Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρελθόν και τις δράσεις του σκοτεινού Soros

Τον σπόρο της παγκοσμιοποίησης έσπειρε ο πατέρας του Tivadar, ένας εβραίος δικηγόρος
Ο Tivadar Soros δίδαξε στον George Soros την γλώσσα Εσπεράντο

Το Open Society Foundation του George Soros του δισεκατομμυριούχου επενδυτή που έχει χρηματοδοτήσει την αλλαγή του ονόματος της FYROM αλλά και το Athens pride για πολλοστή φορά εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο.
Εσχάτως στις ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο γιατί μεταξύ πολλών άλλων δέχθηκε ένα δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό ενώ στην Ελλάδα φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει τα σχέδια αλλαγής ονόματος στην FYROM.

Ο Soros ο μέγας χορηγός

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;
Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;
Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.
Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.
Το γεγονός ότι είχε εμπλακεί ακόμη και σε εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύει ότι θέλει να έχει ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις για να τις χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Το ίδιο κάνει και με την Clinton όπου την χρηματοδότησε με 25 εκατ δολάρια μόνο και μόνο για να μην εκλεγεί ο Trump.



Garret/Galland Research: Ο Soros είναι ύπουλος, σχεδιάζει την καταστροφή των εθνικών συνόρων

O George Soros βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις στοιχηματίζοντας στις αγορές αναφέρει σε ειδική ανάλυση της η Garret/Galland Research
Ο 85χρονος Soros βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πριν και μετά το Brexit λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ο Soros έχει και πάλι ενεργοποιηθεί στις αγορές.
Πήρε short θέση στην Deutsche Bank ενώ στοιχημάτισε εις βάρος του S&P μέσω ενός δικαιώματος πώλησης 2,1 εκατομμυρίων μετοχών στο SPDR S&P 500 ETF.
Επίσης πρόσφατα πήρε μια θέση 264 εκατ δολαρίων στην Barrick Gold, εταιρία χρυσού η μετοχή της οποίας έχει ενισχυθεί πάνω από 14% μετά το Brexit.
Επίσης ο Soros έχει πουλήσει τις θέσεις του σε πολλές από τις παραδοσιακές επενδύσεις του.
Ο Soros «συνταξιοδοτήθηκε» πρώτη φορά το 2000, η μόνη άλλη φορά που ο Soros δημοσίως ξαναμπήκε στις αγορές ήταν το 2007, όταν τοποθετήθηκε με short στοιχήματα στην στεγαστική πίστη στις ΗΠΑ σημειώνοντας κέρδος 1 δισεκ. από τις συναλλαγές του.
Από τη δεκαετία του 1980, ο Soros ενεργά επιδιώκει την παγκοσμιοποίηση την οποία και προωθεί μέσω του ιδρύματος Open Society Foundations.
Τι είναι αυτή η ατζέντα παγκοσμιοποίησης και από πού προέρχεται;
Τον σπόρο της παγκοσμιοποίησης έσπειρε ο πατέρας του Tivadar, ένας εβραίος δικηγόρος ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Εσπεράντο.
Η Εσπεράντο είναι μια γλώσσα που δημιουργήθηκε το 1887 από τον Ζάμενχοφ, ένα πολωνό γιατρό με σκοπό να «υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα».
Ο Tivadar Soros δίδαξε στον George Soros την γλώσσα Εσπεράντο.
Το 1936, όταν ο Χίτλερ είχε φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο, ο Tivadar άλλαξε το όνομα της οικογένειας του από Schwartz σε Soros, που στην γλώσσα Εσπεράντο (Esperanto) σημαίνει «θα πετάξει στα ύψη»
Ο George Soros, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση του πατέρα του.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς, το 1944, ο 14χρονος George Soros εργάστηκε με τους Nazi.
Λέγεται ότι μέχρι το τέλος του πολέμου το 1945, εργάστηκε με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, βοηθώντας τον να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία από τους τοπικούς εβραϊκούς πληθυσμούς.
Σε μια συνέντευξη του το 1998 ο Soros περιέγραψε την περίοδο της γερμανικής κατοχής ως «την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου»
Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ο Soros μετακόμισε στο Λονδίνο και το 1947 γράφτηκε στο London School of Economics, όπου σπούδασε υπό τον Karl Popper, ένα Αυστριακό-Βρετανό φιλόσοφο ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της «ανοιχτής κοινωνίας».
O Soros στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες εμπορικές τράπεζες στο Λονδίνο πριν από τη μετάβαση του στη Νέα Υόρκη το 1963. Το 1970, ίδρυσε το Ταμείο Διαχείρισης Soros και το 1973 δημιούργησε το fund Quantum σε συνεργασία με επενδυτής Jim Rogers.
To fund επιτύγχανε ετήσιες αποδόσεις άνω του 30%, αυξάνοντας την φήμη του Soros.
Στη δεκαετία του 1990, ο Soros ξεκίνησε μια σειρά από μεγάλα στοιχήματα εναντίον εθνικών νομισμάτων.
To πρώτο στοίχημα ήταν το 1992, όταν πούλησε την στερλίνα και σημείωσε ένα κέρδος 1 δισ μέσα σε μια μέρα.
Η επόμενη μεγάλη κερδοσκοπική κίνηση στα νομίσματα σημειώθηκε το 1997.
Αυτή τη φορά ο Soros ξεχώρισε το baht της Ταϊλάνδης και με επιθετικό short-selling, κατέστρεψε την τεχνητή πρόσδεση του Baht με το δολάριο ΗΠΑ οδηγώντας στην ασιατική οικονομική κρίση.

