Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μια χρήσιμη υπενθύμιση στους πολίτες της Φλώρινας...Οι ίδιοι ζητούσαν να φύγει το Πεδίο Βολής Λόφων απο το 2008 !

Οι κάτοικοι της Φλώρινας διαμαρτύρονται σήμερα για την απομάκρυνση της Α΄ΕΑΝ από την περιοχή τους όταν επί χρόνια πρωτοστατούσαν στη διακοπή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΕΣ!
Οι κάτοικοι της Φλώρινας διαμαρτύρονται σήμερα για την απομάκρυνση της Α΄ΕΑΝ από την περιοχή τους όταν οι ίδιοι  επί χρόνια πρωτοστατούσαν στη διακοπή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΕΣ!

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» της Κομοτηνής η τελετή εγκαινίων των ανακασκευασθέντων στρατιωτικών οικημάτων που θα διατεθούν στο προσωπικό της Α΄Επιλαρχίας Αναγνωρίσεων (ΕΑΝ) που μετασταθμεύει από το Αμύνταιο, στέλνοντας με εύσχημο τρόπο σαφές μήνυμα ότι η αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού θα προχωρήσει. 
Την ίδια μέρα, η δημοτική αρχή Αμυνταίου παρεμπόδισε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» για μία ακόμα φορά την κίνηση των αρματοφορέων για τη μεταστάθμευση της Α΄ΕΑΝ στην Κομοτηνή, όπως προβλέπει η εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ αναδιοργάνωση του ΕΣ. 
Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία δύο αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου της πόλης αλλά και των βουλευτών του νομού Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη (NΔ) και Θανάση Γερμανίδη (ΣΥΡΙΖΑ). 
Οι εκπρόσωποι όμως των συντεχνιακών, κομματικών και τοπικιστικών συμφερόντων της Φλώρινας που σήμερα διαδηλώνουν κατά της απομάκρυνσης στρατιωτικών Μονάδων από την περιοχή ήταν απόντες όταν το 2008 κάτοικοι της περιοχής παρεμπόδιζαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΣ στο ΠΒ Λόφων. 
 Ξέχασαν οι κάτοικοι της Φλώρινας ότι με ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων Αμυνταίου και Μελίτης έχουν εκδοθεί ψηφίσματα από το 2003 κατά της λειτουργίας του συγκεκριμένου Πεδίου Βολής;

Για όσους έχουν κοντή μνήμη, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008, κάτοικοι της Φλώρινας επιτέθηκαν φραστικά σε στρατεύσιμους οπλίτες και στελέχη του ΕΣ στο ΠΒ Λόφων Φλώρινας, παρεμποδίζοντας τη διεξαγωγή του “δεκαήμερου επιχειρησιακής εκπαίδευσης”. 
Στις 14 Οκτωβρίου του 2008, τα επεισόδια κλιμακώθηκαν καθώς δεκάδες κάτοικοι της Μελίτης Φλώρινας επιχείρησαν να αποκλείσουν το δρόμο που οδηγεί προς το Πεδίο Βολής καθώς είχαν ενημερωθεί για τη διέλευση των οχημάτων του ΕΣ με αποτέλεσμα να σημειωθούν 4 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν 4 δημοσιογράφοι από την ΠΓΔΜ.

Ιδού ποιες ήταν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων των πολιτών της Φλώρινας:

1. Ο επί σειρά ετών βουλευτής της Φλώρινας Γιώργος Λιάνης (με καταγωγή από το Αμύνταιο) ζητά τη διακοπή των εκπαιδευτικών δραστηριότητων του ΕΣ με απαράδεκτη φρασεολογία, υπενθυμίζοντας το ψήφισμα των Δήμων Αμυνταίου και Μελίτης κατά της λειτουργίας του ΠΒ Λόφων:

φφ
Από το 2003, ο Δήμος Αμυνταίου τάσσεται κατά της λειτουργίας του ΠΒ Λόφων.

2. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης ενοχλήθηκε από τις δραστηριότητες του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας. Τι έχουν να πουν σήμερα οι κάτοικοι της Φλώρινας-ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

γγγ
“Φιέστες εθνικισμού” η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

3. Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που υπηρέτησε στα σύνορα Παπάγου-Χολαργού καταγγέλλει τη χρήση …πυρηνικών όπλων στο ΠΒ Λόφων και υπενθυμίζει τις ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών και τοπικών συμβουλίων για διακοπή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΕΣ στην περιοχή:

ρρ
Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλει τη χρήση …πυρηνικών όπλων στο ΠΒ Λόφων.

4. Δήμαρχος Αμυνταίου είχε ζητήσει από το 2001 την απομάκρυνση του ΠΒ Λόφων και τη μη διεξαγωγή βολών των αρμάτων μάχης:

(Ελευθεροτυπία, 7/11/2004)
Ελευθεροτυπία, 7/11/2004

Πώς λοιπόν ζητά ο Δήμος Αμυνταίου της παραμονή της Α΄Επιλαρχίας Αναγνωρίσεων (των δεκάδων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων) όταν πρωτοστατούσε στη διακοπή του μοναδικού Πεδίου Βολής της περιοχής όπου μπορεί να διεξαχθεί η επιχειρησιακή εκπαίδευση της Μονάδας; Αντίστοιχα, πως οι κάτοικοι και τοπικοί άρχοντες του Ρεθύμνου ζητούν να μην κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο νομό τους, όπως προβλέπει η Νέα Δομή Δυνάμεων, όταν οι ίδιοι πρωτοστατούσαν στη διακοπή λειτουργίας του τοπικού Πεδίου Βολής;

Eρωτήματα που σύντομα θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση.

—————————————————————-

(ΠΡΟΣΘΗΚΗ 12:00) Μπροστά από τις πύλες του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» εξακολουθούν να βρίσκονται κάτοικοι και φορείς του Αμυνταίου, παρεμποδίζοντας την κίνηση των οχημάτων του Ελληνικού Στρατού, ενέργεια που θα έπρεπε να είχε ήδη προκαλέσει την παρέμβαση Εισαγγελέα. Ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης θα μεταβεί αύριο το πρωί στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη και θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (!) καθώς και με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Η Πολιτεία οφείλει να μην ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις της δημοτικής αρχής Αμυνταίου για ακύρωση της μεταστάθμευσης της Α΄ΕΑΝ και με γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες και μόνο, να εξετάσει πιθανές επιλογές όπως:
α) ενίσχυση της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης σε προσωπικό και μέσα,
β) ακύρωση της μεταστάθμευσης της 9ης Mηχανοποιημένης Ταξιαρχίας από τη Φλώρινα στη Κοζάνη,
γ) ενίσχυση του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας με διασφάλιση της διεξαγωγής των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων στο ΠΒ Λόφων.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...