Το μέλος του WEF και μη εκλεγμένη πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ η σατανική Ursula von der Leyen παραδέχτηκε ανοιχτά ότι αν η Ιταλία τολμήσει να εκλέξει μια “δεξιά” (εκτός WEF) κυβέρνηση, “η ΕΕ διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία” για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.
Είναι επίσημο. Η δημοκρατία πέθανε στην Ευρώπη. Οι ψήφοι σας δεν έχουν πια σημασία.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε την ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή για “συνέπειες” ενόψει των εκλογών της Κυριακής, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ένα συντηρητικό μπλοκ με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι.
Τα σχόλια υπογράμμισαν την ανησυχία που επικρατεί στους διαδρόμους εξουσίας της ΠΓΔΜ και της ΕΕ σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και άφησαν να εννοηθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης θα μπορούσαν να γίνουν ταραχώδεις αν η Μελόνι και οι εταίροι της εξασφαλίσουν τη νίκη.
“Η προσέγγισή μου είναι ότι όποια δημοκρατική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί μας, συνεργαζόμαστε”, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν ανησυχίες όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές στην Ιταλία.
“Αν τα πράγματα πάνε προς μια δύσκολη κατεύθυνση, έχω μιλήσει για την Ουγγαρία και την Πολωνία, έχουμε εργαλεία”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Reuters: Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και μέλος της συντηρητικής συμμαχίας της Μελόνι, κατήγγειλε τα σχόλιά της ως “επαίσχυντη αλαζονεία”.
“Τι είναι αυτό, απειλή;” έγραψε στο Twitter. “Σεβαστείτε την ελεύθερη, δημοκρατική και κυρίαρχη ψήφο του ιταλικού λαού”!
Η φον ντερ Λάιεν αναφερόταν προφανώς στη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της περασμένης Κυριακής να αναστείλει τη χρηματοδότηση ύψους περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία λόγω διαφθοράς, την πρώτη τέτοια περίπτωση στο μπλοκ των 27 χωρών στο πλαίσιο μιας νέας κύρωσης που αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία του κράτους δικαίου.
Η ΕΕ εισήγαγε τις οικονομικές κυρώσεις πριν από δύο χρόνια ως απάντηση σε αυτό που, όπως λέει, ισοδυναμεί με υπονόμευση της δημοκρατίας στην Πολωνία και την Ουγγαρία, όπου ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν καθυπόταξε δικαστήρια, μέσα ενημέρωσης, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς κύκλους, καθώς και περιόρισε τα δικαιώματα των μεταναστών, των ομοφυλόφιλων και των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας και πλέον στην εξουσία.