Οι ανθρωπιστικές προσπάθειες

Σήμερα, η καθαρή κεφαλαιακή θέση του Soros ανέρχεται σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Soros από το 2000 έχει αρχίσει να αποσύρεται από το Quantum και έχει εστιάσει στις φιλανθρωπικές προσπάθειες μέσω του Open Society Foundations που ίδρυσε το 1993.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, ο Soros χρησιμοποίησε τον σημαντικό πλούτο του για να χρηματοδοτήσει και επαναστατικά κινήματα σε διάφορα ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχοσλοβακίας, της Κροατίας και της Γιουγκοσλαβίας.
Διοχέτευε χρήματα σε πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, εκδοτικούς οίκους και μέσα ενημέρωσης σε αυτά τα έθνη.
Αν αναρωτιέστε γιατί ο Soros ενεπλάκηκε στις υποθέσεις αυτών των χωρών, μέρος της απάντησης μπορεί να σχετίζεται με το ότι κατά τη διάρκεια και μετά το χάος που προκλήθηκε στις χώρες αυτές, επένδυσε σε μεγάλο βαθμό σε περιουσιακά στοιχεία των χωρών αυτών.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον οικονομολόγο του Columbia University Jeffrey Sachs συμβούλευε τις κυβερνήσεις ώστε να προωθήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις σε πολλά δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιτρέποντας έτσι στον Soros να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της αναταραχής στη νεοσυσταθείσες ανοικτές αγορές των χωρών αυτών.
Αφού κατόρθωσε να προωθήσει την ατζέντα του στην Ευρώπη έστρεψε την προσοχή του στη μεγάλη σκηνή….τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2004, ο Soros δήλωσε, «πιστεύω βαθιά στις αξίες της ανοικτής κοινωνίας.
Για τα τελευταία 15 χρόνια έχω εστιάσει τις προσπάθειές μου στο εξωτερικό.
Τώρα θα στραφώ στις Ηνωμένες Πολιτείες…
Από τότε, ο Soros έχει χρηματοδοτήσει ομάδες όπως:
- Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη - The American Institute for Social Justice - στόχος του οποίου είναι να «μεταμορφώσει φτωχές κοινότητες μέσω της άσκησης πιέσεων για την αύξηση των κρατικών δαπανών σε κοινωνικά προγράμματα»
- Το Ίδρυμα New America, στόχος του οποίου είναι να «επηρεάσει την κοινή γνώμη σχετικά με θέματα όπως η οικολογία και η παγκόσμια διακυβέρνηση»
- Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στόχος του οποίου είναι να «σχεδιάσει την επανεγκατάσταση των μεταναστών και να αυξήσει τις παροχές κοινωνικής πρόνοιας για τους λαθρομετανάστες»
O Soros χρησιμοποιεί επίσης το Open Society ώστε να διοχετεύσει χρήματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο Soros στήριξε και αριστερές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του Tides Foundation, το Center for American Progress και τη Δημοκρατία της Συμμαχίας.
Γιατί ο Soros δώρισε τόσο πολλά κεφάλαια σε αυτούς τους οργανισμούς;
Για έναν απλό λόγο:
για να αγοράσει την πολιτική εξουσία.
