Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Βλαντ Ντρακούλ: Το ατσάλινο χέρι της Ορθοδοξίας

Μέρος 1ον

Τις μαύρες ημέρες της εισβολής του Οθωμανικού σκότους, μαζί με το υπέρλαμπρο άστρο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, την δάδα αναμμένη κρατά και το χέρι του ηγεμόνα της Βλαχίας, Βλαντ Ντρακούλ (Τέπες).

Ένας μαχητής της Ορθοδοξίας που έμελλε να συκοφαντηθεί όχι μόνον από τους Τούρκους αλλά κυρίως από τους Γερμανούς οι οποίοι τον ταύτισαν με το απόλυτο κακό.

Όλοι γνωρίζουμε τον “Κόμη Δράκουλα” από τις γνωστές ταινίες τρόμου.

Ο υπηρέτης του διαβόλου, ο δαίμονας που σπέρνει τον τρόμο στους ανθρώπους.

Η ιστορική αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αφού η λάμψη του Ορθόδοξου ηγεμόνα της Βλαχίας σκορπούσε τρόμο μόνον στους υπηρέτες του σκότους.


Τους Οθωμανούς εισβολείς και τους πάμπλουτους γερμανούς επικυρίαρχους που λυμαίνονταν τον λαό της Βλαχίας.

Όπως άλλωστε οι Έλληνες μαχητές της Μικρασιατικής εκστρατείας που ονομάστηκαν από τους Τούρκους “Σεϊτάν Ασκέρ” – στρατός του Σατανά.

Και όμως, οι σφαγείς και εκμεταλλευτές των Εθνών κατάφεραν να περάσουν την δική τους εκδοχή, ως εκδίκηση στον προστάτη των Ορθοδόξων απέναντι στους οικονομικούς και φυσικούς γενοκτόνους οι οποίοι φαίνεται πως συνεργάζονται αγαστά ακόμα και στη νεώτερη ιστορία.

Η διαχρονική συμμαχία Γερμανών και Τούρκων σημαδεύτηκε από την γενοκτονία των ορθόδοξων πληθυσμών και στον 20 αιώνα.

Ο Βλάντ Ντρακούλ, γεννήθηκε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβρη του 1431 στο φρούριο της πόλης Σιγκισοάρα στην Τρανσυλβάνια.

Ήταν ο δεύτερος γιος του Βλάντ ΙΙ Ντρακούλ ο οποίος απο το 1431 ήτανε μέλος του μυστικού Τάγματος του Δράκου (Order of the Dragon), μια οργάνωση η οποία ήθελε να προστατεύσει την Ανατολική Ευρώπη απο τους Οθωμανούς και της οποίας τα μέλη ήταν πιστά στην Ορθοδοξία.

Ο Βλαντ ο 2ος, χρησιμοποιούσε το έμβλημα του δράκου σε όλες του τις εμφανίσεις.

Εξ ου και το επίθετο του, Ντρακούλ = Δράκος.

Ο Βλαντ ο 3ος, είχε το επίθετο Drăculea, αφού το ul/ulea, σημαινει ‘γιος του’.

Ο Βλαντ ο 3ος μυήθηκε στην Τάξη αυτή στην ηλικία των 5 χρόνων.

Η μητέρα του ήταν η Ορθόδοξη πριγκήπισα Cneajna της Μολδαβίας.

Εδώ φαίνεται το μέγεθος της συκοφαντίας γύρω από το πρόσωπο του.

Το Τάγμα των Ιπποτών του Δράκου, ήταν η μυστική οργάνωση των Ορθόδοξων Ιπποτών που ιδρύθηκε μετά την επική μάχη του Κοσσυφοπεδίου με σκοπό να διαφυλάξει την Ορθοδοξία και μετέπειτα τον Χριστιανισμό από την τουρκική λαίλαπα.

http://www.sansimera.gr/media/photos/main/Manuel_II_Paleologus.jpg

Μανουήλ Β’ Παλαιολόγος

Ο πραγματικός ιδρυτής του μάλιστα ήταν ο Δεσπότης της Σερβίας Στέφανος Λαζάρεβιτς, που έλαβε τον τίτλο το 1402 από τον ίδιο τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Μανουήλ Β’ Παλαιολόγο, πατέρα του τελευταίου Αυτοκράτορα!

