Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Δρ Φαρσαλινός: «Δεν θέλουν στην πραγματικότητα να λήξει η πανδημία. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η επιβολή της τρομοκρατίας και του ολοκληρωτισμού»

Σε πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους και σε απηνή καταδίωξη των ανεμβολίαστων συνοψίζονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, έχει καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα ελέγχων πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα της ατομικής ευθύνης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους. Ενισχύει δε κατά την προσφιλή της τακτική τον διχασμό της κοινωνίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση προέτρεψε τους εμβολιασμένους εργαζομένους στην ψυχαγωγία που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ «να πάνε από σπίτι σε σπίτι ανεμβολίαστων για να τους πείσουν»! Ο δε υπουργός Επικρατείας Ακ. Σκέρτσος, με άρθρο του, χαρακτήρισε «εξαιρετικά στενόχωρο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καθημερινά χάνουν τη ζωή τους περίπου 30 συνάνθρωποί μας και ταυτόχρονα θλιβερό διότι θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τη ζωή τους αν είχαν εμβολιαστεί…».

Το εμβόλιο όμως, όπως έχει αποδειχθεί, δεν αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς απαιτούνται ολιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολλώ δε μάλλον όταν διαθέτεις ένα εμβόλιο που δεν παρέχει το περιβόητο τείχος ανοσίας.

Είναι όμως προς θετική κατεύθυνση τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή ή μήπως εξακολουθεί η ασυναρτησία της προηγούμενης περιόδου;

Ο ιατρός ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κων. Φαρσαλινός, μιλώντας στη «δημοκρατία», τονίζει: «Ευτελίζουν την ιατρική επιστήμη και τη σπουδαιότητα των εμβολίων με τη στάση τους. Στη χώρα μας ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστος. Με τα μέτρα που ανακοίνωσαν θα παρακινηθούν οι ηλικιωμένοι για τον εμβολιασμό τους; Αυτό που κάνουν είναι να εκβιάζουν νέους, υγιείς, παραγωγικά και κοινωνικά δραστήριους ανθρώπους που δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, καθώς ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά είναι ελάχιστος».

Προς επίρρωση δε των λεγομένων του, ο ιατρός ερευνητής μέσω της «δημοκρατίας» παρουσιάζει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα οποία η θνητότητα στους κάτω των 50 και στις δύο κατηγορίες, εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, κινείται στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Αντίθετα, στους άνω των 50 η διαφορά στη θνητότητα μεταξύ των δύο κατηγοριών διευρύνεται εντυπωσιακά εις βάρος των ανεμβολίαστων.

«Δεν θέλουν στην πραγματικότητα να λήξει η πανδημία» προσθέτει ο κ¨. Φαρσαλινός, καθώς «αυτό που ενδιαφέρει, και είναι πλέον σαφές, είναι η επιβολή της τρομοκρατίας και του ολοκληρωτισμού. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η άσκηση εξουσίας με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά».

Η άσκηση εξουσίας που μπορεί να φτάσει λοιπόν έως του σημείου να χαρακτηρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ εχθρός του κράτους και του πολιτεύματος ένας γιατρός που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ο λόγος για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τον γιατρό Δ. Γάκη, για τον οποίο προαναγγέλθηκε μέσω δελτίου ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού η παραπομπή του στην Κρατική Ασφάλεια μετά την αντίστοιχη περίπτωση του καθηγητή Δ. Κούβελα.

«Ευτελίζουν την ιατρική επιστήμη και την ελληνική Δικαιοσύνη» θα πει με τη σειρά του ο κ. Γάκης στη «δημοκρατία». «Πρόκειται για δολοφονία χαρακτήρων και καθεστωτικές λογικές» θα συμπληρώσει.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν που το κράτος το ίδιο θα ορίζει ποια είναι η πραγματικότητα. Οποιος διαφωνεί θα τιμωρείται διά νόμου, σύμφωνα και με τις επικείμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

πηγή
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...