Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Για να μην τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί της Πίστης μας

 Γιώργος Θαλάσσης 

Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος και διχάζεται η εκκλησία (και τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί της Πίστης μας), σας θερμοπαρακαλούμε...

από την μικρή διαδικτυακή γωνιά μας, να μείνετε ενωμένοι παρά τις δαφορές μας, να μην επιτίθεστε και σκανδαλίζεστε με τους ιερωμένους, που δεν συμφωνείτε με τον τρόπο τους, να συμβουλεύεστε μόνο τον πνευματικό σας για θέματα Πίστης και κανένα από εμάς τους bloggers (που μπορεί να είμαστε και πλανεμένοι) και γενικά να μην βάζετε κακό λογισμό για τα αδέρφια και τους Πατέρες σας ακόμα και όταν διαφωνείτε μαζί τους.

Ο Θεός δεν έδωσε τα ίδια χαρίσματα στον καθένα μας και δεν μας έκανε όλους ίδιους. Ακόμα και οι Άγιοι διέφεραν μεταξύ τους, αλλά όλους τους ένωνε η αγάπη για τον Κύριό μας και Θεό μας.

Υπάρχουν Πατέρες, που ακολουθούν δυναμικό τρόπο αντίδρασης στα χτυπήματα της νέας τάξης.

Υπάρχουν και οι Πατέρες, που αντιμετωπίζουν το κάθε χτύπημα με τρόπο Πνευματικό και το αναθέτουν στο Θεό.

Ευλογημένος ο ένας τρόπος, ευλογημένος και ο άλλος...

Εκεί, που χρειάστηκε, ο Κύριος έπιασε το μαστίγιο και έδιωξε τους εμπόρους από τον Ναό. Το έκανε όμως ΧΩΡΙΣ μίσος.

Εκεί, που χρειάστηκε να μην αντιδράσει στις βρισιές, τα χτυπήματα, τα φτυσήματα και στις κοροϊδίες από τους εβραίους, υπέμεινε με σιωπή προσευχόμενος.

Για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε, πότε θα πιάνουμε το μαστίγιο και πότε το κομποσκοίνι, χρειαζόμαστε μία αρετή, που ονομάζεται Διάκριση και που είναι ανώτερη ακόμα και από την Αγάπη και την Ταπείνωση!

Επειδή είναι τρομερά δύσκολη στο να αποκτηθεί και ο Θεός την χαρίζει σε ανθρώπους, όπως ο Πατέρας Παΐσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος κτλ., πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε θέματα Πίστεως, γιατί ο πονηρός (που δεν έχει πάρει τυχαία αυτό το όνομα) προσπαθεί να μας ξεγελάσει και πλανήσει.

Για να μην πέσουμε στην παγίδα του εμείς όλοι, που δεν έχουμε Διάκριση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρωτάμε και συμβουλευόμαστε τον Πνευματικό μας (όποιος δεν έχει να βρει) και έτσι με εύκολο τρόπο να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...