Εκτός από το Soros Foundation το οποίο έχει δωρίσει 5 δισεκ. έχει επίσης στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ και εξέχοντα στελέχη όπως ο Joe Biden, ο Obama και φυσικά Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.
Η σχέση του Soros με τους Clinton ξεκίνησε το 1993 και από τότε διατηρούν ένα πολύ στενό δεσμό.
Σύμφωνα με το βιβλίο, The Shadow Party, η Hilary Clinton είχε δηλώσει ότι ανθρώπους σαν τον George Soros, είναι ατρόμητοι και πρόθυμοι να στηρίξουν τις ιδέες τους.
Ο Soros άρχισε να υποστηρίζει την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2013….δωρίζοντας 15 εκατ ευρώ.
Πιο πρόσφατα, ο Soros έχει δωρίσει περισσότερα από 33 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα Black Lives Matter group, η οποία έχει εμπλακεί στις κοινωνικές αναταραχές στο Φέργκιουσον, στο Μισσούρι, στην Βαλτιμόρη και στο Μέρυλαντ, το 2015.
Και τα δύο αυτά γεγονότα συνέβαλαν στην επιδείνωση των φυλετικών σχέσεων σε ολόκληρη την Αμερική.
Μάλιστα ο Δημοκρατικός υποψήφιος Bernie Sanders επέκρινε αυτές τις δραστηριότητες…..
Απλά, αυτό που θέλει ο Soros το παίρνει.
Ο Soros θεωρεί τα εθνικά σύνορα μια μουντζούρα στον χάρτη ενώ αυτό που ευαγγελίζεται είναι να δημιουργήσει ένα είδος παγκοσμιοποιημένου εφιάλτη ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα τελευταία χρόνια, ο Soros έχει στρέψει την προσοχή του πίσω στην Ευρώπη.
Είναι άραγε τυχαίο ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική κρίση;

Η ουκρανική σύγκρουση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με τη μεγάλη επιρροή του Soros στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Σε μια συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 1995 τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να στραφούν στην Ανατολική Ευρώπη.
Στην σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2014 ο Soros παρενέβη.
Σε μια συνέντευξη του τον Μάιο του 2014 στο CNN, ο Soros δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός ιδρύματος στην Ουκρανία που τελικά οδήγησε στην ανατροπή των εκλεγμένων ηγετών της χώρας
O Soros λοιπόν, έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ουκρανία που στόχο είχε να γίνει ανεξάρτητο κράτος.
Και το ίδρυμα λειτουργεί έκτοτε διαδραμάτισε ρόλο στις εξελίξεις.
Για άλλη μια φορά ο Soros ήταν στο χάος της Ουκρανίας για να επωφεληθεί και όλως τυχαίως είχε εμπλοκή στο κρατικό μονοπώλιο ενέργειας Naftogaz.
Ο Soros ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου των ΗΠΑ και η εταιρεία συμβούλων McKinsey, συμβουλεύουν την κυβέρνηση μαριονέτα της Ουκρανίας για την ιδιωτικοποίηση Naftogaz.
Αν και δεν έχει αποκαλυφθεί το ακριβές ποσοστό του Soros στην Naftogaz, το 2014 είχε αναφέρει ότι θα επενδύσει έως και 1 δισ σε ουκρανικές επιχειρήσεις, αλλά καμία άλλη ουκρανική επιχείρηση δεν έχει αναφερθεί.

