Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ο συριακός στρατός έξω από τη Μααράτ Αλ Νούμαν της Ιντλίμπ – Σε απελπισία οι τζιχαντιστές

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία προωθήθηκαν την Κυριακή περαιτέρω προς τη Μααράτ Αλ Νούμαν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα στρατεύματα του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, κατέλαβαν τις τελευταίες 24 ώρες επτά χωριά και κοινότητες που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και βρίσκονται πλέον σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τη Μααράτ Αλ Νούμαν, που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τμήματα των γειτονικών επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Λαττάκεια αποτελούν το τελευταίο προπύργιο των εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Η περιοχή ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, του βραχίονα στη Συρία της Αλ Κάιντα.

Εκεί επιχειρούν επίσης και ένοπλες ομάδες ισλαμιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η πόλη Μααράτ Αλ Νούμαν θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τον επιπλέον λόγο ότι βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον «στα περίχωρα της πόλης» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ από τον Δεκέμβριο.

Στον πολεμικό χάρτη που δημοσιεύουμε, με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση και με πράσινο οι τζιχαντιστές.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...