Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο ουκρανικός στρατός κινείται προς την Κριμαία…!

 
Οι κάτοικοι της Ουκρανίας ανέφεραν μετακίνηση των στρατευμάτων προς την Κριμαία.
Η 95 αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της Ουκρανίας έχει μυστηριωδώς "εξαφανιστεί"...!
Σε πορεία σύγκρουσης ή οριοθέτησης συνόρων με την Κριμαία;
 
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ουκρανικά στρατεύματα κινούνται από την περιοχή του Zhytomyr με κατεύθυνση την περιοχή Perekopa στην Κριμαία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος βασιζόμενος σε αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με αυτούς, θεάθηκε μεγάλη φάλαγγα με ουκρανικά ΤΟΜΑ BTR-80 και δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά γεμάτα με πάνοπλους στρατιώτες με κατεύθυνση προς τα νότια. Είναι επίσης γνωστό ότι η φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων κινείται από την πόλη Lviv πιθανόν προς τα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού «России 24» τα ουκρανικά στρατεύματα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Ωστόσο, επίσημη επιβεβαίωση του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δεν υπάρχει ακόμα.

Η υπηρεσία τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις κλήσεις των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι η δήλωση του Ουκρανού αντισυνταγματάρχη Alexander Poronyuka, που δήλωσε ότι «οι «πολίτες δεν πρέπει να ασχολούνται με το τι κάνει ο ουκρανικός στρατός». Όλο το πρωί τα ουκρανικά κανάλια δεν τηρούσαν μια ενιαία «στάση» σχετικά με τις κινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων, σημείωσε ο Ρώσος ανταποκριτής.

  

Το σίγουρο πάντως σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι είναι, ότι παρατηρείται μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά από την πόλη Λβιβ προς τα νότια. Σύμφωνα με bloggers και βίντεο στο διαδίκτυο άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες εικόνες της ουκρανικής φάλαγγας. Σύμφωνα με αυτούς, τα ουκρανικά στρατεύματα κινήθηκαν προς το Zhitomir, και έπειτα στις περιοχές Kherson και Ζαπορίζια.

Οι Bloggers αναφέρουν ότι κινείται, η επίλεκτη ουκρανική 95η Ταξιαρχία, η οποία αποτελείται από τεθωρακισμένα και αερομεταφερόμενες δυνάμεις. Ωστόσο, ο ανταποκριτής σημείωσε ότι αυτές οι περιγραφές δεν πρέπει να είναι αξιόπιστες, δεδομένου ότι τα δεδομένα αυτά μεταδίδονται από «απλούς πολίτες».

Σχόλιο: Πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη, εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, δεδομένο ότι η 95η ουκρανική αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «αγνοείται» από το Σάββατο το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Το δύσκολο σε τέτοιες καταστάσεις είναι η ανεύρεση και πιστοποίηση ειδήσεων και πληροφοριών, διότι υπάρχουν πολλές «ανεξάρτητες» πηγές οι οποίες δεν είναι αξιόπιστες. Για αυτό και τα βίντεο και οι φωτογραφίες αποτελούν ένα καλό δείγμα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή της νότιας Ουκρανίας και στην Κριμαία. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...