Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Φλέγεται ολόκληρη η Αβντίφκα: 2.400 νεκροί Ουκρανοί σε 48 ώρες – Οι Ρώσοι συνέτριψαν all-out attack των Oυκρανών και μπήκαν στο εργοστάσιο οπτάνθρακα!

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην Αβντίφκα (Avdeevka ή Avdiivka) με τις ρωσικές δυνάμεις να σφίγγουν εκ νέου τον κλοιό γύρω από την πόλη μετά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας.

Οι Ρώσοι ύψωσαν την σημαία τους στο τεχνητό λόφο Terrickon, διέσπασαν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές και πλέον οι μάχες λαμβάνουν χώρα μέσα στο εργοστάσιο οπτάνθρακα (κοκ) της Αβντίφκα.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εξαπολύσουν μία oλοκληρωτική επίθεση, έριξαν κυριολεκτικά ότι διέθεταν, για να ανακαταλάβουν  τον τεχνητό λόφο και τον χώρο απόθεσης υπολειμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο οπτάνθρακα. Όμως η προσπάθεια τους δεν απέδωσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από τα βόρεια προάστια της πόλης. Οι μάχες μέσα στο εργοστάσιο οπτάνθρακα θα δείξουν πόσο γρήγορα οι Ρώσοι θα εισέλθουν στην πόλη της Αβντίφκα.

Βίντεο: Κύματα ρωσικών επιθέσεων εναντίον ουκρανικών θέσεων στην Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:15

Βίντεο: Boλή D-30 ανατινάζει αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού Στρατού στην Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:27

«Φλέγεται ολόκληρη η Αβντίφκα» – 2.400 νεκροί σε 48 ώρες

«Ολόκληρη η Αβντίφκα καίγεται, διεξάγονται σφοδρές μάχες, οι Ρώσοι προχωρούν», σχολίασε ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, Βιτάλι Μπαράμπας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, έφτασαν 13 βλήματα. Οι μάχες δεν έχουν υποχωρήσει εδώ και ημέρες. Μάχες σώμα με σώμα, το πυροβολικό επιχειρεί όλο το εικοσιτετράωρο. Η επίθεση του ρωσικού Στρατού δεν σταματά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη», είπε ο Barabash.

Σύμφωνα με τον Barabas, οι Ρώσοι μετέφεραν περίπου 10 χιλιάδες στρατιώτες στην κατεύθυνση Αβντίφκα.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη του ουκρανικού Στρατού με όπλα και πυρομαχικά.

Ο ουκρανικός Στρατός έχει σοβαρές απώλειες. Η 53η Ταξιαρχία έχει αποδεκατιστεί από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που δέχτηκε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Αβντίφκα, καθώς και στην περιοχή του χωριού Berdychi, όπου οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέρρηξαν την πλευρική άμυνα του ουκρανικού Στρατού, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει τουλάχιστον 2,4 χιλιάδες στρατιώτες.

Στα χωράφια κοντά στην Αβντίφκα, Ρώσοι στρατιώτες βρίσκουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα πτώματα και τραυματίες στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με άλλα λόγια, ο ουκρανικός Στρατός έχασε περίπου το ένα πέμπτο της φρουράς της περιοχής Avdeevsko-Krasnogorovskaya του σε μόλις δύο ημέρες και τώρα καταβάλλει πυρετώδεις προσπάθειες για να αναπληρώσει τις απώλειες σε αυτό το τμήμα του μετώπου.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπαθεί να μεταφέρει ενισχύσεις προς την κατεύθυνση των Berdychi και Αβντίφκα από Novogrodovka και Selidovo.

Βίντεο: Oυκρανοί αποχωρούν αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες στην Αβντίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:44

Σφοδρές μάχες μέσα στο εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Αβντίφκα – Οι Ρώσοι ύψωσαν την σημαία στο τεχνητό λόφο Terrickon

Επί του παρόντος, οι πιο έντονες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας λαμβάνουν χώρα στην κατεύθυνση Αβντίφκα του Μετώπου του Ντονέτσκ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν την ουκρανική ομάδα στρατευμάτων.

Από το πρωί της 31ης Οκτωβρίου η επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή αυτή έχει ως εξής.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, στη βόρεια περιοχή, δυτικά του οικισμού Krasnogorovka, στην περιοχή του χωριού Stepovoye, διεξάγονται σφοδρές μάχες πυροβολικού και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις θέσης.

-Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται δυτικά της Αβντίφκα, στην περιοχή του χωριού Severnoye. Επιθέσεις του ρωσικού Στρατού αναφέρθηκαν επίσης κοντά στα χωριά Tonenkoye και Pervomaiskoye.

-Στον ανατολικό τομέα, κατά τη διάρκεια πολυάριθμων επιθέσεων, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατάφεραν να καταλάβουν πλήρως το σωρό απορριμμάτων (χωματερή τέφρας) του εργοστασίου κοκ και χημικών προϊόντων Avdeevsky (AKHZ – μέρος της ομάδας Metinvest Holding του ολιγάρχη Rinat Akhmetov) , που βρίσκεται στις βορειοδυτικές παρυφές της πόλης.

-Οι κύριες μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων οχυρώθηκαν στη δασική ζώνη κατά μήκος του σιδηροδρόμου δυτικά του σωρού απορριμμάτων. Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην ίδια τη βιομηχανική ζώνη και μάχονται στο ίδιο το εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Avdeevka.

-Οι θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Novomikhailovka, Pobeda, Georgievka, Netaylovka, Yasnobrodovka, Lastochkino και Keramika δέχονται επίσης πυρά από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βίντεο: Οι Ρώσοι ύψωσαν την σημαία τους καθώς και το έμβλημα της 114ης Ταξιαρχίας, στον σωρό απορριμμάτων, στον τεχνητό λόφο δίπλα στο εργοστάσιο οπτάνθρακα. Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες από τις μάχες.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
03:04

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να σφίγγουν τον δακτύλιο γύρω από την Αβντίφκα

Ορισμένες ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για επιτυχημένη επίθεση του ρωσικού Στρατού σε ένα λατομείο κοντά στο χωριό Severnoe, νοτιοδυτικά της Αβντίφκα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο της Bild, Τζούλιαν Ρέπκε. οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο κατέλαβαν το λατομείο, αλλά προχώρησαν με επιτυχία στα βόρεια της Αβντίφκα φτάνοντας στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ως αποτέλεσμα, το πλάτος του διαδρόμου μέσω του οποίου είναι δυνατή η υποστήριξη/τροφοδοσία της ομάδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μειωθεί από 9 σε 7 χιλιόμετρα. Μάλιστα, ο μόνος δρόμος που είχε απομείνει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού Στρατού είναι μέσω του χωριού Ορλόβκα για προμήθεια πυρομαχικών ή εκκένωση από την πόλη.

Αναμένεται ότι ο στρατηγός Zaluzhny θα ζητήσει την αποχώρηση της ουκρανικής ομάδας από την Αβντίφκα.

Το ουκρανικό κανάλι «Resident», επικαλούμενο πηγές στο γραφείο του Ζελένσκι, ανέφερε ότι ο Ζαλούζνι ζητά να συγκληθεί το αρχηγείο και να λάβει απόφαση για την εκκένωση των υπόλοιπων μονάδων πριν η κατάσταση γίνει κρίσιμη.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι είναι απίθανο να συμφωνήσει με τον Ζαλούζνι.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:47

Βίντεο: Αεροπορικές επιδρομές στην Avdeevka

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:41
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Δείτε χάρτες

 

 https://warnews247.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...