Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Περί της σύγχρονης πλάνης των «φωτισμένων».


σχόλιο Γ.Θ : Ο εχθρός με την βοήθεια του Κυρίου πρέπει να νικηθεί. Διαβάστε το, εκτυπώστε το, διαδώστε το!

Από διάλογο σε φόρουμ διαβάζουμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την πλάνη των «φωτισμένων» :
Αl : Ειναι και μια "φωτισμένη" που ζηταει να τη λενε "μανα", στο Χαϊδάρι. Επειδη ακουσα για κεινη, μιλησα με Ιερέα της περιοχής, και μου είπε ότι την ξέρουν πολύ καλα, και πώς είναι εκτός Εκκλησίας!! Κατα τα άλλα οι Χριστιανοί ουρά, στην αυλη της, διότι δίνει και αμεσες απαντησεις σε ό'τι ρωτάς!!

Λίγη έρευνα, γλιτώνει απο ταλαιπωρία.

yia : Αυτή την στιγμή στην Αθήνα μόνο υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια σπίτια η «σχολές» όπως τις λένε οι ίδιες οι «φωτισμένες» σαν αυτή που έπεσε στην αντίληψή σου στο Χαϊδάρι. Σε κάθε μία «σχολή» παραβρίσκονται δεκάδες άτομα κάθε φορά., άρα μιλάμε για χιλιάδες κόσμο.
Τι κάνουν σε αυτές τις «σχολές».
Συνήθως πρόκειται για κοινά σπίτια που κάποια κυρία διαθέτει για τις συγκεντρώσεις. Η ιδιοκτήτρια της σχολής είναι λαϊκή αλλά ονομάζεται «γερόντισσα» από τους παρευρισκομένους.

Ο χώρος έχει υπερβολικά μεγάλο αριθμό αγίων εικόνων.
Όταν αρχίσει η διαδικασία, συνήθως ψέλνουν όλοι μαζί τον παρακλητικό κανόνα της Παναγίας.
Αφού τελειώσουν συνεχίζουν με την ανάγνωση των «γραφών».
Μια παρένθεση. Η συντριπτική πλειοψηφία τον ατόμων είναι ένθερμοι θρησκεύοντες χριστιανοί ορθόδοξοι, οι οποίοι μάλιστα εξομολογούνται και κοινωνούν.

Όσοι έχουν «γραφές» σηκώνουν το χέρι και η «γερόντισσα» δίνει την άδεια ένας, ένας να σηκωθούν και να διαβάσουν.
Υποτίθεται λοιπόν ότι μέσα στην βδομάδα που πέρασε από την προηγούμενη συγκέντρωση όσοι έχουν το «χάρισμα» πρέπει να έχουν «πάρει» «γραφή» για να διαβάσουν κατά την παρούσα συγκέντρωση.
Και αρχίζουν λοιπόν.

Άλλη έχει πάρει «γραφή» από Την Θεοτόκο, άλλη από τον Ιησού Χριστό, άλλη από τον Πατήρ (οι πιο «φτασμένες») άλλες από Το Άγιο Πνεύμα.
Μετά υπάρχουν και οι «γραφές» από Αγίους. Από τον Άγιο Δημήτριο, Γεώργιο κ.α.
Το ύψος της βλασφημίας που διαπράττεται εκείνες τις ώρες είναι τρομακτικό. Πολλοί έχουν το «χάρισμα» των «οραμάτων» και «βλέπουν» κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων «μεταφυσικά πράγματα» όπως «επισκέψεις άγίων». Μια φορά κάποιος «είδε» να «εισέρχεται» στον χώρο ο «Άγιος Δημήτριος» και αναφώνησε «Καλός τον Δημητράκη». Άλλος «μίλαγε» στον «Όσιο Εφραίμ» και του έλεγε «Τι έγινε ψηλέ;» και ισχυρίστηκε ότι του απάντησε ο «Όσιος» «Τι να γίνει κοντέ»
Το όλο θέμα ξεπερνάει την γελοιότητα με την κάθε μια και τον κάθε ένα να φέρνει στα μέτρα του Τον Παντοκράτορα Θεό Τους Αγίους και Αγγέλους Του και να αποδίδει στην «γραφή» στα «οράματα» και τον «λόγο» ότι έχει κατεβάσει το κεφάλι του.

Όλα είναι γραμμένα σε πρώτο ενικό. «Σας ομιλεί μέσα από τούτη την Γραφή το Πνεύμα το Άγιο και ακούστε το καλά εσείς τα δικά μου τα παιδία»
«θα γίνουν πράγματα πολλά και τα λοιπά και τα λοιπά..»
Οι περισσότερες «φωτισμένες» επιδίδονται σε ακατάσχετο αγώνα προφητειών, οι οποίες διαψεύδονται η μία μετά την άλλη, αλλά ουδείς το σημειώνει.

