Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Το Εδιμβούργο γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ vegan μενού σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία!

Το Εδιμβούργο γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεσμεύεται να αφαιρέσει το κρέας από το μενού στα σχολεία, νοσοκομεία και γηροκομεία «σε μια προσπάθεια να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα της πόλης»

Το Εδιμβούργο είναι πλέον η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεσμεύεται να αφαιρέσει το κρέας από τα μενού του σε σχολεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Η πόλη ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης της «συνθήκης που βασίζεται στα φυτά» – συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμευσης για την προώθηση των vegan τροφίμων έναντι των ζωικών προϊόντων.

Η κίνηση έρχεται μέρες πριν από το Burns Night – το κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι το haggis, παραδοσιακά φτιαγμένο από συκώτι, πνεύμονες, καρδιά και στομάχι προβάτου.

Το Εδιμβούργο είναι το δεύτερο μέρος στο Ηνωμένο Βασίλειο που υιοθέτησε τη συνθήκη, η οποία ξεκίνησε το 2021, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Haywards Heath στο Δυτικό Σάσεξ. Είναι ένα από τα 20 παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες.

Η κίνηση – η οποία θα μπορούσε επίσης να σημαίνει άρνηση άδειας για άνοιγμα σφαγείων στην περιοχή του Εδιμβούργου – επικρίθηκε ως «αντι-κτηνοτροφική» από τη Scottish Countryside Alliance.

Ο διευθυντής της συμμαχίας, Τζέικ Σουίντελς, δήλωσε ότι «προκαλεί παραπληροφόρηση σχετικά με την κτηνοτροφία». Αλλά οι υποστηρικτές είπαν ότι με την αλλαγή της τοπικής διατροφής η πόλη θα μπορέσει να μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγει.

Μια έκθεση του συμβουλίου ανέφερε: «Συνολικά, η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: Η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών πρέπει να μειωθεί για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι».

Ο αρχηγός του Συμβουλίου Cammy Day είπε:

«Υποστηρίζοντας τη Συνθήκη για τα φυτά, το Συμβούλιο εκφράζει την υποστήριξή του για μια συνθήκη που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε παγκόσμιο επίπεδο ως συνοδευτικό της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Η Συνθήκη για τα φυτά δεν είναι νομικά δεσμευτική και βασίζεται στη Συνθήκη για τα ορυκτά καύσιμα, την οποία το Εδιμβούργο ενέκρινε τον Μάρτιο του 2022 ως η πρώτη πόλη στη Σκωτία».

Τι σημαίνει τελικά «μείωση αποτυπώματος άνθρακα»; Να μειωθεί και ο πληθυσμός της γης. Γιατί αν δεν ταΐζεις σωστά ευπαθείς ομάδες – παιδάκια, αρρώστους και ηλικιωμένους- το έχεις σιγουράκι τη μείωση πληθυσμού. Ο… «άνθρακας» είσαι ΕΣΥ!

πηγή πηγή πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...