Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο Πατριώτης ηγέτης Έβο Μοράλες απογειώνει τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Βολιβία.

Ο γηγενής πατριώτης ηγέτης της Βολιβίας δείχνει τον δρόμο την στιγμή που στην Ελλάδα ψάχνουμε Παπανδρέηδες, Στουρνάρες και Τόμσεν για να μας “σώσουν”…

ME 5% Η ΒΟΛΙΒΙΑ, ΕΝΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 3,2%
015232_600.jpg 
Παρά τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι προβλέψεις της EClAC λένε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο
Προϊόν (ΑΕΠ) θα αυξηθεί φέτος στη Βολιβία κατά 5%, ένα ποσοστό πάνω από το μέσο όρο στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 3,2%.
Info crecimiento PIB. 
Το 5% είναιένας εξαιρετικόςρυθμός ανάπτυξης γιατην Boλιβία. Η οικονομία της Βολιβίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ειδικά κατά την περίοδο της κυβέρνησης του προέδρου Έβο Μοράλες, γνωρίζει μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της. Ο κύριος λόγος είναι η πώληση του φυσικού αερίου στη Βραζιλία και την Αργεντινή σε

υψηλές τιμές.
Σήμερα, από το σύνολο των εθνικών εξαγωγών της Βολιβίας , το 50% είναι από φυσικό αέριο. Ο ρυθμός ανάπτυξής της μάλιστα θα ήταν 2% ή 3% εάν δεν πωλούσε φυσικό αέριο σε υψηλές τιμές.
Η τιμή που πλήρωσε η Αργεντινή και η Βραζιλία στη Βολιβία είναι κατά μέσο όρο $11 ανά χίλια BTU(θερμική μονάδα μέτρησης), όταν το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ πωλείται εγχωρίως στα $ 2,5 ανά χίλια BTU.
Παράλληλα τομέας-κλειδί στην ανάπτυξη της οικονομίας της Βολιβίας είναι ο τομέας της εξόρυξης. Μετά τη ραγδαία αύξηση των τιμών των ορυκτών το 2008, παρατηρήθηκε πτώση των τιμών μετέπειτα και ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο του 2Ο12.


http://scottishbetting.blogspot.gr/2012/10/5.html
http://olympia.gr/2012/10/07/%CE%BF-%CF%80

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...