Η μελέτη που έγινε από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών κου. Στεφανάδη και τους συνεργάτες του, εστίασε στην κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων της Ικαρίας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τουλάχιστον το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη, έπιναν σε ημερήσια βάση βρασμένο, ελληνικό καφέ και είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφές, ο οποίος είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.
http://trelogiannis