Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Lula πρόεδρος Βραζιλίας: Δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία

Luiz Inácio Lula da Silva πρόεδρος Βραζιλίας της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία. Το θέμα δεν είναι ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο, ποιος τράβηξε πρώτος, ποιος έριξε δεύτερος», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας την Τετάρτη σχετικά με την Γάζα και την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

”Αυτό δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία, η οποία έχει ήδη σκοτώσει περίπου 2.000 παιδιά που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό.

Δεν ξέρω πώς μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει πόλεμο γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι περισσότεροι θάνατοι αθώων παιδιών.”

Πεινάει ο λαός του δεν πήρε το αεροπλάνο να πάει στο καταφύγιο του Νετανιάχου να διακονέψει… Πολιτική και εθνική αξιοπρέπεια. Δείγμα πολιτικού μοραλισμού…κι αυτοί οι χριστιανοί είναι δεν ξεπουλήθηκαν στο σιωνισμό……

Εργάτης μεταλλωρύχος πρόεδρος ενός λαού 150.000.000 ………. Αν δεν έχεις πονέσει στη ζή σου πως θα συμπονέσεις. Από εργατικό ατύχημα έχασε το ένα του δάχτυλο ασχολήθηκε με τα συνδικάτα και αναδείχθηκε στην πολιτική. Το μικρότερο αδερφάκι του πέθανε από πείνα όταν ήταν πιτσιρικά. Τα βιώματα κάνουν τον ηγέτη και τον άνθρωπο.

https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...