Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά για να φας, πρέπει να δουλέψεις

Ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά για να φας, πρέπει να δουλέψεις.
Η δουλειά βοηθάει έναν άνθρωπο να θερμάνει το λάδι της μηχανής του. Η δουλειά είναι η δημιουργικότητα. Δίνει χαρά σ ' έναν άντρα και παίρνει από την ψυχή του, την κατάθλιψη.

Αιδεσιμότατος Παΐσιος svyatogorskiy.


ΓΕΡΟΝΤΑ, πῶς θὰ μαλακώσει ἡ καρδιά μας καὶ θὰ γίνει εὔσπλαχνη;
- Μὲ τὸ νὰ δικαιολογοῦμε τὸν ἄλλον καὶ ὄχι τὸν ἑαυτόν μας. Ὅμως ἐμεῖς κάνουμε πάντα τὸ ἀντίθετο καὶ γι’ αὐτὸ σκληραίνεται ἡ καρδιά μας. Κι ἀπὸ τὴν πολὺ σκληράδα ἐπιτρέπει μετὰ ὁ Θεὸς νὰ μποῦμε μέσα στὴ σόδα τῶν θλίψεων, μήπως καὶ μαλακώσουμε, σὰν τὰ ρεβίθια, πού, πρὶν τὰ μαγειρέψει, τὰ μουλιάζει ἀποβραδὶς ἡ νοικοκυρά.

π. Διονύσιου Ταμπάκη, ''Αγιορείτικες κουβέντες''


Η φωνή του Θεού είναι ο πιο σιωπηλός ήχος στο σύμπαν. Για να το ακούσεις, πρέπει να έχεις μια τεράστια εσωτερική σιωπή. Και αυτή την σιωπή "μέσα μας" πρέπει να την ψάξουμε.
Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα άτομο δεν μπορεί να αντιδράσει στο άγχος, τη φροντίδα και την μέριμνα. . Ό, τι κι αν είναι, τα συναισθήματά του θα βράζουν.
Αλλά κατά βάθος, υπάρχει ένα μέρος που δεν φτάνει η ταραχή. Εκεί υπάρχουν οι καλύτερες αναμνήσεις, όλη η χάρη του Θεού.
Πρέπει να μάθεις που είναι στον εαυτό σου , και να το κρατήσεις.. Και ο άνθρωπος θα πει, "Πράγματι, άρχοντά μου, έλεγες την αλήθεια".

Ιερέας Γκρέγκορι Γκρικόριεφ


Είναι ανοιχτός σ ' αυτόν που τον αναζητά με όλη του την καρδιά, και κρύβεται από αυτούς που τρέχουν μακριά του, ο Θεός ρυθμίζει την ανθρώπινη γνώση του εαυτού του.
Δίνει σημάδια που είναι ορατά σ 'αυτόν που τον αναζητά και αόρατα στον άλλον που δεν τον αναζητά.
Αυτοί που θέλουν να το δουν, δίνει αρκετό φως.
Αυτοί που δεν θέλουν να δουν, δίνει αρκετό σκοτάδι.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...