Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Η Επιτροπή της Κνεσέτ συζητά εάν θα διοριστεί νέος υπουργός για τον Τρίτο Ναό

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε μια επιτροπή της Κνεσέτ σχετικά με έναν νέο νόμο, τέθηκε ένα ερώτημα σχετικά με την εφαρμογή του μετά την κατασκευή του Τρίτου Ναού. Παρόλο που η πρόταση ήταν για πλάκα και δημιούργησε ανάλαφρα πειράγματα, οι περισσότερες αντιδράσεις κατά του νόμου προήλθαν από τους θρησκευόμενους βουλευτές, ενώ πολλοί από τους μη θρησκευόμενους βουλευτές δήλωσαν ότι υποστηρίζουν το νόμο και δεν αντιτίθενται στο Ναό.

Η εβραϊκή γλώσσα Kikar HaShabbat ανέφερε ότι το πρωί της Τετάρτης, η Επιτροπή Συντάγματος, Δικαίου και Δικαιοσύνης της Κνεσέτ συζήτησε την τροπολογία αριθ. 14 σε έναν Βασικό Νόμο της χώρας με τίτλο "Η κυβέρνηση", ο οποίος υιοθετήθηκε με τη σημερινή του μορφή το 2001 για να περιγράψει τη σύνθεση και τη λειτουργία της ισραηλινής κυβέρνησης. Η τροπολογία που εξετάζεται επί του παρόντος επιτρέπει την προσθήκη υπουργών.

Το ερώτημα τέθηκε από τον MK Michal Shir (Yesh Atid), έναν μη θρησκευόμενο MK, εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε,ή ακόμη και θα έπρεπε να διορίσει έναν επιπλέον υπουργό εάν ο Τρίτος Ναός κατασκευαστεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Shir αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο και σαφώς η ερώτηση είχε ως στόχο να αποτελέσει μια κριτική νότα σαρκασμού για να καταδείξει τις ελλείψεις του σχεδιαζόμενου νόμου.

Η πρόταση προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση, καθώς τέθηκαν ερωτήματα αν η ψήφος υπέρ της τροπολογίας υπονοούσε την υποστήριξη της κατασκευής του εβραϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ. Αρκετοί MKs σημείωσαν ότι τάχθηκαν υπέρ του νόμου αλλά όχι υπέρ του Ναού. Άλλοι σημείωσαν ότι αντιτίθενται στο νόμο αλλά όχι στο Ναό.

Αυτό προκάλεσε μια στιγμή σύγχυσης όταν προκηρύχθηκε ψηφοφορία με έναν MK να ρωτάει αν ψηφίζουν υπέρ του Ναού ή της τροπολογίας. Αρκετοί από τους θρησκευόμενους MK ψήφισαν "Όχι", προφανώς αντιτιθέμενοι στην τροπολογία αλλά όχι απαραίτητα αντιτιθέμενοι στον Τρίτο Ναό.

"Βλέπετε, οι μεταρρυθμιστές Εβραίοι θα φτιάξουν τον Ναό για εμάς", σημείωσε ένας θρησκευτικός MK.

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα που θα υπάρξει Ναός", δήλωσε ο MK Shir. "Μπορεί κάλλιστα να έρθει αύριο, όσον αφορά εμένα".

Ο Shlomo Karhi (Likud) έθεσε το ερώτημα: "Ποιος θα σχεδιάσει τον Τρίτο Ναό; Η Ayelet Shaked;".

Η Shaked από το κόμμα Yamina υπηρετεί σήμερα ως υπουργός Εσωτερικών. Η ίδια δεν προσδιορίζεται ως θρησκευτικά παρατηρητική.

Ο MK Shir απάντησε: "Ακόμα και μια γυναίκα μπορεί να σχεδιάσει το ναό".

Ο MK Uriel Buso σημείωσε ότι "υπάρχει πραγματικά θρησκεία στην αντιπολίτευση".

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...