Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Romiosini Club στην Μόσχα!


http://hecucenter.ru/up/romilogo____.jpg
Οπού κι αν μας έριξε η "μοίρα", επιβιώναμε πάντα χάρη στην Ενότητά μας...


Αγαπητά μέλη της διασποράς ! Αγαπητοί Έλληνες !
Πολλοί από εσάς έχετε ακούσει για την λέσχη "Ρωμηοσύνη"...
που υπάρχει με τη μορφή γιορτές και συναντήσεις το Σαββατοκύριακο στο εστιατόριο «Шантиль». Κατά τη διάρκεια του έτους η λέσχη προς τιμήν του εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας , η 150η επέτειο του οικισμού Цихисджвар, την ημέρα του Αγίου Νικολάου, και φυσικά της Γεννήσεως στο εστιατόριο «Рокфеллер» 25 του Δεκέμβρη του 2011 .
Κάθε Κυριακή ,στην «Ρωμηοσύνη»  άρχισαν να μαζεύονται Έλληνες , με την δίψα για  επικοινωνία και τις νέες γνωριμίες . Βλέποντας ταινίες και ακούγοντας ελληνική μουσική , με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ για να συζητήσουν τις πολιτικές ειδήσεις, να μιλήσουν για τον πολιτισμό των προγόνων τους και να θυμηθούν την πατρίδα τους , παίζοντας τάβλι και ντόμινο και συζητώντας. Τι θερμά στοιχήματα υπήρχαν… Επανω σ΄αυτές τις διαφορές και τις συζητήσεις , γεννήθηκε η  ιδέα απο την ομάδα των Ελλήνων πατριωτών  να μετατραπεί η μορφή της λεσχης σε μονίμως ενεργή . Τοποθετώντας αυτόν τον στόχο και περιγράφοντας τα καθήκοντα της λέσχης , αμέσως άρχισαν να εφαρμόζουν την ιδέα .
Σήμερα , η λέσχη έχει ένα μόνιμο γραφείο εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεστε στο κέντρο της πόλης , πέντε λεπτά με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό των Αγίων Πάντων στο κέικ Πάσχα , ο ηγούμενος της οποίας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Kirinskiy Αθανάσιος , ένας Έλληνας εκ γέννεθης . Η λεσχη έχει ένα μόνιμο συμβούλιο μεταξύ των μελών της λέσχης , ο διευθυντής και ο μάνατζερ , οι οποίοι εργάζονται για την αλληλεπίδραση με τα μέλη της ομογένειας και την εκτέλεση των καθηκόντων της λέσχης . Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη για να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων της διασποράς και των οικογενειών τους .
Η λέσχη έχει θέσει ως στόχο την ενώση της Ελληνικής  Κοινότητας , την διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας , της Θρησκείας , διατήρηση της Γλώσσας , του Πολιτισμού , των Παραδόσεων , και για τη μνήμη των προγόνων και το μέλλον των παιδιών μας . Συνειδητοποιώντας ότι ζούν στο σύγχρονο κόσμο και σε μια μεγάλη  μητρόπολη , αυτό δεν είναι εύκολο έργο , τα μέλη της λέσχης  είναι σίγουροι για την επιτυχία , γιατί είμαστε Έλληνες , αλλά και Πόντιοι …
Οπού κι αν μας έριξε η μοίρα ,επιβιώναμε πάντα χάρη στην Ενότητα μας , διατήρουσαμε όλες τις αρετές που αρμόζουν στους Έλληνες .Δεν είναι τυχαίο το σύνθημα της λέσχης :
ΟΛOΙ ΜΑΖΙ ΟΛOΙ ΟΝΤΑΜΑ ВСЕ ВМЕСТЕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΟΝΤΑΜΑ ВСЕГДА ВМЕСТЕ
Έλληνες ! πατριώτες ! Καλώς ήρθατε στην λεσχη ! Είμαστε πάντα ευτυχείς να σας δούμε !

Σκοποί και στόχοι

- Συσπείρωση της  Ελληνικής  Διασποράς
- Διατήρηση και ανάπτυξη της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας , τις παραδόσεις , της γλώσσας , τραγούδια και χορούς .
-  Η διατήρηση της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου και της μνήμης των προγόνων
- Υποστήριξη για την Ελληνική  Εκκλησία και την Ορθοδοξία
- Συσπείρωση, γνωριμία και κουβέντα μεταξύ παιδιών της Διασποράς
- Παροχή βοήθειας στην επέκταση των περιοχών της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της διασποράς
- Προώθηση των συμφερόντων των μελών στις κρατικές και δημόσιες οργανώσεις  Ρωσίας και  Ελλάδας
- Δημιουργία επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των μελών της διασποράς και της αρχής της λέσχης    - Έκδοση εφημερίδας , βιβλίων , CD και DVD



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...