Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μακελειό ισλαμιστών από την κουρδική πολιτοφυλακή: 25 νεκροί και 200 αιχμάλωτοι!

Για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου είχαμε συγκρούσεις και μάλιστα πολύνεκρες, μεταξύ Κουρδικών πολιτοφυλακών και ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων, μακρια από τις κουρδικές περιοχές της βορειοτανατολικής Συρίας.
Συγκεκριμένα Κούρδοι πολιτοφύλακες έδωσαν σκληρή και νικηφόρα μάχη στο Χαλέπι κατά των ισλαμιστών με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 25 και να αιχμαλωτίσουν  200 από αυτούς, ενώ και οι Κούρδοι είχαν πέντε νεκρούς. Οι μάχες ξεκίνησαν όταν οι ισλαμιστές πληροφορήθηκαν την ενίσχυση των κυβερνητικών δυνάμεων με εμπειροπόλεμους Κούρδους μαχητές μέλη του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης Κούρδων (PYD) (το συριακό παρακλάδι του PKK σσε συνοικία του Χαλεπίου όπου κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Αυτός ο τομέας του βόρειου τμήματος του Χαλεπίου ήταν σχετικά ανέγγιχτος από τη βία που ξέσπασε στις 20 Ιουλίου στην πόλη, αλλά χθες ένα τάγμα ισλαμιστών, περίπου 300 άνδρες διείσδυσαν στην συνοικία θέλοντας να αποκόψουν και να εξοντώσουν την κουρδική πολιτοφυλακή η οποία είχε αναλάβει να προστατέψει την συνοικία.
Όταν έγινε αντιληπτή η προσέγγιση του τμήματος του ισλαμικού Τάγματος οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα και τους κτύπησαν με ν'εας παραγωγής RPG-22 που έφεραν θερμοβαρικές κεφαλές και έγινε μακελειό.
Η οριστική ήττα των ισλαμιστών ήρθε λίγες ώρες αργότερα όταν μία ομάδα Κούρδων ανταρτών απ΄΄εκοψε την υποχώρηση των ισλαμιστών και συνέλαβε πάνω από 200 από αυτούς!
Η κουρδική μειονότητα (15% των 23 εκατ. Σύριων) ήταν εχθρική προς το καθεστώς, όσο το καθεστώς είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά τον περασμένο Ιούλιο το καθεστώς τους παραχώρησε αυτονομία, όπλα και πλήρη έλεγχο των περιοχών τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντι στους ισλαμιστές που κατέφθαναν κατά εκατοντάδες από την Τουρκία και η κίνηση ήταν ευφυής, αφού αυτομάτως δόθηκε εξαιρετική δυναμική στην δράση του ΡΚΚ στην Τουρκία.  το οποίο την έχει καταπιέσει και είναι δύσπιστη με την αντιπολίτευση την οποία κρίνει ότι δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητά των Κούρδων.
Η άφιξη της κουρδικής πολιτοφυλακής στο Χαλέπι, δείχνει ότι η μάχη μπαίνει στην τελική φάση της και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν τις τελευταίες εφεδρείες τους, την στιγμή που μέχρι στιγμής.

 http://enwmeniellada.blogspot.gr/2012/10/25-200.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...