Εντωμεταξύ είναι πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να ανταγωνίζεται η μία την άλλη. Το μέγεθος δηλαδή του εγωισμού παίρνει εξωπραγματικές διαστάσεις και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον χαρακτήρα την συμπεριφορά και την ψυχική ισορροπία των «χαρισματούχων».
Η μία θεωρεί ότι αυτή παίρνει έγκυρες «γραφές» ενώ πολλές φορές η «αντίζηλος» της είναι σκάρτη. Έχουν γίνει ουκ ολίγα ξεκατινιάσματα μέσω «γραφών». Και όλα αυτά για την «δόξα» και τον θαυμασμό των «πελατών» Στην ουσία η κάθε «φωτισμένη» θεωρεί τον εαυτό της ότι είναι Ο Ίδιος Ο Θεός και κάπως έτσι θέλουν να τις αντιμετωπίζουν και οι άλλοι μιας και ποτέ δεν ξέρεις πότε μιλάει αυτή ή πότε μιλάει Ο Κύριος μέσα από αυτή, πράγμα που συχνά εκμεταλλεύονται ακόμα και για δικές τους υποθέσεις.
Πολλές φορές ξαφνικά για να πείσουν για ένα επιχείρημα ισχυρίζονται ότι «το λέει ο Κύριος». Έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά, ανάμεσα σε άλλα και την φράση «Πέτα τα σκουπίδια ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ». Αυτό ίσως είναι και λίγο διασκεδαστικό αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αυτό το «ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ» πηγαίνει σε οικονομικά ζητήματα, ζητήματα κληρονομιάς, ζητήματα εκμετάλλευσης, κάτι που είναι δυστυχώς αρκετά συνηθισμένο στις «σχόλες».
Το χειρότερο όμως είναι το ζήτημα της επιβολής ελέγχου στην προσωπικότητα. Αν κάποιος πέσει στην παγίδα και πιστέψει όλα αυτά γίνετε στην ουσία ένα άβουλο υπνωτισμένο ων. Και δυστυχώς σήμερα που μιλάμε υπάρχουν κυριολεκτικά ΧΙΛΙΑΔΕΣ τέτοια άτομα. Έχουν πειστεί ότι μέσα από τις «γραφές» των «φωτισμένων» μιλάει ο ίδιος ο Κύριος και έχουν κυριολεκτικά υποτάξει την σκέψη και την προσωπικότητα τους σε αυτή την κίνηση. Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να τις βγάλει από εκεί. Πιστεύουν ότι όποιος αμφισβητήσει τις «σχόλες» είναι όργανο του διαβόλου που πολεμάει τον Θεό. Αντιδρούν αυτόματα σαν υπνωτισμένοι έχοντας απολέσει κάθε κριτική ικανότητα σκέψης.

Η όλη κίνηση είναι δαιμονική και αυτό είναι το επικίνδυνο. Αν όσα έλεγαν ήταν αποκύημα της φαντασίας τους και μόνο, δεν θα είχε μεγάλο αποτέλεσμα η δράση τους. 'Όμως πολλά από τα «χαρίσματα» και πολλές από τις «αποκαλύψεις» εκπορεύονται κατευθείαν από τον πονηρό και αυτό κάνει τόσο κόσμο να πέφτει σε αυτήν την απαίσια και τόσο διαδεδομένη πλάνη και παγίδα.

Όπως ένα μέντιουμ με την βοήθεια πνευμάτων , μπορεί να αποκαλύψει πράγματα που δεν θα μπορούσε να ξέρει αλλιώς, το ίδιο συμβαίνει πολλές φορές και με τις «φωτισμένες» και εκεί την πατάει πολύς κόσμος εξαπατώμενος από το «θεοσεβούμενο» περιτύλιγμα των «σχολών».

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο δαιμονικής εξαπάτησης συμβαίνει με αυτές της «φωτισμένες» που έχουν το «χάρισμα» του «λόγου» ή αλλιώς του «σταυρώματος»
Όταν λέμε «χάρισμα λόγου» δεν εννοούμε κηρύγματος, αλλά απευθείας ομιλίας του «Κυρίου» μέσα από την «χαρισματούχο». Συχνά το κάνουν με έναν σταυρό στο χέρι τον οποίο ακουμπάν στο κεφάλι του «πιστού» και τότε παίρνουν «λόγο» για τον ενδιαφερόμενο και μιλάν για την ζωή του. Για αυτό και το λένε και το «χάρισμα» του «σταυρώματος». Πολλές φορές θα του αποκαλύψουν πρόσωπα και ονόματα υπαρκτά και εκεί είναι που «δένεται» το «θύμα» στον δαιμονικό ιστό.

