Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

10 Διάσημα και Μοναδικά Δέντρα του κόσμου!

Υπάρχουν δέντρα στον κόσμο που για κάποιον λόγο είναι μοναδικά. Η ηλικία τους, το μέγεθός τους, το παράξενο σχήμα τους, η τοποθεσία τους, είναι κάποιοι απ' αυτούς τους λόγους.
Απολαύστε αυτή τη ξεχωριστή, coolαριστή φωτογραφική συλλογή με τα πιο παράξενα δέντρα του κόσμου...

Arbol del Tule
 
 Είναι ένα είδος κυπαρισσιού και βρίσκεται στη πόλη Santa Maria del Tule στο Μεξικό. Έχει τον πιο γερό κορμό από κάθε άλλο στον κόσμο και εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 1.200 και 3.000 ετών.

Cotton tree
 
 Είναι ένα ιστορικό σύμβολο της πόλης Freetown, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με το μύθο, το Δέντρο βαμβάκι έγινε ένα σημαντικό σύμβολο το 1792 όταν μια ομάδα από πρώην σκλάβους που είχαν κερδίσει την ελευθερία τους εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της σύγχρονης Freetown. Περπάτησαν μέχρι το γιγάντιο δέντρο και ευχαρίστησαν το Θεό για την απελευθέρωσή τους.


Boab prison tree
Είναι ένα μεγάλο κοίλο δέντρο στη Δυτική Αυστραλία. Είχε χρησιμοποιηθεί το 1890 ως μέρος που φυλάκιζαν αιχμάλωτους αυτόχθονες.

Major Oak
Είναι μια τεράστια βελανιδιά, στην καρδιά του δάσος του Sherwood στην Αγγλία. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ήταν το καταφύγιο του Ρομπέν των Δασών. Το διάσημο δέντρο είναι περίπου 800 με 1000 χρονών. Το 1790, ο Ταγματάρχης Hayman Rooke, διακεκριμένος αρχαιολόγος, περιέλαβε το δέντρο αυτό σ' ένα δημοφιλές βιβλίο του σχετικό με βελανιδιές και έτσι έγινε γνωστό με το όνομα "Η βελανιδιά του Ταγματάρχη".

Lone Cypress
Αυτό το κυπαρίσσι είναι ίσως το πιο διάσημο σημείο κατά μήκος ενός γραφικού δρόμου στις ακτές του Ειρηνικού.

Tree of Life
Το Δέντρο της Ζωής βρίσκεται στο Μπαχρέιν και μεγαλώνει στη μέση της ερήμου. Είναι 400 με 500 ετών και πολύ πιθανό οι ρίζες του να έχουν βρει κάποια υπόγεια πηγή νερού. Εξακολουθεί πάντως να θεωρείται ένα θαύμα, καθώς είναι ο μόνος ζωντανός πράσινος οργανισμός σ' αυτή την άγονη έρημο. Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν ότι αυτή ήταν η πραγματική θέση του Κήπου της Εδέμ.

Dragon Blood Trees
Το δέντρο αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο και διακριτικό φυτό του νησιού Socotra της Υεμένης. Ονομάστηκε έτσι από τη σκούρα κόκκινη ρητίνη του, που είναι γνωστή ως «το αίμα του δράκου».

General Sherman
Το γιγάντιο αυτό δέντρο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Sequoia στην Καλιφόρνια. Το πάρκο αυτό περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο. Το General Sherman με 11,1 μέτρα διάμετρο στη βάση του είναι το μεγαλύτερο του πάρκου και πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 2.300-2.700 ετών.

Cedars of God
Η Κέδροι του Θεού είναι ένα μικρό δάσος από περίπου 400 κέδρους στο Λίβανο. Είναι ένα από τα τελευταία που απόμειναν από τα πολλά που διέθετε ο Λίβανος. Η Κέδροι του Λιβάνου αναφέρονται στην Αγία Γραφή πάνω από 70 φορές. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τη ρητίνη των κέδρων για τις μούμιες και ο Σολομώντας χρησιμοποίησε τα δέντρα των κέδρων για την κατασκευή του πρώτου Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Avenue of the Baobabs


Η Λεωφόρος των Baobabs είναι μια γνωστή ομάδα δέντρων σ' ένα χωματόδρομο στη δυτική Μαγαδασκάρη. Το εντυπωσιακό τοπίο που δημιουργούν αυτά τα δέντρα προσελκύουν ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο. Τα δέντρα Baobabs είναι περίπου 800 ετών. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...