ώμο του, εμφάνισε πνευμονία και υποθερμία από τη στιγμή που καθόταν γυμνός στο σταυρό για ώρες.
 Το σώμα του ήταν τόσο εξαντλημένο που χρειάστηκε να κάνει 2 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς μετά το τέλος των γυρισμάτων.

 Η σκηνή της σταύρωσης διήρκεσε 5 εβδομάδες από τις συνολικά 8 εβδομάδες που διήρκεσαν τα γυρίσματα.

 «Δεν θέλω να με δουν οι άνθρωποι, θέλω να δουν τον Ιησού Χριστό. Μόνο έτσι θα πιστέψουν και θα προσηλυτίσουν.

 Ο Λούκα Λιονέλο, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιούδα, ο οποίος ήταν άθεος πριν από την ταινία, προσηλυτίστηκε και βαφτίστηκε, αυτός και τα παιδιά του.

 Ένας από τους τεχνικούς, που ήταν μουσουλμάνος, προσηλυτίστηκε κι αυτός και έγινε χριστιανός.

 Η ταινία κόστισε το μεγαλύτερο στην ιστορία του κινηματογράφου: 370,8 εκατομμύρια δολάρια αλλά έφερε κέρδος 611 εκατομμύρια.

 Πολλές ψυχές συγκινήθηκαν και σώθηκαν.
 Ο Μελ Γκίμπσον πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη του γιατί κανένα στούντιο δεν ήθελε να δεχτεί το έργο.

 Ο Σατανάς προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτό το έργο, γιατί γνώριζε τη δύναμη μιας τέτοιας ταινίας να προβάλλεται στις οθόνες σε όλο τον κόσμο και πόσες ψυχές θα μπορούσαν να σωθούν.  Όμως ο Θεός έχει τον τελευταίο λόγο.

  Η ταινία είχε τεράστια επιτυχία και άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλους τους μεσημβρινούς.

 «Διότι δεν ντρέπομαι για το ευαγγέλιο του Χριστού· γιατί είναι η δύναμη του Θεού για τη σωτηρία καθενός που πιστεύει».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...