Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Προσοχή το 2020 να μην έχουμε νέο 1922

Γιώργος Σαχίνης


Ο διευθυντής σύνταξης στην «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και οι πυκνές αλλαγές γεωπολιτικά και στην Ανατολική Μεσόγειο, δείχνουν ότι η Τουρκία ακόμη και με όχημα την παράνομη συμφωνία με τον Σάρατζ της Λιβύης , θα επιχειρήσει με την σιωπηρή ανοχή των ΗΠΑ, να αλλάξει στην πράξη την συνθήκη της Λωζάννης , ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα , αντί να ασχολείται με πασαρέλα ονομάτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας , θα έπρεπε να μιλήσει με αλήθειες στον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα της κατάστασης , αφού είναι σαφές ότι το 2020 θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην έχουμε νέο 1922… Κατά τον Μανώλη Κοττάκη , το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «προκλητική», αλλά όχι «παράνομη», «άκυρη», «ανυπόστατη» (όπως λέμε εμείς) τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε την επομένη ακριβώς ότι, κατά τη νομική υπηρεσία του υπουργείου του, «υφαλοκρηπίδα έχουν μόνο τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όχι τα ακατοίκητα».
Στην ουσία, οι ΗΠΑ έχουν στρώσει το χαλί στον Ερντογάν και του υποδεικνύουν με τον τρόπο τους πού να στείλει το ερευνητικό για «γεωτρήσεις»: Σε ακατοίκητες νησίδες και νήσους οι οποίες δεν περιλαμβάνονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά περιλαμβάνονται ονομαστικώς -με τουρκικό όνομα, δυστυχώς- στη συμφωνία με τη Λιβύη. Σε νήσους και νησίδες που ευρίσκονται πέριξ του Καστελορίζου και μεταξύ Κω και Νισύρου.

Το μέγα κόλπο -η «τέλεια κέντα» με χαρτοπαικτικούς όρους- είναι ότι επιχειρούν (εκτιμώ) να αναθεωρήσουν – ερμηνεύσουν τη «Λωζάννη» μέσω του μνημονίου με τη Λιβύη! Διά του ΟΗΕ, όργανο του οποίου είναι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Και, όταν έρθει η στιγμή -που δεν αργεί-, θα μας κατηγορήσουν και από πάνω ότι… παραβιάζουμε το Διεθνές Δίκαιο και θα απαιτήσουν είτε την παραπομπή θεμάτων εδαφικής μας ακεραιότητας και εθνικής μας κυριαρχίας στη Χάγη (που είναι το δικαστήριο του ΟΗΕ) είτε την απόσπασή τους διά της ισχύος.Πρέπει να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες: Το μέλλον που μας σχεδιάζουν κινείται μεταξύ εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας.

https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1564984/mkottakis-prosohi-to-2020-na-min-ehoume-neo-1922/

3 σχόλια:

 1. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΣΗΜΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ .ΠΟΝΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΒΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΟΙ ΔΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΘΕ ΧΩΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ . ΠΟΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Γερμανοί μας χτυπούν σα χταπόδια παντού, μόνο συμμαχοι δεν είναι κι αυτό λόγω των απωλειών που τους επιφεραμε στη μάχη της Κρήτης και γενικότερα της αντίστασης μας στον ΒΠΠ....Άλλωστε ο Άγιος Παίσιος το είχε αναφερει: είναι νωπό το αίμα ακόμα. ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΩΜΗΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
   ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΤΑΝ.
   Ο ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ ΤΟ 800μ.Χ.ΕΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ,ΤΟΥΣ<>
   Καλλ

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...