Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νεκροί, καταστροφές και σκοτάδι

Δώδεκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά άφησε το πέρασμα της Σάντι από τη Νέα Υόρκη.

Ο τυφώνας προκάλεσε καταστροφές που θα χρειαστούν χρόνο για να αποκατασταθούν αφού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού στον ωκεανό, καθώς και στα δυο ποτάμια, ανατολικά και δυτικά του Μανχάταν, αρκετές περιοχές του νησιού, η Γουόλ Στριτ, σταθμοί του μετρό, η σήραγγα που ενώνει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν και πολλά άλλα μέρη της πόλης έχουν πλημμυρίσει.
Η κατάσταση θυμίζει ντοκυμαντέρ και ταινίες καταστροφής με τεράστιες ζημιές τόσο σε υποδομές της πόλης όσο και στο φυσικό περιβάλλον. Πριν λίγο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας αναμένεται να υποχωρήσει γύρω στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας).
Ανέφερε επίσης ότι το ύψος του νερού είχε ανεβεί μέχρι τα 4,15 μέτρα στο νότιο μέρος του Μανχάταν και τώρα άρχισε να κατεβαίνει και να βρίσκεται κάτω από τα δυόμισι μέτρα. Ο κ. Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους, γιατί ακόμη υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, κυρίως από ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει σε δρόμους και πεζοδρόμια.
Περισσότερο από ενάμισι εκατομμύριο άτομα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι χωρίς ηλεκτρισμό και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ειδικά στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...