Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο επικεφαλής των σχισματικών του Μαυροβουνίου, Μιχαήλ Ντεντέιτς, δήλωσε ότι η "Εκκλησία" του θα λάβει τον Τόμο από το Φανάρι

Στα βήματα των σχισματικών της Ουκρανίας, ο επικεφαλής του σχισματικής Εκκλησίας του Μαυροβουνίου Μιχαήλ Ντεντέιτς δήλωσε ότι η «Εκκλησία» του θα λάβει από το Φανάρι τον Τόμο Αυτοκεφαλίας. Ως προυπόθεση έθεσε την κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας που κατέχει η κανονική Εκκλησία καθώς και των Ναών, Μοναστηριών και κειμηλίων.

Τόνισε δε ότι χωρίς την αυτοκεφαλία της «Εκκλησίας» του και τους ναούς και περιουσία της κανονικής Εκκλησίας του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου, το Μαυροβούνιο δεν θα είναι πλήρες κράτος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik Serbiјa reports o επικεφαλής των σχισματικών του Μαυροβουνίου, ο «Μητροπολίτης» Μιχαήλ Ντεντέιτs, χαρακτήρισε το νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία που υιοθετήθηκε από τις αρχές του Μαυροβουνίου «αποφασιστική ιστορική καμπή» και δήλωσε ότι η σχισματική Εκκλησία της οποίας ηγείται, δηλαδή η λεγόμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» έχει ήδη την αναγνώριση από την Κωνσταντινούπολη. Την πλήρη αναγνώριση θα την λάβει σύντομα με την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας.

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης, για τον οποίο μέχρι τώρα ήμουν απλός ιερέας, είπε ότι θα μελετήσει την ιστορία των Βαλκανίων και ότι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα πρέπει να λάβουν αυτοκεφαλία, και αυτό αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας", δήλωσε.

«Αν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια δεν επιστρέψουν στο Κράτος του Μαυροβουνίου και στη συνέχεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, που θα έχει αυτοκεφαλία από την Κωνσταντινούπολη, τότε το Μαυροβούνιο δεν θα υπάρχει ως κράτος».

Όπως ανέφερε το πρακτορείο, το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2019 το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ψήφισε την πλειοψηφία του νόμου για την ελευθερία θρησκείας και πεποιθήσεων και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων, το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο νέος νόμος καθιστά το κράτος ιδιοκτήτη της κύριας εκκλησιαστικής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της γης, των κτιρίων και ακόμη και των ιερών κειμηλίων: μιλάμε για περισσότερα από 650 ιερά, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού Ostrog, ευρέως γνωστού στον ορθόδοξο κόσμο. Η υιοθέτηση του αντι-εκκλησιαστικού νόμου προκάλεσε τεράστιες διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το Μαυροβούνιο, οι οποίες δεν σταματούν μέχρι σήμερα.

Θυμηθείτε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποκάλεσε, τον αντι-εκκλησιαστικό νόμο που υιοθετήθηκε στο Μαυροβούνιο, ως πράξη υποστήριξης του σχίσματος, αποδυναμώνοντας την κανονική Εκκλησία και προσπαθώντας να την καταστήσει ταπεινωτική και να την χαρακτηρίσει επικίνδυνη απέναντι στο κράτος. Απευθυνόμενος στις τοπικές εκκλησίες, η Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Μαυροβούνιο σε σχέση με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αύριο μπορεί να το αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εκκλησία.

https://oukraniko.blogspot.com/2020/01/blog-post_16.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...