Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Αυτός που ζει στην αγάπη ζει στην Αιωνιότητα



Αυτός που ζει στην αγάπη ζει στην Αιωνιότητα: "Όποιος ζει και πιστεύει σε Μένα δεν θα πεθάνει ποτέ" (Ιωάννης 11: 26). Επιλέξτε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή - Αγάπη, και οτιδήποτε άλλο είναι σαν τη σκόνη.
Μοναχός Συμεών του Άθω


"Σ᾿ αὐτή τήν κρύα σπηλιά πρῶτα, ἄρχισε νά χτυπᾶ ἡ πλέον ζεστή καρδιά, πού χτύπησε στή γῆ... Κάθε κτύπος τούτης τῆς καρδιᾶς σήμαινε ἀγάπη καί μόνο ἀγάπη πρός τό γένος τῶν ἀνθρώπων..." ~ Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς





ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ, Οι Προσβολές είναι όπως οι πέτρες. Μην τις αποθηκεύετε στον εαυτό σας. Διαφορετικά, πέφτετε κάτω από το βάρος τους.

 

Η σελήνη, η οποία μεγαλώνει και πάλι μικραίνει, είναι τύπος του ανθρώπου, ο οποίος άλλοτε πράττει καλά και άλλοτε αμαρτάνει, και κατόπιν με την μετάνοια επανέρχεται στην ενάρετη ζωή. Λοιπόν, δεν χάθηκε ο νους όποιου αμάρτησε, καθώς νομίζουν μερικοί, όπως της σελήνης το σώμα δεν λιγόστεψε, αλλά μόνο το φως της. Αποκτά, λοιπόν, πάλι ο άνθρωπος την λαμπρότητά του με τη μετάνοια, όπως η σελήνη με το λιγόστεμά της ξαναντύνεται πάλι το φως.
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος

Ο Θεός είναι όπως το οξυγόνο.
Δεν μπορείς να Τον δεις αλλά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς Αυτόν.

Όταν προσεύχεσαι, να λες μέσα σου, σε πείσμα των διαφόρων λογισμών και προκλήσεων, που προέρχονται από τον πονηρό:
''Ο Κύριος είναι τα πάντα για μένα''.
Το ίδιο να κάνεις και στην καθημερινότητά σου.
Όταν τα πάθη σε πολεμούν, όταν ο εχθρός σε καταπιέζει, όταν δοκιμάζεσαι από αρρώστειες, δυστυχίες και καταστροφές, να λες:
''Ο Κύριος είναι τα πάντα για μένα. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν μπορώ να υπομένω, να ξεπερνάω ή να κατανικώ οτιδήποτε. Δύναμή μου είναι Εκείνος''.
Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης

Η δύναμη δεν είναι στην εξουσία, αλλά στην αγάπη.

Μητροπολίτης Πετρούπολης Σεραφείμ (Chichagov)



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...