Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Στα ΑΚΡΑ η κόντρα Φαναρίου – Πατριαρχείου Σερβίας: Οι 6 σοβαρές συνέπειες στην Ορθοδοξία

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Γ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτη συνέπεια η εκ μέρους της Σερβικής Εκκλησίας απόρριψη των όσων αποφάσισε ο Οικ Πατριάρχης για την Εκκλησία των Σκοπίων που σημαίνει ότι απορρίπτει και την επί Βαρθολομαίου εμφανισθείσα περί ΄΄ΠΡΩΤΕΙΟΥ΄΄ στην Ορθοδοξία λογική του Φαναρίου.
ΔΕΥΤΕΡΗ συνέπεια η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Βαρθολομαίος στους χειρισμούς του για την Εκκλησία των Σκοπίων.

Το επόμενο βήμα θα είναι πιθανόν να αναγνωρίσει και αυτός την Αυτοκεφαλία στους Σκοπιανούς.

Αν όμως θελήσει στον Τόμο Αυτοκεφαλίας να επιβάλει τους όρους που αναφέρονται στη σχετική απόφαση της αποκαταστάσεως της κοινωνίας, η Εκκλησία των Σκοπίων στο μέλλον ντε φάκτο θα προχωρήσει στην υλοποίηση του δικού της σχεδίου περί ονόματος και διασποράς , με βάση τα κεκτημένα του Κράτους των Σκοπίων και τα όσα της εκχωρεί το Πατριαρχείο Σερβίας.

Τότε άρνηση ή άρση του Αυτοκεφάλου από το Φανάρι αποκλείεται για λόγους πολιτικούς – Η Δύση έχει ζητήσει από τον Πατριάρχη προ πολλού να δοθεί το Αυτοκέφαλο – και εκκλησιαστικούς αφού θα υποστηρίξουν την απόφαση Σερβίας και Σκοπιανής Εκκλησίας τουλάχιστον οι σλαβικές Εκκλησίες.

ΤΡΙΤΗ συνέπεια είναι η δια της αναγνωρίσεως της γειτονικής Εκκλησίας δυσχερής θέση στην οποία περιέρχονται οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος.

Να θυμίσουμε πως το 2018 22 Μητροπολίτες των Μακεδονικών Μητροπόλεων ζήτησαν από τον Πατριάρχη να μην αναγνωρίσει αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ σοβαρή συνέπεια είναι η απογοήτευση που προκαλείται στις ανά την Υφήλιο Μακεδονικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα σε αυτές των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας οι οποίες επί εβδομήντα έτη αντιμετωπίζουν την δια της σχισματικής Εκκλησίας ανθελληνική , σκοπιανή Προπαγάνδα.

ΠΕΜΠΤΗ συνέπεια η αλλαγή προς το χειρότερο των αισθημάτων των Σέρβων Ιεραρχών για τον Ελληνισμό και την Εκκλησία του.

ΕΚΤΗ συνέπεια η ηττοπάθεια , η μοιρολατρία και η υποταγή στις αποφάσεις που επιβάλει το πανίσχυρο ιδεολογικό κατεστημένο και προκαλεί αδράνεια στον κλήρο και τον λαό της Ελλάδας.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως από τους 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας ένας αντέδρασε και αυτός λειψά!

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...