Τα λόγια μάλιστα του Μανουήλ Παλαιολόγου επανήλθαν στο προσκήνιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2006, όταν ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος σε μια ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Ρέγκεσπουργκ, στο οποίο υπήρξε καθηγητής θεολογίας, αναφέρθηκε σε μια ρήση του Μανουήλ από το βιβλίο του «26 Διάλογοι με ένα Πέρση».

Συνομιλώντας ο αυτοκράτορας με έναν πέρση μουσουλμάνο λόγιο, του λέει: «Δείξε μου τι καινούριο έφερε στον κόσμο ο Μωάμεθ και θα συναντήσεις μόνο σατανικές και απάνθρωπες ιδέες, όπως η επιταγή του να εξαπλωθεί η πίστη που δίδαξε διά πυρός και σιδήρου».

Επιπρόσθετα, ο Δεσπότης Στέφανος ανακηρύχθηκε Άγιος από την Ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας και η μνήμη του τιμάται την 1η Αυγούστου.

Το τάγμα των Ιπποτών του Δράκου λοιπόν, μόνο “σατανικό” δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Περιβόλι της Παναγίας

Μα και ο ίδιος ο Βλαντ Ντρακούλ διατηρούσε στενές σχέσεις με το “Περιβόλι της Παναγίας”, το Άγιον Όρος. Έκανε μάλιστα και αρκετές χρηματικές δωρεές στις μονές του Αγίου Παντελεήμονα και του Φιλόθεου.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί και το αποκαλύπτει ο Βυζαντινός ιστορικός Μιχαήλ Δούκας, είναι το ότι ο Βλαντ εκπαιδεύτηκε από Έλληνες δασκάλους ειδικά σταλμένους από την Κωνσταντινούπολη, όπως άλλωστε συνέβαινε με όλα τα τέκνα των Ορθόδοξων ηγετών.

Η αιχμαλωσία του ως παιδί στην αυλή του Σουλτάνου, ίσως εξηγεί και την απίστευτη σκληρότητα που έδειχνε απέναντι στον εχθρό.

Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας

Το μυστικό τάγμα των Ιπποτών του Δράκου λέγεται ότι εκτός από την Ορθόδοξη παράδοση φανέρωνε στα μέλη του και στοιχεία της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας (Αριστοτέλης) ενώ τελευταίο του γνωστό μέλος ήταν ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας.

Το βιογραφικό και οι αγώνες του βρίθουν από την προσπάθεια του να υπερασπίσει τον λαό του από την διαφθορά των ισχυρών, την εκμετάλλευση των γερμανών εμπόρων και επικυρίαρχων αλλά και την φυσική απειλή των οθωμανών εισβολέων.

Πόσο επίκαιρο ακούγεται στις ημέρες μας το έργο αυτού του μεγάλου ηγέτη…

http://www.romanian-monasteries.go.ro/bucharest/radu-voda-Alex2.jpg

Μircea II

Vlad Călugarul

Radu cel Frumos

Είχε 3 αδέρφια, o μεγαλύτερος ήταν ο Μircea II, ο δεύτερος ήταν ο Vlad IV, γνωστός και ως Vlad Călugarul (Βλάντ ο Μοναχός) και ο τρίτος που ήταν ο μικρότερος, ο Radu, γνωστός σαν Radu cel Frumos (Ραντου ο Ομορφος).

Ο Βλαντ ο 2ος, ήταν υπο πίεση και απειλόταν απο τον Σουλτάνο με εισβολή εαν δεν εκανε τα θεληματα του.

Έτσι, αναγκάστηκε να δώσει ως ομηρους τους 2 νεαρότερους του γιούς, μέχρι να ικανοποιήσει τα θελήματα του σουλτανου.

Ο Βλάντ, τα χρόνια που ήταν υπο τους Οθωμανούς, πυκνά συχνά μαστιγωνόταν επειδή ηταν αντιδραστικός, ενώ έμαθε και διάφορους τρόπους βασανιστηρίων, τους οποίους εφάρμοσε και αργότερα.

Επίσης, άρχισε να νιώθει μίσος για τον μικρότερο του αδερφό Ραντου, ο οποίος τα πήγαινε καλά με τους Tούρκους, απεχθανόταν τον Μεχμετ (ο οποιος εγινε αργότερα σουλτανος) και έβλεπε σαν εχθρό τον πατέρα του που τους παρεδωσε στους Οθωμανούς.

Μισούσε το οτι ο πατέρας του έκανε τα θεληματα τους, αψηφωντας τον όρκο του εναντι του Τάγματος του Δράκου.

 Μέρος 2ον

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...