Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Καύκασος: Νεκρός ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών (;)

Ένα ακόμα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη το οποίο αφορά...
τη ρωσική ασφάλεια, το οποίο αφορά την τύχη του ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών, Ντοκού Ουμάροφ, μετά από μήνες φημολογίας ότι οι ρωσικές υπηρεσίες κατόρθωσαν να τον εξουδετερώσουν.
 
Η υπόθεση ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο, καθώς ιστοχώρος θεωρούμενος σχεδόν ως «γραφείο Τύπου» των Τσετσένων ανταρτών και όλων των ισλαμιστικών ανταρτικών δυνάμεων του Καυκάσου που μάχονται τους Ρώσους, επιδιώκοντας να ιδρύσουν χαλιφάτο – εμιράτο στην περιοχή, παραδέχθηκε με βίντεο που ανάρτησε κείμενο, το οποίο αναφέρει τον θάνατό του.
Κατά πολλούς, η αναφορά αυτή ταιριάζει και με την ανάρτηση στο «Youtube» βίντεο ενός ισλαμιστή, ονόματι Αλί Αμπού Μουχάμεντ, ο οποίος δήλωσε αντικαταστάτης του Ουμάροφ, αναφέροντας ότι ο εν λόγω έγινε «μάρτυρας» αφού αφιέρωσε 20 χρόνια από τη ζωή του στον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ).
Οι Ρώσοι βέβαια παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς φοβούνται ότι πρόκειται για μεθόδευση ώστε να γλιτώσει ο Ουμάροφ της καταδίωξης της Μόσχας. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν προς το παρόν, ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο Ντοκού Ουμάροφ, που απειλούσε τον περασμένο Ιούλιο να μετατρέψει σε εκατόμβη τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, είναι νεκρός. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...