1 μικρό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (ή όσο θέλετε ή καθόλου)
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα (κοφτό)
κρύο νερό
Πώς το κάνουμε:
- Εφαρμόστε πάνω από το ποτήρι σας ένα σουρωτήρι και στύψτε το λεμόνι με το χέρι σας (έτσι θα αποφύγετε κομματάκια και κουκουτσάκια).
- Προσθέστε τη ζάχαρη και λίγο κρύο νερό και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Γεμίστε με το υπόλοιπο κρύο νερό το ποτήρι σας, αλλά αφήστε ένα δάχτυλο περιθώριο για να μη χυθεί ο αφρός που θα δημιουργηθεί με τη σόδα.
- Τέλος προσθέτετε τη σόδα, ανακατεύετε καλά και απολαμβάνετε.
*****
- Προσοχή στη σόδα, λίγη είναι αρκετή. Εάν βάλετε παραπάνω, δεν θα έχει ωραία γεύση η γκαζόζα σας.
- Το παρασκευάζουμε και με φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και 2 φύλλα δυόσμου για επιπλέον δροσιά.
- Η μαγειρική σόδα συνδέεται και με τη θεραπεία του καρκίνου και των μυκητιάσεων!