Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

π.Αρσένιος Κωτσόπουλος: Ο Όσιος Πορφύριος είχε προφητεύσει ότι μέσα από τη συμφορά θα βγει ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού!

 Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
Ο π. Αρσένιος Κωτσόπουλος υπήρξε μαθητής ενός πολύ μεγάλου διδασκάλου, του Οσίου Πορφυρίου, έχοντας την τεράστια τύχη και ευλογία να υπάρξει πνευματικοπαίδι του.

(...)
- Έχοντας μαθητεύσει κοντά στον Όσιο Πορφύριο, ποια βλέπετε να είναι η διέξοδος από όλη αυτή την κατάσταση;
Κοιτάξτε, έπειτα από όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση. Ναυάγιο στο λιμάνι. Πτώχευση σε καιρό ειρήνης. Συναισθηματικά και ηθικά φτάσαμε στο απόλυτο χάος και απομένει να πατώσουμε και οικονομικά. Η Ελλάδα βαριανασαίνει. Αγκομαχά μέσα στις δύσπνοιες της. Θέλει να ζήσει. Όμως ο Πατροκοσμάς προφητεύει την εποχή μας ήδη πριν από την Επανάσταση του ’21: «Aυτό που έρχεται είναι ένα ψευδορωμέικο.  Μετά από αυτό θα έρθει το αληθινό ρωμέικο και τότε θα φάει μαζί ο λύκος με το πρόβατο».
Νομίζω πως η προφητεία του Πατροκοσμά βαίνει στην ολοκληρία της. Το ψευδορωμέικο σωριάζεται. Ένα άλλο Ρωμέικο ετοιμάζεται. «Μετά τη μπόρα τη δαιμονική, θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή», προαναγγέλλει ο π. Παίσιος, ενώ ο Όσιος Πορφύριος είναι πιο συγκεκριμένος: «Βλέπω μέσα από τη συμφορά να βγαίνει ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού που θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...