Τελευταία επιτυχία του: η ευρωπαϊκή... προσφυγική κρίση...

Η ατζέντα του Soros είναι ουσιαστικά η καταστροφή των εθνικών συνόρων.
Αυτό πρόσφατα αποδείχθηκε πολύ καθαρά με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης.
Η προσφυγική κρίση συνδέεται με τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται σήμερα στη Συρία.
Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ πώς όλοι αυτοί οι πρόσφυγες ξαφνικά ήξεραν πως η Ευρώπη θα ανοίξει τις πύλες της για να τους υποδεχθεί;
Η προσφυγική κρίση δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο.
Είναι τυχαίο ότι όλα τα ιδρύματα του Soros επιδιώκουν την εγκατάσταση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη;
Το 2015, το Sky News αποκάλυψε διακινούμενα φυλλάδια στο ελληνικό νησί της Λέσβου.
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι τα φυλλάδια, τα οποία ήταν γραμμένα στα αραβικά, είχαν δοθεί στους πρόσφυγες πριν από τη διέλευση τους στην Μεσόγειο από μια ομάδα που ονομάζεται «Καλώς ήρθατε στην ΕΕ»
Όλως τυχαίως αυτή η ομάδα «Καλώς ήρθατε στην ΕΕ» χρηματοδοτείται από το Open Society του Soros.
O Soros θεωρείται και ο αρχιτέκτονας του «Σχεδίου Merkel»
Το σχέδιο Merkel δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας της οποίας ο πρόεδρος Gerald Knaus είναι ανώτερος συνεργάτης σε ορισμένα Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας.
Το σχέδιο προτείνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να χορηγήσει άσυλο σε 500.000 πρόσφυγες από τη Συρία.
Επίσης, η Γερμανία, μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα πρέπει να συμφωνήσουν για να βοηθήσει την Τουρκία, μια χώρα που είναι 98% μουσουλμάνοι, να έχουν ελεύθερη διακίνηση χωρίς βίζα εντός της ΕΕ.
Η προσφυγική κρίση έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ουγγαρία η οποία προσπάθησε να σταματήσει την ροή προσφύγων.
Φυσικά αυτό δεν άρεσε στον Soros και στους στενούς συμμάχους του, τους Κλίντον.
O Clinton έκτοτε κατηγόρησε τόσο την Πολωνία όσο και την Ουγγαρία για αυταρχική δικτατορία.
Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας B. Orban απάντησε λέγοντας «οι παρατηρήσεις που έγιναν για την Ουγγαρία και την Πολωνία ... έχουν μια πολιτική διάσταση.
Ο Soros έχει κατηγορήσει τον Orbán ότι εφαρμόζει εχθρική πολιτική απέναντι στους μετανάστες.

Το κίνητρο του κέρδους

Γιατί, λοιπόν, ο Soros να ενδιαφέρεται οι μουσουλμανικές ορδές να κατακλύσουν την Ευρώπη;
Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά ήρθε πρόσφατα στο φως ότι ο Soros έχει λάβει short θέσεις στα παράγωγα εναντίον των αμερικανικών μετοχών.
Προφανώς, ο ίδιος πιστεύει ότι αν προκληθεί χάος στην Ευρώπη θα εξαπλωθεί η μόλυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας σοκ στις αγορές.
Η καταστροφή της Ευρώπης θα συντελεστεί μέσω των ορδών από μουσουλμάνους….που θα ρέουν προς την ΕΕ.
Ο George Soros, έχει απλώσει τα πλοκάμια και σε ορισμένα γεωπολιτικά γεγονότα.
Ο Soros είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τα εθνικά σύνορα δημιουργώντας μια παγκόσμια δομή διακυβέρνησης με απεριόριστες εξουσίες.
Αυτό που συνέβη με τον Ούγγρο Viktor Orbán, δείχνει πως βλέπει τους πολιτικούς.
Θέλει οι εθνικοί ηγέτες να γίνουν μαριονέτες πουλώντας αέρα στις αδαείς μάζες.
Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια

