Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η επέλαση της εωσφορικής «κουλτούρας της αφύπνισης»: Οι πρώτες «ουδέτερες» τουαλέτες στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

σχόλιο: Η Νέα Εποχή χτυπά αδυσώπητα κάθε έννοια ταυτότητας και δη την ταυτότητα του φύλου που αποτελεί τόσο εγγενές στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης… Χωρίς ταυτότητα ο άνθρωπος είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμος… Οφείλουμε να αντισταθούμε στην επέλαση της «κουλτούρας της αφύπνισης» (woke) που πολεμά το ανθρώπινο πρόσωπο, την οικογένεια και την συνοχή της κοινωνίας!
 
Ακολουθεί η είδηση:

Οι πρώτες «τουαλέτες ουδέτερες ως προς το φύλο», οι οποίες στοχεύουν στη συμπερίληψη όλων των ατόμων, βρίσκονται από χθες στη διάθεση του κοινού στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και λειτουργούν σε έναν από τους χώρους υγιεινής για άτομα με αναπηρία και για γονείς που συνοδεύουν μικρά παιδιά.

Η «ουδέτερη» τουαλέτα, η όποια σύμφωνα με ανακοίνωση του θεάτρου βρίσκεται «πλάι στις τουαλέτες για άντρες και γυναίκες, στο πλαίσιο του στόχου μας για αποδοχή και συμπερίληψη», χαιρετίστηκε από την Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου και από την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ως μια απόφαση που εξασφαλίζει τα δικαιώματα πρόσβασης σε όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει και σωρεία αντιδράσεων από μια συντηρητική μερίδα της κοινωνίας.
Ο πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, Νικόλας Τρύφων, μιλώντας στο philenews, ανέφερε ότι αυτή η απόφαση εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και ιδίως των τρανς, όπως οφείλει να πράξει η Πολιτεία. Είπε ακόμη, ότι με αυτή την απόφαση το θέατρο γίνεται επιλογή για όλους. Και για τους θεατές ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και για τους εργαζόμενους ΛΟΑΤΚΙ. «Δεν ακυρώνεται κανένα φύλο. Όμως, προσφέρεται μια τουαλέτα σε τρανς άτομα, τα οποία δεν είναι αποδεκτά, δυστυχώς, από κανένα άλλον. Είναι μια πολύ σωστή κίνηση, η οποία θα προσφέρει ανακούφιση και λύση σε πολλά άτομα», υπογράμμισε.

Τη στήριξη του προς την απόφαση που πάρθηκε, μετέφερε και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ), Δημήτρης Λαμπριανίδης, σημειώνοντας ότι το «ουδέτερο» φύλο θα λειτουργήσει «σε μία από τις τέσσερις τουαλέτες που υπάρχουν για άτομα με αναπηρίες. Θεωρούμε ότι δεν είναι πρόβλημα. Είναι αρκετές οι τουαλέτες για ΑμεΑ στο θέατρο. Είναι μια καλή κίνηση προόδου στο κομμάτι των χώρων υγιεινής, αφού ο κανονισμός για την προσβασιμότητα προνοεί ότι σε χώρους που δεν μπορούν να υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες συστήνεται να υπάρχει μια προσβάσιμη που να χρησιμοποιείται από όλους. Γι’ αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Οι τέσσερις τουαλέτες είναι υπεράριθμες, θεωρώ ότι οι τρεις που θα συνεχίσουν να υπάρχουν ικανοποιούν τις ανάγκες των αναπήρων».

Είπε, τέλος, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και με την πρόνοια να χρησιμοποιούν τον χώρο αναπήρων γονείς για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στην τουαλέτα, επαναλαμβάνοντας ότι οι τρεις άλλες τουαλέτες τους υπερκαλύπτουν.

philenews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...