Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο κλειδοκράτορας της καρδιάς.

Μπορεί η συντέλεια του κόσμου που υπόσχονταν οι ψευδοπροφήτες να μην έγινε όμως η συντέλεια του κακού στην Γη πλησιάζει μέρα με την μέρα.... αναπόφευκτα.
Μπορεί να φαίνεται ότι φουντώνει το κακό και κυριεύει τους ανθρώπους...

Μπορεί να φαίνεται ότι ο Διάβολος είναι άρχοντας του κόσμου....


Μπορεί να φαίνεται ότι η ανθρωπότητα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο....


Ομως πάντα αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων μια αγαλίαση και μια ελπίδα γεννιέται εδώ και 2000 χρόνια στις καρδιές των Χριστιανών.


Η παρουσία του Χριστού στην γη μας είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Η παρουσία Του στην καρδιά μας καθημερινή και ισχυρή...

Κάθε καλός λογισμός, κάθε καλή πράξη μας και κάθε εναντίωση στο άδικο και στο κακό Αυτόν έχει σαν αφετηρία.

Τον Θεάνθρωπο Ιησού.

Κι ας το αγνοούν ή θέλουν να το αγνοούν οι περισσότεροι απο εμάς....


Είναι αλήθεια και το διαβάζουμε στο Ιντερνετ, το βλέπουμε στις ειδήσεις, το βλέπουμε στον δρόμο γύρω μας, ότι οι άνθρωποι κυρίως του δυτικού (χριστιανικού) κόσμου έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της πνευματικής σημασίας της Γέννησης Του Κυρίου....

Η κοσμοσωτήρια γιορτή της μυστηριακής εναθρωπήσεως του Θεού σημαίνει για τους περισσότερους ψώνια, γιορτινή ατμόσφαιρα, χαρτοπαιξίες, ρεβεγιόν και γενικώς πράγματα που απέχουν πολύ μακριά απο το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων....


Υπάρχουν βέβαια ευτυχώς και συμπολίτες μας που προσπαθούν έστω και χαλαρά αυτές τις άγιες μέρες να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και ίσως αυτοί τουλάχιστον αν και δεν πιάνουν το ακριβές νόημα της Γεννήσεως Του Κυρίου εν τούτοις κάνουν έστω κάτι καλό για την ψυχή τους....


Οι Χριστιανοί αγαπημένοι μου φίλοι κι αδερφοί, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε φιλεύσπλαχνοι και ελεήμονες όλες τις ημέρες του χρόνου κι όχι μόνο αυτές.


Παρόλα αυτά το αληθινό νόημα της γιορτής μπορεί να το συναντήσει κανείς μόνο μέσα στον Οίκο Του Θεού. Μέσα στην Εκκλησία Του.


Η νηστεία, η εξομολόγηση και η Θ. Μετάληψη του Τιμίου Σώματος κι Αίματος Του Κυρίου ανήμερα της μεγάλης γιορτής είναι τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε μέσα στην ψυχή μας βαθιά την ενανθρώπηση του Χριστού μας.


Τα υπόλοιπα απλά θα έρθουν στην ζωή μας. Η καρδιά μας θα γεμίσει με την Χάρη Του Κυρίου και η αγάπη θα πλημμυρίσει σε τέτοιο βαθμό την ύπαρξή μας που θα φτάσει παντού.

Τα πόδια μας θα μας οδηγήσουν σε οδό σωτηρίας και φιλανθρωπίας... Τα χέρια μας θα είναι πλέον έτοιμα να δώσουν βοήθεια στον συνάνθρωπό μας. Ο λόγος μας θα είναι λόγος παρηγορητικός και γεμάτος πνευματικές αλήθειες.


Νομίζετε πως όλα αυτά κάποιος πρέπει να τα διδάξει στον άνθρωπο; 

Οχι αδέρφια μου.

Αυτά υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο απλά ο Χριστός περιμένει την στιγμή που ο ίδιος ο άνθρωπος με τον λόγο αλλά και τον βίο του θα δείξει ότι θέλει ο Κύριος να τα αναδείξει....

Το διαβεβαίωσε ο ίδιος με τα λόγια του: "Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. πάς γάρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τώ κρούοντι ανοιγήσεται".


Δεν έχουμε λοιπόν παρά να ζητήσουμε αυτές τις άγιες μέρες να μας ανοίξει την καρδιά ο Χριστός μας και να μας χαρίσει μυστηριακά τα χαρίσματα που έχει φυλαγμένα για τον καθένα μας.


Ας μην μεινουν κλειδωμένες κι ερμητικά κλειστές οι καρδιές μας.

Και το κλειδί το έχει ο Χριστός.


ΘΑΝΟΣ


http://koukfamily.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8062.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...