Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Προεκλογική εξέλιξη στην Κύπρο για το Ουκρανικό

σχόλιο Γ.Θ : Πρόδωσε τα πιστεύω του για να γίνει Αρχιεπίσκοπος. Ήταν από αυτούς που αντέδρασαν (μαζί με τον Λεμεσού), στην αιρετική απόφαση του εκλιπόντος να αναγνωρίσει την ναζιστική ψευτοκεκκλησιά της Ουκρανίας. Είχε τσακωθεί με τον εκλιπόντα για αυτό αλλά τώρα τα πρόδωσε όλα γιατί ήξερε ότι δεν θα τον στήριζαν οι φιλοφαναριώτες -  αμερικανόφιλοι επίσκοποι της συνόδου. Κρίμα. Πραγματικά κρίμα.

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, της Εκκλησίας της Κύπρου, Ησαΐας, σε συνέντευξή του σε κυπριακό μέσο ενημέρωσης, αναφερόμενος στην στάση του απέναντι στο Ουκρανικό και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ότι έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης που δήλωνε την στήριξή του στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας και ανήκε στους “παραδοσιακούς” Μητροπολίτες της Κύπρου.

Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης ο οποίος μαζί με άλλους πέντε  Μητροπολίτες υποστήριζαν πως η πράξη του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στις σχισματικές δομές της ουκρανικής εκκλησίας αποτελεί ενέργεια αυθαίρετη, αντικανονική και αντιεκκλησιαστική. Τάραξαν για λίγο τα ύδατα… Και μετά σιωπή.

Σήμερα, ο Ταμασού Ησαΐας ομιλεί σαν διπλωμάτης: “Πρέπει να στηρίξουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και πρέπει με τον τρόπο μας να επιλυθεί το πρόβλημα, πάντοτε με τον συντονιστικό ρόλο του Πατριάρχη. Πρέπει να κρατήσουμε την Εθνική μας ενότητα, να υποστηρίξουμε το δίκαιο και με την προσευχή και την δράση μας να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν αυτή την στιγμή και δεν είναι λίγοι.

Η Κύπρος είναι γεμάτη πρόσφυγες, πεδίο δόξης λαμπρό για ανθρωπιστική αποστολή. Εγώ στηρίζω ανθρώπους και μία από τις πρώτες δράσεις μου ήταν όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, να χρηματοδοτώ οδηγούς για να απεγκλωβίζω ανθρώπους…”

Πώς σκέφτεται ο Μητρ. Ησαΐας να απεγκλωβίσει τους πιστούς και τον εαυτό του από τα δίχτυα του Οικουμενισμού; Ιδού η απορία.

 πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...