Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

H AΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

του Ιωάννη Ξ.

Έσσεται ήμαρ, αντλώντας σοφία και θέματα από τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού, την αρχαία πολιτιστική παράδοση και την παράδοση της Ρωμανίας, γνωστή σαν Βυζάντιο.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι εντελώς αυθαίρετα, δεν ονομάσθηκε η ιστορία αυτή Ρωμαϊκή, αλλά Βυζαντινή, για να διαφοροποιηθεί από τη Δυτική Ρωμανία, τη δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, που από το έτος 962 έλαβε το όνομα «Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους»! Έτσι, το 1680 ο ιστορικός Du Cange (Δουκάγκιος) τιτλοφόρησε το ιστορικό σύγγραμμα του «Historia Byzantina»36. Μέσω δε της Επιστήμης επιβλήθηκε το όνομα αυτό και στη Ρωμαική Ανατολή. Έτσι, και το έργο του Ρωμιού (Γραικού) ιστορικού Νικηφόρου Γρηγορά (14ος αι.) «Ρωμαική Ιστορία», ονομάσθηκε «Βυζαντινή» (1562): «Nicephori Gregorae, Romanae, hoc est Byzantinae, Historiae, Libri XI (εκδ. Βασιλείας της). 


Η Αυτοκρατορία δεν χρησιμοποίησε ποτέ για τον εαυτό της το όνομα Βυζάντιο, ούτε οι πολίτες ονομάσθηκαν ποτέ Βυζαντινοί μέχρι το 1562. Το έτος αυτό, για πρώτη φορά, ο γερμανός Ιερώνυμος Βολφ (Wolf) εισηγήθηκε την σύσταση ενός συστήματος Βυζαντινής Ιστορίας, ενός "Corpus Historiae Byzantinaehoc est Byzantinae" (τουτέστι "Βυζαντινής"), είναι αυθαίρετη προσθήκη του μεταφραστικού και πρόκειται ουσιαστικά για «επιστημονική» πλαστογραφία.


Έστω και τώρα δεν πρέπει να αφήνουμε μύγα στο σπαθί μας και να μην αποδεχόμαστε το ψεύδος. Θα μου πείτε ότι εμείς αποδεχθήκαμε το όνομα Βυζάντιο.


Αυτό είναι που θέλω να επισημάνω, ότι δεν είναι θέμα πατριωτισμού ή έστω δεν είναι μόνο θέμα πατριωτισμού, αλλά καθαρά πόσο έχει προχωρήσει η ανοησία μέσα μας ώστε όλα να τα αποδεχόμαστε.


Αν είναι έτσι, ας αναγνωρίσουμε τους Σκοπιανούς σαν Μακεδόνες και να είστε σίγουροι ότι όλη Ευρώπη και όλος ο κόσμος δεν θα πουν ότι δεν είμαστε πατριώτες ή ότι αποποιηθήκαμε την κληρονομιά μας απλώς θα γελάνε μαζί μας και θα μας πούνε ότι είμαστε μωροί, ανόητοι (με περικεφαλαία), διότι αποδεχόμαστε ένα εις βάρος μας ψεύδος.


Εκτός και αν οι φίλοι μας και σύμμαχοι Ευρωπαίοι έχουν καταφέρει να μας αλλοτριώσουν με τον ψευδεπίγραφο πολιτισμό τους, ο οποίος όντως βασίζεται στον Ελληνικό πολιτισμό, όμως το χούι ξέρετε δύσκολα ξεχνιέται.
Θέλω να πω, όταν κλέβεις εκατοντάδες τόνους χρυσού από ένα κράτος σαν το Βυζάντιο, τους μεταφέρεις εις τας Ευρώπας (1204 Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Ευρωπαίους - εγώ δεν χρησιμοποιώ τον όρο σταυροφόροι), ιδρύεις τις πρώτες τράπεζες και ξαφνικά ανεβαίνει το ΑΕΠ σου, (τα ευρωπαϊκά κράτη της εποχής παρήγαγαν μόνο δύο τόννους ετησίως, ενώ το Βυζάντιο εκατοντάδες τόννους).

η συνέχεια του άρθρου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...