Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Αντώνης Σαμαράς ως άλλος Τσαουσέσκου.

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/07/news-tsaouseskou-tafos.jpg
του Θωμά Ηλιόπουλου

Τον Νικολάε Τσαουσέσκου, τον αιμοσταγή κομμουνιστή δικτάτορα της Ρουμανίας, οι παλαιότεροι σίγουρα τον θυμούνται καλά. Οι νεότεροι ίσως να μην γνωρίζουν και πολλά για αυτόν.
Το 1982, με διάγγελμα του προς τον ρουμανικό λαό, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 1990 η Ρουμανία θα πρέπει να έχει αποπληρώσει όλο το υπέρογκο εξωτερικό χρέος της.
Για να το πετύχει, ήπιε το αίμα των Ρουμάνων.

Περισσότερα από το 75% της ετήσιας παραγωγής τροφίμων πωλούνταν στο εξωτερικό.
Η παροχή ενέργειας γινόταν με το δελτίο ώστε να πωλείται το υπόλοιπο στην Ιταλία και την τότε Δυτική Γερμανία, παρότι η Ρουμανία είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα.
Στους Ρουμάνους επιτρεπόταν η χρήση μιας λάμπας 40 βατ ανα δωμάτιο και ηλεκτρική θέρμανση μονάχα δυο ώρες την ημέρα.
Πολλοί ηλικιωμένοι πέθαιναν τον χειμώνα μέσα στα σπίτια τους από υποθερμία.
Πολλοί νέοι άνθρωποι βρίσκονταν τα πρωινά νεκροί στα σπίτια τους. Γιατί;
Γιατί άφηναν τις κουζίνες που λειτουργούσαν με κεντρική παροχή γκαζιού, ανοικτές για να ζεσταθούν την νύχτα.
Όμως η παροχή διακόπτονταν (πράγμα εξαιρετικά συνηθισμένο) και όταν αποκαθίστατο, οι ανθρώποι πέθαιναν από ασφυξία στον ύπνο τους.
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Σας θυμίζουν τους νεκρούς της Ελλάδος από σόμπες ηλεκτρικού και υγραερίου («με εντολή Σαμαρά» αφού αυτός ανέβασε τον φόρο στο πετρέλαιο);
Σας θυμίζει μήπως η κομμουνιστική Ρουμανία του 1984 την ευρώ-κομμουνιστικη Ελλάδα του 2014;
Διακρίνετε ομοιότητες μεταξύ ημών και των Ρουμάνων στα βάσανα που περνάμε για να αποπληρώσουμε ένα χρέος που δεν αποπληρώνεται;
Το 1986 ο Τσαουσέσκου ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος ανάπτυξης εκτροφείων αλόγων ώστε να αντικατασταθούν τα οχήματα που καταναλώνουν με αδηφαγία βενζίνη.
Προκειμένου δε, να μεγιστοποιηθεί η παραγωγικότητα σε όλους τους τομείς επέβαλλε ένα σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να δουλεύουν ακόμα και Κυριακές και αργίες.
Μήπως κάθε φορά που πληρώνετε την βενζίνη 1,70 ευρώ το λίτρο στην ΕυρωΣοβιετική Ένωση, φοβόσαστε ότι κάποια ημέρα δεν θα μπορείτε πλέον να προμηθευτείτε βενζίνη και θα αναγκαστείτε να αγοράσετε άλογο ή μουλάρι για να μετακινείστε;
Μήπως η υποχρεωτική εργασία και τις Κυριακές που ήδη ήρθε για τα εμπορικά καταστήματα (και θα έρθει και σε άλλους κλάδους) σας θυμίζει τα παραπάνω;
Παρένθεση: Πάντως, μην φοβάστε. Οι (περιούσιοι.) επικυρίαρχοι της Ελλάδος δεν θα μας βάλουν ποτέ να δουλέψουμε Σαββάτο για λόγους που σχετίζονται με το θρήσκευμα τους.
Κλείνει η παρένθεση.
Το μεγαλύτερο ποσοστό εκτρώσεων τότε στην Ευρώπη ανήκε στην Ρουμανία.
Το μεγαλύτερο ποσοστό εκτρώσεων σήμερα στην Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα.
Στις 12 Απριλίου του 1989, ο δικτάτορας ανακοίνωσε πως η Ρουμανία είχε αποπληρώσει ολόκληρο το εξωτερικό χρέος της επτά μήνες νωρίτερα από το πρόγραμμα.
Οι Ρουμάνοι νόμισαν ότι επιτέλους θα άλλαζε η κατάσταση.
Όχι όμως, ο Τσαουσέσκου είχε άλλη γνώμη.
Οι μαζικές εξαγωγές, οι περιορισμοί στην κατανάλωση ενέργειας, η διανομή τροφίμων με το δελτίο θα συνεχιζόταν, ώστε «να παραμείνει η Ρουμανία ανεξάρτητη».
Δηλαδή όπως θα μας έλεγαν σήμερα οι παρατρεχάμενοι του Τσαουσέσκου της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά «εθνική προσπάθεια για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».
Φυσικά, το καθεστώς και οι παρατρεχάμενοι του δεν πείνασαν ποτέ.
Απεναντίας, ζούσαν στην χλιδή, απολαμβάνοντας αγαθά που δεν έφταναν ποτέ στον κοινό λαό, ζώντας σε πολυτελείς βίλες και οδηγώντας πανάκριβα κρατικά αυτοκίνητα.
Ομοίως και στην Ελλάδα, το καθεστώς και οι παρατρεχάμενοι του συνεχίζουν να περνούν ζωή και κότα, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από το 2008.