Ο Soros παίζει επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια στην Ευρώπη αναφέρει σε ανάλυση του το Investor’s Business Daily που επικεντρώνεται σε επενδυτικές συμβουλές.
Ένα παγκόσμιο σκάνδαλο και κανείς δεν σχολιάζει.
Διέρρευσαν τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν πριν ημέρες και περιέχουν λεπτομέρειες εμπιστευτικών πληροφοριών για το πώς ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας έχει χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για να επηρεάσει τις εκλογές στην Ευρώπη, να στηρίξει εξτρεμιστικές ομάδες.
Αρκετά συναρπαστικά πράγματα, έτσι δεν είναι;
Ποιος είναι αυτός ο δισεκατομμυριούχος ο Τζορτζ Σόρος (Soros).
Μια ομάδα που ονομάζεται DC Leaks ανάρτησε περισσότερα από 2.500 έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008 και αφορούν το
Open Society Foundations του Soros.
Παραδόξως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δείξει σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον για αυτό το χρυσωρυχείο των πληροφοριών.
Τι προσπάθησε να κάνει ο Soros;
Μέσω αυτού του δικτύου που έχει οργανώσει προσπάθησε να χειραγωγήσει το 2014 τις εκλογές στην Ευρώπη.
Η «Λίστα των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014» περιλαμβάνει πάνω από 90 προσπάθειες εξωθεσμικών παρεμβάσεων.
Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Soros έχει διαθέσει 4 εκατ δολάρια με στόχο να πληγούν οι προκλητικές ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές του Ισραήλ»
Ο Soros ακόμη και στις ΗΠΑ διάθεσε 200 χιλ δολάρια για να διεξάγει εκστρατεία σπίλωσης εναντίον συντηρητικών ακτιβιστών.
Τον Οκτώβριο του 2015 ήρθε στο φως έγγραφο που δείχνει ότι ο Soros είχε δωρίσει 650 χιλιάδες δολάρια σε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη για τις ομάδες όπως BlackLivesMatter.
Από τότε, αρκετές BLM διαδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε βίαια επεισόδια.
Ο Soros μέσω των ομάδων αυτών άσκησε πίεση στην κυβέρνηση Obama για να δεχθεί 100.000 πρόσφυγες παρά τις ανησυχίες ότι ισλαμιστές τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα για τους πρόσφυγες για να διεισδύσουν στις Η.Π.Α.
Ο Soros προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να επηρεάσει δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να επηρεάσουν… τις αποφάσεις για τον νόμο περί μετανάστευσης.
Ο Soros έχει δωρίσει 7 εκατ δολάρια στην Clinton και συνολικά 25 εκατ δολάρια για τη στήριξη δημοκρατικών, σύμφωνα με το Politico.
Και όταν ο Soros μιλάει, η Clinton ακούει.
Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε από τα WikiLeaks δείχνουν ότι ο Soros δίνει βήμα προς βήμα οδηγίες στην τότε Υφυπουργός εξωτερικών Clinton για να ασχοληθεί με την αναταραχή στην Αλβανία στις αρχές του 2011, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου ανθρώπων που πρέπει να θεωρηθούν ως υποψήφιοι ως άνθρωποι των ΗΠΑ.

