Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Αδιανόητο - Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Κόπτη: Είμαστε μια Εκκλησία!

Ούτε τα προσχήματα πλέον...



Η συζήτηση περιεστράφη και γύρω από το θέμα της Λιβύης

Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάνε κάποιοι διοικούντες την Ορθοδοξία! Αυτό που ειπώθηκε χθες από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι πραγματικά αδιανόητο. Απευθυνόμενος προς τον Κόπτη Πατριάρχη του είπε πως "είμαστε ΜΙΑ Εκκλησία". Είναι το δεύτερο σοβαρό ατόπημα του Πατριάρχη Θεόδωρου μετά την αυθαίρετη αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας, που εμβαθύνει την κρίση στην Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Συγκεκριμένα την 20η Ιανουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρος Β΄, επισκέφτηκε τον Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.Tawadros II, προκειμένου να ευχηθεί για την εορτή των Θεοφανείων κατά το Ιουλιανό εορτολόγιο.

Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, του Επισκόπου Ταμιάθεος κ. Γερμανού, καί Κληρικών τής Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, τονίζοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελείται στην δοκιμαζόμενη μεγάλη Αφρικανική Ήπειρο. “Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό». Η Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο αγωνίζονται για την ειρήνη στη Λιβύη και γνωρίζω ότι εσείς προσεύχεστε, διότι έχετε ποίμνιο εκεί και το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα Μαρτύρων της Κοπτικής Εκκλησίας και αυτό το αίμα φωνάζει για «ελευθερία και ειρήνη» ”.

Ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Tawadros II, στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την αδελφική επίσκεψη και τις θερμές ευχές του. “Κάθε φορά που σας συναντώ αισθάνομαι μία εσωτερική χαρά. Η παρουσία σας και τα λόγια σας, μας γεμίζουν όλους με ευφρόσυνα συναισθήματα. Παρακολουθώ και θαυμάζω την διακονία σας σε όλες τις Χώρες της Αφρικής, κυρίως στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό σύστημα και την φροντίδα στους πονεμένους ανθρώπους. Έχουμε το ίδιο Όνομα, εργαζόμαστε στον ίδιο αγρό και «είμαστε παιδιά του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου»”.

Τουλάχιστον οι δηλώσεις του Κόπτη Πατριάρχη δεν μιλούσαν για μια Εκκλησία. Είπε για "ίδιο αγρό" αλλά δεν τόλμησε να πει για ίδια Εκκλησία!!!

Εμφανώς συγκινημένος ο Κόπτης Πατριάρχης κ. Tawadros II, τόνισε ότι η Λιβύη είναι μία όμορφη Χώρα και ότι πάντοτε προσεύχεται για τη δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη. “Εγώ προσωπικά έζησα σε διάφορα μέρη και σε διαφορετικές περιόδους στην περιοχή και υπηρέτησα σε πολλές Κοπτικές Εκκλησίες”. Κλείνοντας πρόσθεσε, ότι εμείς προσευχόμαστε για την ειρήνη αυτής της Χώρας και όλου του κόσμου.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...