Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Νταβούτογλου: "Η «Μακεδονία» είναι το δεύτερο σπίτι μου"

σχόλιο Γ.Θ :  Σε λίγο καιρό, αχμέτ, που θα λειτουργήσουν οι Πνευματικοί Νόμοι θα το χάσεις... και μαζί με αυτό και το πρώτο σπίτι σου...

Μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η "Μακεδονία" είναι το δεύτερο σπίτι μου», τόνισε ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την αναγόρευσή του, το απόγευμα της Πέμπτης, σε επίτιμο διδάκτορα του κρατικού πανεπιστημίου των Σκοπίων "Κύριλλος και Μεθόδιος".

«Υποστηρίζουμε τη "Μακεδονία" στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας, παντού στον κόσμο. Δεν είμαστε μόνοι φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη "Μακεδονία". Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία. Αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νταβούτογλου στην ειδική τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου, παρουσία του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ.

Σήμερα Παρασκευή, ο κ. Νταβούτογλου έχει συναντήσεις στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στα Σκόπια, αντιπροσωπίες των υπουργείων Εξωτερικών της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ θα έχουν σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...