Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κίνηση ρίσκο: Το χαρτί των πρόωρων εκλογών «βλέπει» ο Αντ. Σαμαράς


Εισηγήσεις για την κήρυξη πρόωρων εκλογών δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ψήφιση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, πως η εκλογική συντριβή την οποία υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, αποτελεί οδηγό για τις μελλοντικές αποφάσεις του πρωθυπουργού.
Εξάλλου δημοσκοπικά ευρήματα καταδεικνύουν ότι, η φθαρμένη εικόνα του ΠΑΣΟΚ είναι μη αναστρέψιμη και ασφαλώς ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να έχει το ίδιο πολιτικό μέλλον.
Ευελπιστεί ότι, μετά την ψήφιση των μέτρων θα αρχίσει να αποδίδουν καρπούς οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως ιδιωτικοποιήσεις και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, και η χώρα θα κάνει εκ νέου τα πρώτα βήματά της στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και στην  παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων.


Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι, μετά την έγκριση των νέων μέτρων από τη Βουλή, δεν θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός χρόνος, καθώς είναι σχεδόν αναπόφευκτος ο κίνδυνος διόγκωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, που θα οδηγήσει σε καταστροφική πτώση τη ΝΔ.
Επίσης ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πυροδοτήσει κλίμα εσωστρέφειας στη «Συγγρού».
Ο κ.Σαμαράς έχει στραμμένη την προσοχή του στο εσωτερικό του κόμματός του, καθώς βουλευτές της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς ενδέχεται να καταψηφίσουν τα μέτρα.
Την ίδια ώρα πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα στεγάσει όλες τις φιλοευρωενωσιακές δυνάμεις, αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί τη ΝΔ φθαρμένο χώρο.
Πρόσωπα όπως οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Σαχινίδης θα μπορούσαν να βρουν θέση στο νέο πολιτικό φορέα.
Θα είναι ένας χώρος, λένε παρατηρητές, που θα αποτελούσε αντίβαρο στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται, και θα πρόκειται για το ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός. Ατύπως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα. Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο Briefingnews δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πρόωρες κάλπες να είναι ένα υπαρκτό σενάριο και όχι απλά μία απόπειρα του Αντώνη Σαμαρά να διατηρήσει συσπειρωμένη τη ΝΔ εν όψει των επερχόμενων καταιγιστικών εξελίξεων. πηγη


&
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...