Πολλοί απλοί Έλληνες μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να προμηθευθούν τα βασικά (γάλα ή ψωμί), να είναι άνεργοι από το 2010 ή να τους κόβουν το ρεύμα και την θέρμανση, αλλά αυτό φυσικά δεν θα συμβεί ποτέ σε κάποιον πραιτοριανό του αμαρτωλού καθεστώτος της Ελλάδος.
Ποτέ δεν θα δούμε βουλευτή, υπουργό, κομματικό στέλεχος, εθνικούς εργολάβους και δημοσιογράφους - παπαγαλάκια, να τους κόβουν το ρεύμα ή να μην έχουν να πάρουν γάλα.
Οι παρατρεχάμενοι του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ελλάδος πάντα θα οδηγούν τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους (κρατικά ή ιδιωτικά, αδιάφορο, αφού έτσι κι αλλιώς εμείς τα έχουμε πληρώσει) και πάντα θα διαμένουν στις πολυτελείς βίλες τους.
Το τέλος του Τσαουσέσκου ήταν οικτρό.
Στις 21 Δεκεμβρίου του 1989 κι ενώ τα κομμουνιστικά καθεστώτα καταρρέαν σε όλη την Ευρώπη, το Κ.Κ. Ρουμανίας οργάνωσε γιγαντιαίο συλλαλητήριο στο Βουκουρέστι για να αποθεωθεί ο δικτάτορας.
Λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να εκφωνεί τις γνωστές ανοησίες που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, το πλήθος άρχισε να τον αποδοκιμάζει άγρια για πρώτη φορά στην ζωή του.
Ο Τσαουσέσκου τα έχασε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Πάγωσε.
Η γυναίκα του Έλενα του είπε από πίσω «Μίλησε τους. Πρόσφερε τους κάτι.», κι αυτός έσπευσε πανικόβλητος να ανακοινώσει αύξηση 2.000 λέι στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα.
Το πλήθος όμως συνέχιζε να αποδοκιμάζει αγριότερα.
Η ζωντανή ραδιοτηλεοπτική μετάδοση διακόπηκε και ο δικτάτορας φυγαδεύτηκε από το κτίριο.
Τέσσερις ημέρες μετά, ανήμερα των Χριστουγέννων του 1989, ο Τσαουσέσκου εκτελέστηκε από τον Ρουμανικό Στρατό που επαναστάτησε κι αυτός μαζί με τον λαό εναντίον του.
Εν έτει 2014, μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον που βγαίνει συνεχώς στην τηλεόραση κάνοντας διαγγέλματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και μιλώντας για πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη;
Σας έρχεται στο νου κάποιος που τον βρίζει όλη η κοινωνία η οποία βράζει από την φτώχεια και την ανεργία κι αυτός υπόσχεται ψευδώς τα πάντα;
Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον που πάνω στον πανικό του για την ήττα στις επικείμενες εκλογές τάζει αυξήσεις συντάξεων και επιδομάτων και διανέμει ένα πλεόνασμα που δεν υπάρχει;
Οι ομοιότητες και οι αναλογίες του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ελλάδος και του αρχηγού του με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ είναι για άλλη μια φορά εκπληκτικές.
Όχι, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα έχει το τέλος του Νικολάε Τσαουσέσκου.
Έχει πολύ ισχυρούς προστάτες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην Μέση Ανατολή, προστάτες που ο Τσαουσέσκου δεν είχε.
Οι ίδιοι που προστατεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου και του επιτρέπουν να κυκλοφορεί ελεύθερος, οι ίδιοι θα φυγαδεύσουν τον Αντώνη Σαμαρά την κρίσιμη στιγμή.
Μόνο που δεν θα μπορέσει να ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ποτέ.
Γιατί στην Ελλάδα θα υπάρχει ισχυρή Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής... (σχόλιο Γ.Θ : Εδώ θα τα χαλάσουμε με τον αγαπητό συντάκτη που στηρίζει τις ελπίδες του ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία), ...η οποία θα είναι αποφασισμένη να στείλει στην δικαιοσύνη όλους τους προδότες, τους απατεώνες και τους κλέφτες που διέλυσαν την πατρίδα.

Ηλιόπουλος Θωμάς
(Ιστορίες από το Ανατολικό Μπλόκ Νο2 - Μια συμβολή στην ανάδειξη του κομμουνιστικού χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας)

Συνέχεια του άρθρου «Η κατάρρευση του καθεστώτος που έρχεται»



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...