Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Καταπέλτης ο Ρώσος Πατριάρχης για τις αμβλώσεις ενώ εδώ παίζουμε με τις αφίσες

Δήλωσε πως η μείωση των αμβλώσεων θα αυξήσει τον πληθυσμό της χώρας κατά 10 εκατομμύρια σε 10 χρόνια!
Στον απόηχο του περιστατικού με την αφίσα υπέρ της ζωής των αγέννητων παιδιών στο Mετρό Αθήνας και την πληθώρα αντιδράσεων που οδήγησαν στην απομάκρυνσή της, ενώ η Ελλαδική Εκκλησία σιώπησε εκκωφαντικά, έχει ενδιαφέρον να δούμε τις απόψεις σχετικά με το θέμα στην Ρωσία.

Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε χθες πως η μείωση των αμβλώσεων θα αυξήσει τον πληθυσμό της χώρας κατά 10 εκατομμύρια σε 10 χρόνια!

Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης και συμπλήρωσε για το δημογραφικό:

“Το θέμα του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού είναι ένας από τους σημαντικούς στόχους που αντιμετωπίζει το κράτος και μπορεί εύκολα να λυθεί εάν μειώσουμε τον αριθμό των αμβλώσεων κατά τάξη μεγέθους σε 10 χρόνια. Θα αυξήσουμε τον πληθυσμό κατά 10 εκατομμύρια αν προχωρήσουμε στην πρόληψη και την εξάλειψη της άμβλωσης από τη ζωή μας Δεν είναι φαντασία, καμία άλλη μέθοδος δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ριζική επίλυση του θέματος του πληθυσμού”

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι δυνατόν να μειωθεί ο αριθμός των αμβλώσεων με την απομάκρυνσή τους από το υποχρεωτικό σύστημα ασφάλισης υγείας. "Έχω επανειλημμένα θέσει αυτό το θέμα και θα μιλήσω γι 'αυτό μέχρι να φτάσουμε σε μια λογική απόφαση, αποκλείοντας τη στέρηση της ζωής κατά βούληση, και όχι για ιατρικούς λόγους, από την έννοια της ιατρικής περίθαλψης, αφαιρώντας τέτοιες αμβλώσεις από το υποχρεωτικό σύστημα ασφάλισης υγείας", τόνισε ο Πατριάρχης .

Πρόσθεσε ότι «το θέμα της αξίας της ανθρώπινης ζωής πρέπει να είναι κεντρικό στοιχείο της εκκλησίας στο διάλογό της με το σύστημα υγείας και άλλα μέρη της κοινωνίας μας που ενδιαφέρονται για μια ριζική αλλαγή στην κατάσταση που συνδέεται με την αύξηση του πληθυσμού».

Νωρίτερα δημοσιεύθηκε στο δικτυακό τόπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ένα σχέδιο εγγράφου «για το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της σύλληψης», σύμφωνα με το οποίο το έμβρυο αναγνωρίζεται ως άνθρωπος. Το έγγραφο σημειώνει ότι ο νέος οργανισμός δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί μέρος του σώματος της μητέρας, οπότε η άμβλωση, ανεξάρτητα από τον μήνα της εγκυμοσύνης, πρέπει να εξομοιωθεί με τη θανάτωση.

Επιπλέον, θεωρείται ότι ο γιατρός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την άμβλωση σύμφωνα με τα θρησκευτικά αισθήματά του. Το κείμενο μιλά επίσης για το απαράδεκτο από την ορθόδοξη άποψη της χρήσης της αντισύλληψης, της αμοιβαίας ευθύνης των γονέων για την άμβλωση και συζητά τη χρήση της προγεννητικής διάγνωσης για την ανίχνευση γενετικών ασθενειών.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...