Strategic Culture: Ο μύθος της Δημοκρατίας της ΕΕ – Η σοκαριστική αποκάλυψη από τη λίστα Soros

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι το "δίκτυο Soros" έχει μια εκτεταμένη σφαίρα επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κατάλογος του Soros έχει δημοσιοποιηθεί πρόσφατα.
Το έγγραφο απαριθμεί 226 βουλευτές από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον πρώην Βέλγο πρωθυπουργό, Guy Verhofstadt, επτά αντιπροέδρους, και μια σειρά από επικεφαλής της Κομισιόν, συντονιστές και κοσμήτορες.
Αυτοί οι άνθρωποι προωθούν τις ιδέες του Soros, την ενσωμάτωση στην Ουκρανία, τους ομοφυλοφιλικούς γάμους, την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
Δεδομένου ότι υπάρχουν 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό σημαίνει ότι ο Soros επηρεάζει περισσότερο από το ένα τρίτο των εδρών, αναφέρει ο Alex Gorka του Strategic Culture Foundation.
Ο George Soros, ο ουγγρο-αμερικανός επενδυτής και ο ιδρυτής των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (ΜΚΟ), συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker «χωρίς διαφανή ημερήσια διάταξη και κεκλεισμένων των θυρών τους».
Ωστόσο, οι προτάσεις της ΕΕ για αναδιανομή των ποσοστώσεων μεταναστών σε ολόκληρη την ΕΕ είναι παρόμοιες με το σχέδιο του ίδιου του Soros για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο χρηματοδότης δισεκατομμυριούχος πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δεχτεί τα εκατομμύρια των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, παρέχοντας στον καθένα ετήσια βοήθεια 15.000 ευρώ και επανεγκατάσταση.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orbán, κατηγόρησε την ΕΕ ότι «τρώει από το χέρι» του Soros.
Πιστεύει ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι πίσω από τις επιθέσεις στην Ουγγαρία.
Ο λόγος είναι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να περάσει ένα νέο νόμο που απαιτεί διαφάνεια στις πηγές χρηματοδότησης των οργανώσεων της «κοινωνίας των πολιτών» - πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από τον Soros.
Μάλιστα, η ουγγρική κυβέρνηση έχει κάνει προσπάθειες να κλείσει το κεντρικό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης που ίδρυσε ο Soros.
«Το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το πρόβλημα.
Επειδή οι ηγέτες και οι γραφειοκράτες της λαμβάνουν αποφάσεις, όπως αυτή», δήλωσε ο Orbán.
"Οι λαοί υποστηρίζουν το ιδεώδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν μπορούν όμως να αντέξουν την ηγεσία της ΕΕ, διότι προσβάλλουν την βουλευτική ιδιότητα.
Όλοι στην Ευρώπη μπορούν να το δουν.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν γίνεται σεβαστή", πρόσθεσε.
Τα κράτη του Visegrad προσπαθούν να αντισταθούν, υπό την πίεση της ΕΕ, στην πολιτική των μεταναστών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για ένα νέο νομοσχέδιο ώστε να υποχρεωθούν τα κράτη να δεχτούν ποσοστώσεις στην κατονομή των μεταναστών.
Τουλάχιστον 30 υποστηρικτές του Soros εργάζονται για την επιτροπή αυτή.
Πολλοί άνθρωποι που αναφέρονται στο έγγραφο είναι γνωστοί για τις επιθέσεις τους κατά της Ρωσίας.
Για παράδειγμα, η Rebecca Harms, ευρωβουλευτής του γερμανικού Κόμματος των Πρασίνων, καλεί τακτικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενισχύσει το καθεστώς κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Ο Guy Verhofstadt κατηγορεί τη Ρωσία για σχεδόν κάθε λάθος στην Ευρώπη.
Το άρθρο του "Putting Putin in his Place" (βάζοντας τον Putin στη θέση του) έκανε πολύ αίσθηση πέρυσι.
Το 2012, ο πρώην κροάτης πρωθυπουργός Tonino Picula, ήταν ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), χαρακτήρισε τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2012 άδικες, λέγοντας ότι ήταν «ασύμμετρα» υπέρ του Putin.
Ο κατάλογος του Soros αναδεικνύει το ζήτημα του τι κάνει η ΕΕ.
Η απάντηση είναι η διαφθορά.
Οι πολιτικοί δωροδοκούνταν από τα ιδρύματα του Soros, δρώντας ενάντια στα συμφέροντα των λαών τους.
Η στάση μεταξύ του Ουγγρικού Πρωθυπουργού Orbán και του δικτύου Soros αποτελεί καλό παράδειγμα για να καταδειχθεί πώς λειτουργεί η σχέση.
Σύμφωνα με τον Alex Gorka, η πολυδιαφημισμένη ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι μια πρόσοψη για να κρύψουν τις δραστηριότητες των δομών εξουσίας κοντά στο φεουδαρχικό σύστημα με τους τοπικούς άρχοντες να κρατούν τα ηνία.
Δύσκολα μπορεί να ονομαστεί η δύναμη των ανθρώπων.
Η δημοσίευση του καταλόγου του Soros παρέχει μια ιδέα για την κατανόηση του ποιος κυβερνά την ΕΕ και ποιος προωθεί τα αισθήματα κατά της Ρωσίας στην Ευρώπη.
Αυτή είναι η στιγμή για τους Ευρωπαίους να σκεφτούν το μετασχηματισμό του συστήματος τους, καταλήγει ο Alex Gorka.

