Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Πως είπατε;

 Τα συμεράσματα δικά σας... 

12 σχόλια:

 1. "Αλίμονο σ' εκείνους που μολύνουν την Αγία Πίστη με τις αιρέσεις, ή δείχνουν ανεκτικότητα στους αιρετικούς"

  Όσιος Εφραίμ ο Σύρος
  (306-373 μ.Χ.)

  Αν λέει αυτά για τις αιρέσεις ο Άγιος, τι άραγε θα έλεγε για τους αλλόθρησκους, και μάλιστα για τους ισλαμιστές που έχουν θεό κρεοπώλη, που μας σφάζαν στο γόνατο (κατά το πρότυπο HALAL), μας κρεμούσαν, μας γδέρναν, μας ψήναν στα κάρβουνα, μας σουβλίζαν, τον Άγιο Ραφαήλ τον αποκεφάλισαν από το στόμα με πριόνι;

  Και για όλα αυτά όχι μόνο δε μετάνιωσαν, αλλά μας θυμίζει ο αρχιβρωμιάρης αρχηγός τους, ότι κάποτε μας πνίξαν στη θάλασσα.

  Και οι δεσποτάδες, αν δεν έχουν φόβο Θεού, αν δε φοβούνται για τη δική τους ψυχή, πώς θα τον διδάξουν στο ποίμνιο;

  +++ ΕΡΧΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΑΧΥ +++

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τους κληρικούς δεν θα πρέπει να τους εκτιμούμε με βάση τη λογική, αλλά με βάση το Ευαγγέλιο. Ο Χριστός δεν έκανε πρωτοκορυφαίο Απόστολό Του τον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας που όχι μόνο δεν τον αρνήθηκε, αλλά με θάρρος βγήκε μπροστά και ζήτησε το Πανάγιο Σώμα Του, αλλά τον Πέτρο που τον αρνήθηκε 3 φορές πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αφού Του πρόσφερε τα πικρά δάκρυα της μετανοίας του. Έκανε πρωτοκορυφαίο Απόστολό Του τον Παύλο που ήταν χριστιανομάχος μέχρι που του έλαβε την κλήση.
   ------------------------------------------------------
   Η σάρξ μή ούσης της χάριτος αρνείται τον Ιησούν. Φωνάζει ο αλέκτωρ. Μιμνήσκεται ο Πέτρος. Κλαίει πικρώς. Φωνάζει το «ήμαρτον». Αλλά κρύπτεται πάλιν είς το υπερώον. Φοβείται τους Ιουδαίους. Ωσάν ποντικός κτυπά η καρδιά του αισθανόμενος τους γάτους απ'έξω. «Σύν σοι, λέγει, καν δέη αποθανείν με»! Δεν σε αρνούμαι, λέγει, όταν είναι ο Χριστός. Αλλά τρίς τον αρνείται, όταν φεύγη ο Χριστός.

   Βλέπεις λοιπόν; Εννοείς τί μέγα μυστήριον κρύπτεται εδώ είς τον λόγον; Χριστός εντυγχάνει υπέρ υμών εν Αγίω Πνεύματι. Δι'αυτό, όταν έρχεται, γινόμεθα ρήτορες. Οι ψαράδες διδάσκαλοι. Οι πόρνοι σωφρονούν. Οι κλέπται δεν κλέπτουν. Και όλοι μετανοούν. Και ποιός ενήργησεν όλα αυτά; Ο μόνος ειδώς. Ο αγαθός κυβερνήτης. Ο γλυκύς Ιησούς. Η μόνη αγάπη. Πότε ο άνθρωπος εννοεί τον ανθρώπινον πόνον; Όταν και αυτός συμπονέση. Όταν περάση τα όμοια. Τότε μανθάνει, κατανοεί του άλλου τον πόνον. Εί δε μή, είναι σκληρός, δεν λυπείται· εκτός και τύχη φύσεως αγαθής. Αλλά τα της φύσεως πάντα ούτε τιμής αξιούνται ουδέ ατιμίας· της προαιρέσως είναι τα κατορθώματα και αί πτώσεις.

   Λοιπόν, πώς θα μάθωμεν αυτήν την πάσης γνώσεως επιστήμην, αν δέν μας σινιάση ο πειρασμός; Αφού, όταν φύγη η χάρις, όχι εσύ και εγώ, αλλά μήτε οι άγιοι Απόστολοι δέν θα ήσαν Απόστολοι! Πώς δύναται ο πηλός-το κεράμιον, να κρατήση το ύδωρ, όταν δεν ψηθή στήν φωτιάν; Τοιούτους μας ζητεί ο Θεός να μας κάμη, ωσάν τον «πεχλιβάνη» στο θέατρον ή όπως την μπάλλα πού παίζουν.

   http://monopatia-pou-diastavronontai.blogspot.com/2014/03/blog-post_22.html

   Διαγραφή
  2. @Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2020 - 10:06 π.μ.
   Γράφεις:
   "Τους κληρικούς δεν θα πρέπει να τους εκτιμούμε με βάση τη λογική, αλλά με βάση το Ευαγγέλιο"
   Το Ευαγγέλιο μας λέει οτι ο Ιησούς Χριστός είπε για τον Ιούδα:
   "Καλύτερα να μην είχε γεννηθεί"

   Διαγραφή
 2. Δέν είμαστε καλά μου φαίνεται...Αντε να δούμε τι θα ακούσουμε ακόμη.Μ΄αυτούς τους αρχιερείς θα αντιμετωπίσουμε την νέα εποχή τον οικουμενισμό και τέλος τον αντίχριστο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φτου.... να μην το ξέρουν αυτό όσοι μαρτύρησαν σε Μωαμεθανικά χέρια και δεν αλλαξοπίστησαν.... Τσάμπα βασανίστηκαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προφήτευε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός,:"έρχονται καιροί πού θά ψάχνετε γιά νά βρείτε παπά". Ήρθαν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλη μετανοια να εχουμε!!!!!!!!!!! δεν μας σωζει τιποτε αλλο!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ θα τον χαστούκιζα μέσα στην Εκκλησία, υπακούοντας στην συμβουλή/προτροπή τού αγίου Ιωάννου τού Χρυσοστόμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ο Άγιος Νικόλαος, διακονος ακόμη, χαστούκισε τον Άρειο στη Α Οικουμενικη Σύνοδο.
   Η Εκκλησία το λεει: το Άγιο ραπισμα!

   Διαγραφή
 7. Δε χρειάζεται να επανερχόμαστε σε θέματα, για τα οποία ο Θεός μας έχει ήδη ενημερώσει. Λίγο πριν κοιμηθεί ο Πατέρας μας Εφραίμ είχε πει ότι τα γεγονότα που έρχονται θα σταματήσουν την κατρακύλα όλων μας (τουτέστιν και των Αρχιερέων) διότι θα στραφεί η προσοχή μας στους μεγάλους πειρασμούς που θα επιτρέψει η Θεία Πρόνοιά Του Κυρίου.

  Μετά τη λήξη του πολέμου θα γίνει μεγάλη Οικουμενική Σύνοδος που θα τα τακτοποιήσει όλα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!!! ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΥΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΎΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΗΝ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΗΣΕΙ ΑΜΗΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...