Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ερντογάν και Παντουρκισμός: «Οι Τούρκοι είμαστε 300 εκ. – Έξι κράτη ένα έθνος»

«Αυτοκράτορας» – «φυσικός ηγέτης» όλων των απανταχού Τούρκων αυτοανακηρύχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του World Turkish Business Council που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν.

«Είμαστε σε ένα κόσμο που οι αποστάσεις και τα σύνορα δεν έχουν καμία σημασία, έχουν χάσει το νόημά τους.

»Το πιο σημαντικό πλέον είναι η περιφερειακή συνεργασία.

»Για αυτό είμαστε υπέρ ενός τέτοιου μηχανισμού που κανένας δεν θα αποκλείεται.

»Είναι ο μόνος τρόπος που τα 300 εκατομμύρια Τούρκων μπορούν να αντιληφθούν τις δυνατότητες που έχουν.

»Και ο δρόμος της οικονομίας είναι είναι μόνο ένας από αυτούς» υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος στην ομιλία του. Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί.

«Μπορεί να είμαστε δύο κράτη αλλά είμαστε ένα έθνος.

»Τώρα είμαστε έξι κράτη, ένα έθνος» συνέχισε ο Ερντογάν και συνυπολόγισε και τα 6,5 εκατομμύρια Τούρκων μεταναστών που βρίσκονται στα ευρωπαϊκά κράτη.

«Όπως είπε ο φίλος μου Αλίγιεφ (πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν) ένα έθνος δεν μπορεί να έχει δύο “απόδημους” λαούς.

»Οι Καζάκοι, Ουζμπέκοι, Τουρκμένοι, Τσετσένοι αδερφοί μας είναι φυσικά μέλη της Τουρκικής Διασποράς» υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ουσία δηλαδή με αφορμή την οικονομική προσέγγιση μέσω του παγκοσμίου παντουρκικού οικονομικού συμβουλίου, έβαλε ένα επιπλέον λιθαράκι στο νεο-οθωμανικό στέμμα που επιδιώκει διακαώς να φορέσει.

Επί χρόνια παίζει το χαρτί των 90 εκατομμυρίων Τούρκων της Τουρκίας, ξεχνώντας φυσικά ότι μέσα σε αυτούς υπολογίζει και καταπιεσμένους λαούς, όπως οι Κούρδοι και θρησκευτικές μειονότητες όπως οι Αλεβίτες.

Τώρα προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω παίζοντας το χαρτί των 300 εκατομμυρίων Τούρκων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και τους καλεί μάλιστα να τεθούν κάτω από την κοινή ομπρέλα της Τουρκίας.

Όταν μιλά για την Ευρώπη την Αφρική και την Ασία χρησιμοποιεί το νεο-οθωμανικό χαρτί που έχει δικαιώματα στις χώρες αυτές.

Τώρα στην Συρία μάλιστα δοκίμασε και τον μανδύα του ηγέτη όλων των μουσουλμανικών κοινοτήτων και κρατών.

Δεν είναι τυχαίο ότι μουφτήδες σε περιοχές που δραστηριοποιείται η περίφημη ΤΙΚΑ (Αφρική και Ασία) ευλογούσαν την επέμβαση των Τούρκων στην Συρία κατά των «άπιστων» Κούρδων.

Το επόμενο που μένει να συνδυάσει όλες αυτές τις θεωρήσεις.

Ηγέτης μιας χώρας με άμεσο φυσικό πληθυσμό 300 εκατομμύρια Τούρκους και ηγέτη των 1,5 δισεκατομμυρίων σουνιτών.

Δηλαδή ενός πληθυσμού που είναι μεγαλύτερος κι από το 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζων.
Ποια είναι τα έξι τουρκικά κράτη

1) Αζερμπαϊτζάν, 2) Καζακστάν, 3) Κιργιστάν, 4) Τουρκμενιστάν, 5) Τουρκία, 6) Ουζμπεκιστάν.Σύμφωνα με τη Wikipedia όλες οι τουρκικές φυλές, πληθυσμοί και κράτη παγκοσμίως κυμαίνονται στα 170 εκ.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...