H μεγαλύτερη φοροαποφυγή στην ιστορία 18 δισεκ. δολάρια από τον George Soros

Μπορεί ο George Soros να είναι γνωστός ανά την υφήλιο για τις μεγάλες επενδυτικές του ικανότητες και εσχάτως τα μη κερδοσκοπικά του ιδρύματα να έχουν εμπλακεί και στην προσφυγική κρίση…υπάρχει πλέον και άλλος λόγος για να είναι γνωστός…ο Soros.
Ο George Soros είχε μεταφέρει 18 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του σε φιλανθρωπική οργάνωση που ο ίδιος ελέγχει.
Αποτελεί την μοναδική μεγαλύτερη φοροαποφυγή στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση βασίζεται στην αρχή ότι όλα τα εισοδήματα πρέπει να φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή μία φορά και μόνο μία φορά.
Όμως, μεγάλο μέρος του πλούτου του ο Soros το πέρασε στο Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας δεν θα φορολογηθεί ποτέ.
Όταν ένας άνθρωπος δωρίζει περιουσιακά στοιχεία σε ένα ιδιωτικό ίδρυμα, πέραν του ότι απαλλάσσεται της φορολογίας, αποκτάει και για 5 χρόνια δικαίωμα χαμηλού φορολογικού συντελεστή για τα δηλωμένα εισοδήματα.
Το Κογκρέσο πρέπει να σταματήσει να αγνοεί αυτό το καθεστώς φοροαποφυγής.
Οι σούπερ πλούσιοι έχουν ήδη βάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε ιδιωτικά ιδρύματα, αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι σύντομα τρισεκατομμύρια.
Ο Mark Zuckerberg έχει δεσμευτεί να δώσει το 99% των μετοχών του Facebook, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει κάπου περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια, και ένα μεγάλο μέρος του ποσού θα διατεθεί σε ένα ίδρυμα που ελέγχει η οικογένειά του.
Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ έχουν τοποθετήσει ο καθένας περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates.
Δεν αμφισβητείται το δικαίωμα των δισεκατομμυριούχων να κάνουν με τα χρήματά τους ότι επιθυμούν.
Το Κογκρέσο δεν πρέπει να αφήσει τους πλούσιους και πολιτικά ισχυρούς να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά ιδρύματα για να ξεφύγουν από τη φορολογία.
Ο Buffett έχει καταγγείλει το γεγονός ότι πληρώνει χαμηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή από την γραμματέα του.
Η εισήγησή του είναι ότι το Κογκρέσο θα αυξήσει τους φόρους επί των κεφαλαιακών κερδών.
Αλλά ακόμα και αν οι φορολογικοί συντελεστές φθάσουν στο 50%, ο κ. Buffett δεν θα έπρεπε να το πληρώσει για τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που βάζει σε ιδιωτικά ιδρύματα;


www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...