Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Γιατί βρισκόμαστε εδώ στη γη;

Γιατί βρισκόμαστε εδώ στη γη;
Για να δείξουμε την αγάπη μας προς τον Θεό. Για να μάθουμε ν’ αγαπάμε τον Θεό περισσότερο από την αμαρτία! Για να μπορέσουμε, με την απειροελάχιστη Αγάπη μας, ν’ ανταποκριθούμε στη, μεγάλη Αγάπη του Θεού. Μόνον η Αγάπη του Θεού είναι μεγάλη, η δική μας είναι πάντοτε μικρή, ασήμαντη. Ο Θεός έδειξε και δείχνει αφειδώλευτα την Αγάπη Του προς τον άνθρωπο, τόσο στον ουράνιο Παράδεισο όσο και στη γη!
Ο σύντομος αυτός επίγειος βίος μας δόθηκε σαν ένα σχολείο και μια δοκιμασία, για να εξεταστούμε: αν και κατά πόσον θά ανταποκριθούμε με Αγάπη στη μεγάλη Αγάπη του Θεού! «Κάθε μέρα και κάθε ώρα μάς ζητείται απόδειξη της Αγάπης μας προς τον Θεό!», λέει ό άγιος Ισαάκ ό Σύρος. Ο Θεός δείχνει την Αγάπη Του σ’ εμάς κάθε μέρα και κάθε ώρα!

Κάθε μέρα και κάθε λεπτό στεκόμαστε ανάμεσα στον Θεό και την αμαρτία, όπως σ' ένα σταυροδρόμι. Καλούμαστε είτε να δώσουμε την
Αγάπη μας στον Θεό και να αρθούμε στον κόσμο των αγγέλων, είτε να επιλέξουμε την αμαρτία και να πέσουμε στον ζοφερό κόσμο του "Αδη. Ό Αλέξιος, ο Άνθρωπος του Θεού, αγαπούσε τον Θεό περισσότερο άπ’ ότι αγαπούσε τούς γονείς του, τη σύζυγο και τα πλούτη του! Έζησε δεκαεπτά χρόνια ως ζητιάνος, μακριά από την πατρική οικία και μετά άλλα δεκαεπτά, ως ένας άγνωστος, αξιοκαταφρόνητος και λοιδορούμενος μέσα στην πατρική οικία, στην εξώθυρα.
Όλα αυτά τα έκανε αύτοθυσιαζόμενος, γιά την Αγάπη του Θεού. Ό πολυεύσπλαχνος Θεός ανταποκρίθηκε στην αγάπη με Αγάπη: για τα τριάντα τέσσερα χρόνια κακοπαθειών του δούλου Του Αλεξίου, του χάρισε ζωή αιώνια και άληκτη ευφροσύνη στον ουρανό εν μέσω των αγγέλων και στη, γη την άγια δόξα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΑΡΤΙΟΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...