Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τελικά η εκκλησία είναι με την αριστερά;

Πολλές φορές θέλουμε να πούμε κάτι και με τον τρόπο, που το διατυπώνουμε, άλλα νοήματα βγαίνουν και άλλες εντυπώσεις...

Γ.Θ :   Πολλοί ιεράρχες, όπως και ο Μητροπολίτης Παύλος, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ιδιαίτερα επικριτικοί με τον δυναμικό τρόπο αντίδρασης, που επιχειρείται από αγανακτισμένους αδερφούς Πατριώτες καθώς και από την ακροδεξιά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πώς θα διατυπώσουμε το κάθε τι και επίσης τί εντυπώσεις θα αφήσουμε. Πολλές φορές θέλουμε να πούμε κάτι, π.χ. να προστατεύσουμε κάποιον, και ανταυτού με τις λάθος λέξεις και φράσεις τον κάνουμε να θυμώσει μαζί μας.

Σκεφτείτε τον Μητροπολίτη Παύλο να έλεγε... μην τους μισείτε τους μετανάστες, επηρεάστε τους με το παράδειγμά σας, την ζωή σας, το τρόπο σας και την διδασκαλία σας έτσι ώστε να σαγηνευτούν, να γίνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και οι μεγαλύτεροι Φιλέλληνες, που όταν με το καλό πάνε στον τόπο τους, να επηρεάσουν με την σειρά τους εκεί άραβες...


Δεν θα ήταν πολύ πιο όμορφα έτσι;

Άθελά τους πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας, που τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε, είναι παρεξηγήσιμοι και μοιάζουν να προσεγγίζουν την αριστερά.
Αυτό όμως δεν είναι ακριβές, γιατί η αριστερά εν τη γενέσει της έκλεψε πολλά στοιχεία της Πίστης μας και κατόπιν άρχισε να πολεμάει λυσσαλαία την Εκκλησία.
Από την άλλη, η δεξιά, που φαίνεται να είναι πιο κοντά σε μας τους Χριστιανούς, έχει υιοθετήσει μια αντίληψη προτεσταντικού χριστιανισμού (εκκοσμικευμένης εκκλησίας), που στην πραγματικότητα είναι ξένη και ξενόφερτη στην παράδοση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία είναι πολλές φορές παρεξηγήσιμη και πολλά αδέρφια μας Πατριώτες, που επιλέγουν στην πολιτική τα άκρα, δεν μπορούν να κατανοήσουν το λόγο κάποιων Πατέρων, όπως του Σιατίστης Παύλου.
Αυτό βέβαια δεν θα συνέβαινε, αν ο σεβαστός μας Πατέρας μιλούσε και διατύπωνε αυτά που ήθελε να πει με περισσότερη μαεστρία προκειμένου να πείσει. Είμαι σίγουρος, ότι πολλά αδέρφια διαβάζοντας αυτά που δήλωσε πρόσφατα για τα ακροδεξιά κόμματα και τους μετανάστες, θα παρεξήγησαν τις προθέσεις του και θα υποστήριξαν θερμότερα τα πολιτικά άκρα.
Επειδή νομίζω ότι το αποτέλεσμα μετράει και οι διχόνιες μεταξύ μας είναι ο μέγιστος κίνδυνος, ας μείνουμε ενωμένοι παρά τις διαφορές μας και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουνε. Είμαστε που είμαστε βαλόμενοι από παντού, ας μην ανοίγουμε νέα μέτωπα μεταξύ μας.

Υστερόγραφο: Ο Μητροπολίτης Παύλος είναι ο συγγραφέας του καταπληκτικού κειμένου με τίτλο "Για τον Λαό", που έκανε το πολιτικοτηλεοπτικό κατεστημένο να χάσει τον ύπνο του. Η αγάπη του για το Χριστό και την Πατρίδα όχι μόνο δεν αμφισβητούνται, αλλά είναι μεγαλύτερα από πολλών...


Γ.Θ 
yiorgosthalassis.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...