Αυτό όμως που μονότονα και μονίμως ξέρουν να κάνουν είναι σπέρνουν την διχόνοια και το μίσος για τα ονόματα που «αποκαλύπτουν». «Ο τάδε σου κάνει μάγια.» Τα μάγια είναι ψωμοτύρι. Οι «φωτισμένοι» έχουν εμμονή με τα μάγια. Όλοι κάνουν μάγια σε όλους «Ο δείνα σε μισή», «Ο τάδε προσπαθεί να σε βλάψει». Έχουν βάλει να τσακώνονται μάνα με κόρη, αδελφός με αδελφή, πατέρα με γιο, έχουν χωρίσει ανδρόγυνα με τις «αποκαλύψεις» τους στις οποίες ποτέ δεν υπάρχει η Χριστιανική έννοια της συχώρεσης αλλά υποδαυλίζετε το μίσος και η εκδίκηση.
Το «θύμα» όμως δεν μπορεί να το δει διότι ακούει από το στόμα του «θεού» υπαρκτά ονόματα ανθρώπων που ξέρει. Μην ξεχνάμε όμως ότι αυτό μπορούν να το κάνουν και τα μέντιουμ, οι μάγοι, χαρτορίχτρες κλπ. Από τους καρπούς κρίνουμε το δένδρο και οι καρποί από αυτά τα δένδρα είναι πάντοτε πικροί και δηλητηριώδεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους χαρακτήρες των «φωτισμένων». Έχουν ένα ψεύτικο προσωπείο ευλάβειας και πραότητας, αλλά πολύ συχνά θα τις δεις να οργίζονται να έχουν ένα νευρωτικό ταμπεραμέντο να μιλούν με μίσος εναντίων όλων. Η κατάκριση είναι το πλέων διαδεδομένο σπορ ανάμεσα τους. Ακόμα και τα «χαρίσματα» τους τα έχουν για κατάκριση μόνο που αυτή η κατάκριση αποκτά «ουράνιο και θεϊκό» κύρος.

Δυστυχώς στην παγίδα των φωτισμένων έχουν πέσει και αρκετοί Ιερείς συνήθως του παλαιού αλλά και του νέου ημερολογίου. Όπου παρευρίσκονται σε αυτές τις σχολές και με αυτόν τον τρόπο «νομιμοποιούν» και κάνουν ακόμα δυσκολότερο το να ξεφύγει κάποιος από τα νύχια τους.
Πολλοί επίσης από τους «φωτισμένους» γίνονται οι ίδιοι Ιερείς χωρίς να αποτινάζουν την πλάνη από πάνω τους και μάλιστα ανοίγουν και «σχολές» όντας πλέων ιερείς. Επίσης πολλές «φωτισμένες» και «φωτισμένοι» φοράν το μοναχικό σχήμα. Ξέρω κάποιες περιπτώσεις που αποτίναξαν την πλάνη αυτή όταν μόνασαν αλλά γνωρίζω και περιπτώσεις που ούτε καν το διανοήθηκαν. Όπως επίσης περιπτώσεις που ο Θεός Φώτισε «φωτισμένους» αφού έγιναν Ιερείς να ξεφύγουν από τα «χαρίσματα» και τις πλάνες των «σχολών».

Στις «σχολές» αυτές σταδιακά όποιος δεν είναι μαζί τους τον θεωρούν εχθρό αδαή και παρακατιανό. Μπορεί να προτρέπουν τον κόσμο να Εκκλησιάζεται αλλά παράλληλα θεωρούν υποδεέστερους τους Ιερείς που δεν τους παραδέχονται. Όσοι Ιερείς μιλάν εναντίων των «φωτισμένων» θεωρούνται κακόμοιροι και καημένοι. Η Εκκλησία στην ουσία γίνεται υποδεέστερη διότι εκεί δεν υπάρχουν «γραφές» και «οράματα». Με τον καιρό κάποιος τακτικός στις «σχολές» θεωρεί απείρως ανώτερη την «σχολή» και μια τυπική ανούσια διαδικασία την Εκκλησία. Έχει δηλαδή τις αυθεντικές επιπτώσεις που έχει κάθε αίρεση απέναντι στην Εκκλησία. Αναβιβάζει την αίρεση πάνω από την Εκκλησία με σκοπό σταδιακά να την απομακρύνει όσο το δυνατόν.

Κάθε ημέρα γράφονται εκατοντάδες χιλιάδες «γραφές» ποιηματάκια από τον «Κύριο» που τις «υπαγορεύει». Προσωπικά μπορώ να σας προμηθεύσω ένα δωμάτιο «γραφές» σαν και αυτές που κυκλοφόρησαν, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο διότι είδα κόσμο τελικά να τρελαίνεται να χάνεται και να ταλαιπωρείται από αυτήν την κίνηση. Είδα πολλές συμφορές και το χειρότερο είναι ότι είδα προσωπικότητες να σκλαβώνονται και να μετατρέπονται σε μαριονέτες κάτι από το οποίο μόνο ο Θεός μπορεί να ελευθερώσει

Αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπολογίζονται ότι υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες σχολές και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες "φωτισμένοι"

Για αυτό αναφέρει και ο Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής
Είναι άμεση ανάγκη να διαφωτιστεί ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός για μία από τις χειρότερες πλάνες: για τους «φωτισμένους». Οι άλλοι αιρετικοί είναι λίγοι εν συγκρίσει με τους «φωτισμένους». Οι άλλοι αιρετικοί βρίσκονται έξω από τους ναούς μας, οι «φωτισμένοι», μπαίνουν μέσα στους ναούς μας, παριστάνουν τους καλούς ορθόδοξους χριστιανούς και τελούν θρησκευτικά πράγματα. Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη πλάνη.

http://hggiken.pblogs.gr/2012/05/peri-ths-syghronhs-planhs-twn-fwtismenwn.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...