Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία θα παραχωρήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Gazprom.

Οι αρχές της Κριμαίας προτίθενται να παραχωρήσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη ρωσική εταιρεία ‘Gazprom’, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ.
«Πρέπει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να είναι στη Ρωσία, στην ‘Gazprom’. Δεν είναι θέμα αυτό για εμάς», είπε σε συνέντευξή του στο Ria Novosti.
Στην Κριμαία υπάρχει η ανώνυμη εταιρεία «Τσέρνομορνεφτεγκάζ», η οποία παράγει υδρογονάνθρακες από τη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα.
Το 2013 είχαν αντληθεί 1,65 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, το οποίο είναι περίπου το 9% του συνόλου της κρατικής παραγωγής φυσικού αερίου.

Ο Κωνσταντίνοφ είπε, επίσης, ότι οι αρχές της Κριμαίας, αναμένουν να λύσουν το πρόβλημα των πόρων με την Ουκρανία.
«Αν μιλάμε για την ενέργεια, θα είμαστε σε θέση να στραφούμε εξ ολοκλήρου στη λήψη (ηλεκτρικής ενέργειας) από ρωσικά δίκτυα, μετά μια μέγιστη περίοδο δύο ετών-αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα. Ένα μεγάλο σύνολο των προβλημάτων θα επιλυθούν με την κατασκευή υποδομής για την μεταφορά μέσω των Στενών του Κερτς- που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Η Κριμαία θα λάβει μια εφεδρική πηγή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, και ενός διαδρόμου για τις σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές», είπε.

Σημειώνεται ότι η Κριμαία σκοπεύει να εθνικοποιήσει όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας «Τσέρνομορνεφτεγκάζ» [πετρέλαιο-γκάζι Μαύρης Θάλασσας].

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://www.echedoros-a.gr/2014/03/gazprom.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...